USA: Nytt snörekord 16/11 !

Figur 1. Snön täckte onsdagen den 16 november 41,1 % av de kon-tinentala 48 staterna

Electroverse rapporterar: Genomsnittet för de senaste decennierna är 14,8 %.

Senare har snödjupet 1,5 meter rapporterats i staten New York.

Figur 2. USA: Temperaturens anomali för fredagen den 18/11

Längst i söder har Texas c:a 14 grader lägre temperatur än normalt. Bo Sewallius meddelade nyss att det är minusgrader i Dallas.

Sibirien: – 47,8º C den 16/11

Den temperaturen noterades i Segen-Kyuel, som ligger lika långt i norr som Skellefteå, norr om Jakutsk, strax öster om floden Lena.

Tecknen hopar sig

Det blir allt tydligare att den av solfläckarna aviserade avkylningen nu kommit igång.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “USA: Nytt snörekord 16/11 !

  1. Jag har läst att Värdegrunds-“principen” infördes till det europeiska parlamentariska systemen av informella men otydliga finansiella maktgrupperingar och att bakgrunden handlar om NWO där inte minst G Soros ingår.

  2. Christian H

    Kan bara instämma. Samtidigt tror jag att vi lite i likhet med 68-generationen har med en ny reaktionär generationsrörelse att göra och som vuxit upp med flera samtida extremer på kort tid. Ett samhälle som snabbt förändrats och inte minst pga av teknik och att företagen till stor del fått styra utvecklingen på gott och ont (kreditbubblan t.ex). Politikerna har mer varit åskådare samtidigt som EU tagit över allt mer.

    Massimmigrationen sedan millennium-skiftet har skapat stora sociala omvälvningar varav du nämner en del. Politiker har sett sig tvingade att anpassa sig till en ny stor väljarskara med nya krav samtidigt som de (SAP) själva utnyttjar läget att skaffa sig nysvenskars röster. Under 90-talet insåg den socialdemokratiska ledningen med Foten Carlsson i spetsen att alltför lössläppt invandring från inte minst öst riskerade skapa sociala och ekonomiska spänningar. Något som senare politiker helt förlorat förståelse för.

    Det centrala under denna nya tid blev införandet av det nya maktbegreppet “Värdegrunds-politik”. Med detta som bas kunde flera politikergrupper ständigt motivera t.ex öppna gränser och försvar av rättigheter men inga skyldigheter. Moraliskt blev partier sina egna fångar då värdegrunden som politiskt slagord gjorde det allt svårare att sätta ner foten så att säga. Först nu när våldet tagit över sedan länge tycks förnuftet återvända men enbart under galgen och en ny regering. Men från ord till handling är det långt och särskilt nu på väg in i en potentiellt lång recession (?). Och helt självskapad då respekten för den ekonomiskt naturliga cykeln har varit försvunnen sedan lång tid (kreditbubblans medvetna (o)politiska experiment).

    Det känns som om Sverige blir allt mer hjälplöst i en ny ev multipolär värld där vi snart helt förlorat vår självrespekt eftersom vårt parlament mer och mer styrs av ovalda EU-byråkrater och andra utomnationella entiteter. Man kan inte heller bara tro att vår kulturella särart kan utraderas utan konsekvenser t.ex. Det ser onekligen mycket mörkt ut.

  3. #Thorleif

    Att majoriteten alltid har fel, är jag benägen att instämma i. I synnerhet gäller detta när “klimatkrisen” debatteras inom systemmedia och bland politiker. Du skrev att de opolitiska tjänstemännen och de sakkunniga som tidigare alltid haft ett tungt ord med i laget nu ersatts med politiskt sakkunniga. Detta, menar jag, har inneburit ett dränage av personer med erfarenhet, kunskap och kompetens, vilka sedan ersatts av personer som först och främst rättar sig efter hur många som tror och tycker si och så. Genus- och mångfaldsaspekter har blivit viktigare än kompetens. Att vara ung är nu viktigare än att ha erfarenhet och att vara rättroende övertrumfar nu all kunskap. Sverige har fått en hjärntvättad befolkning och värst är åkomman bland offentliganställda akademiker, journalister och riksdagspolitiker. Dock finns det vissa ljuspunkter, som länken ovan är ett exempel på. För att få veta sakernas tillstånd är det viktigt att följa alternativmedia, då systemmedia nästan bara sysslar med propaganda. Cop-27 i Egypten blev som väntat ett fiasko. Annat var heller inte att vänta. Har man lögnen som ledstjärna och tror att flumsnack och okunnigt babbel ska ge resultat är man fel ute. Det kanske värsta är att FN leds av en så in i märgen förljugen och okunnig tokstolle.

  4. Här ett ex på hur majoriteten hanterar risk och hur hårt ett uppvaknande kan bli;

    https://ledarsidorna.se/2022/11/38305/

    När är det för sent? Vad visade pandemin? När ska lärdomar omsättas i praktiken?

    När jag lyssnar på framträdande ledande politiker måste jag återigen slå fast att vägen hit sedan 90-talet har kantats av att ideologiska och maktmässiga prioriteringar helt på bekostnad av det som Sverige tidigare alltid haft som politiskt vägvisare i t.ex Rosenbad, nämligen de opolitiska tjänstemännen, de sakkunniga som alltid haft ett tungt ord med i laget. Dessa ersattes från 90-talet av “politiska sakkunniga” som mer lät sig styras av ideologin. Borgarna med M i spetsen ledde denna omvandling i Rosenbad. Till detta har förstås EU och nya karriärvägar varit med och dämpat Sveriges förmåga att “gå sin egen väg”.

    För oss långt ifrån köttgrytorna märks den nya styrningen av landet utifrån hur grundligt man utreder och bereder långsiktiga beslut för landet. Långtidsutredningarna t.ex har ersatts av redan målstyrda enmans-utredningar osv.

    Idag bromsas ett nytänkande pga att alltför många politiker har personliga ekonomiska incitament som gör det obekvämt att försöka revoltera mot de allt starkare hierarkiska överbyggnaderna. En makt som också tycks straffa de som vågar kritisera. En allt mer totalitär maktutövning kan skönjas.

  5. Jag brukar säga att “majoriteten alltid har fel” men det är givetvis en sanning som kräver viss modifikation. Dessvärre är begreppet eller uttryckssättet likafullt en erfarenhet från livet och historien som grundar sig på hur “makten” inte sällan aningslöst låter prestige och feghet bli viktigare än principer. Om hur processer får fortgå tills det inte längre går att backa ifrån t.ex på grund av risken för skam. När väl den kritiska massan har uppnåtts får alla som leder vägen mot nexus allt större fördelar (alla olika slag) vilket ger incitament för inträde av nya ledargestalter osv. Det blir till slut ett självspelande piano. Nära nexus är det bara “barnet” eller de helt oskuldsfulla som ser verkligheten som den är (jmf HC Andersen och Kejsarens nya kläder).

    Politiker men även andra makthavare klarar helt enkelt inte av att erkänna fel. Hade samma personer/makthavare tillåtit alternativa “lösningar/svar” i öppna debatter och utan censur hade förstås vägen mot stupet kunnat undvikas liksom skammen.

Comments are closed.