Priser på bilbränsle i USA !

Epoch

Priserna på bensin och diesel från januari 2020 till oktober 2022

Priserna räknas i dollar per gallon om 3,785 liter. På två år har de fördubblats, vilket till största delen beror på politiska ingrepp på marknaden. President Trump godkände byggandet av Keystone oljeledning från Kanada, men President Biden har stoppat den. Villkoren för raffinaderier har skärpts så att några läggs ner och inga nya byggs.

Kalifornien har egna oljekällor, men har lagstiftat mot deras användning i tron att staten skulle klara sig med sol- och vindkraft. Det har inte lyckats, varför man importerar från Gulfstaterna.

Dieselpriset har ökat särskilt mycket, vilket beror dels på begränsad kapacitet i raffina-derierna, dels på stopp för import från Ryssland och dels på ökad efterfrågan. De höga bensinpriserna har gjort att folk inte kör runt för att shoppa som förr utan beställer på nätet och får varorna levererade hem. Med lastbilar, som kör på diesel.

USA har tillräckliga fyndigheter för att klara sina behov av flytande och gasformiga bränslen, men politiska ingrepp i miljöns och klimatets namn har hindrat deras utnyttjande, vilket lett till brist och höga priser. Detsamma gäller för oss beträffande både bränslen och el.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Priser på bilbränsle i USA !

  1. Ursakta att mitt tangentbord inte har det svanska alfabetet. Jag har bott i Texas sedan 1987 och foljt den politiska utvecklingen har med skrack. Sag en intervju med Sture
    Astrom och kande mig tvungen att skriva har och beromma honom.
    Globalisterna med World Economic Forum och UN i spetsen har kommit pa en i deras tycke brilliant ide att infora World Socialism/Communism. Verktyget man anvander
    ar Climate Change. Al Gore och Obama pratade med ca 9 ar emellan om havsnivastigningen sch malade upp skrackexempel. Sjalva kopte de strandtomter i California respective Martha’s Vineyard for dyra pengar 8 miljoner dollar och 15 miljoner respective. Planen har i USA var att vi skulle i princip infora ett enparti styre dvs Demokraterna kontrollerar allt. Man fick Obama vald med Soros pengar och darefter var det Clinton som skulle ta over. De skot sig sjalva i foten, eftersom vi valde
    Trump. Det blev en chock och hela varldens media blev helt galna. Trump stoppade hysterien och fixade allt som var fel. Foljden blev att de hatade honom anda mer. De bestamde att fa bort honom med alla medel och lyckades, tyvarr. EU, eller som jag kallar dem ESSR har helt kopt in sig i Climate Change religionen liksom Biden.

  2. I oktober gjorde jag en tripp till EU landet Polen och där kostade en liter diesel 17 Skr, Häpp!
    Dessutom förbrukade min bil minst 1 deciliter mindre per mil med Polendisel i tanken.

  3. Såg någon person “på gatan” i USA för några dagar sedan som tillfrågades om bränslepriserna och han påstod att priset på diesel var 7 USD/gallon!

  4. mm skatterna …… och fler nya kommer att introduceras i takt med att miljöbränslena mognar. Men riskerar vi inte stora budgetunderskott ändå?

    Bränslepriserna är heliga i USA så politikerna balanserar på slak lina. Kommer ett amerikanskt “tidö-avtal” till stånd i kongressen efter valet i veckan? Demokraterna har varit beredda att ta till vad som helst för att behålla makten.

  5. Bensin 3,6 USD eller 10,3 SEK per liter.
    Diesel 5,4 USD eller 15,46 SEK per liter.
    (SEK /USD 10,84 och Gallons /liter 3,785)

    Det dubbla i Sverige!

  6. Inte minst förstår man här hur t.ex Davos-ligan med sina ”
    nya och gamla “monopol-företag” är med (NWO, The Great Reset, Build Back Better, YGL osv) och styr medan de gamla slås ut under C-19 och energikris/krig och utbuds-störningar.

    Automation och total kontroll är målet där “gamla” och små företag inte längre platsar. En slags kupp där även svagare individer slås ut av covid men främst “vaccinet” som dödar. Dramatisk överdödlighet registreras i de mest vaccinerade länderna som haft lockdowns tidigt. Detta inkl olika substanser funna i olika “vaccin-batcher”. Oerhört skrämmande och cyniskt av en liten kriminell elit som hittills hållits skyddad av delar av USAs maktetablissemang inom regering, domstolar och DoD (Darpa) (den s.k djupa staten/komplexen).

  7. Värst i USA är kanske inte priset på diesel utan att det är brist på diesel och bristen ökar. Antalet raffinaderier som tillverkar diesel har minskat, så det spelar inte så stor roll om mer olja pumpas upp eftersom återstående raffinaderier inte kan få fram den mängd diesel som behövs.

    Detta är den verkliga konsekvensen av klimathotsbluffrörelsen och inte lögner om att t.ex. havet stiger i Bangladesh och översvämmar.

Comments are closed.