Medeltemperatur i Klippan

Data från Ingvar Åkessons egen väderstation i Klippan, c:a 25 km från Öresund

Temperaturen torde vara representativ för en stor del av Skåne, medan den trend som visas torde gälla hela Skåne samt delar av Halland och Småland.

Variationerna mellan åren är små, blå kurva, medan trenden, röd kurva är nästan stabil, definitivt inga stora förändringar att vänta.

Inga tecken på en “klimatkris” kan anas !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Medeltemperatur i Klippan

  1. # Brutus
    Att 2012 blev startår beror på att jag började notera temperaturen i slutet av 2011. Detta för att få en grund för bedömning av min energiförbrukning, baserat på lokala graddagar. Vid detta används 17°C som referenstemperatur i jämförelsen dygnets medeltemperatur.

  2. #Anders : Man kan visa på mycket genom att välja start- och slutpunkter, vilket du påvisar. Mellan 2012 och 2015 har sålunda temp trendmässigt ökat med runt 1 grad. Sedan vet vi ej heller vad som avses med trend här. Inte heller definieras klimatkris Alarmisterna använder vanligen detta som skrämselord utan att tala om vad de avser. Vill med detta definitivt inte insinuera att IÅ är alarmist.

  3. Alternativ tolkning av trendkurvan är att ingen förändring skett de senaste sju åren.

  4. Som jag läser diagrammet är medel något under 9 grader 2012 och liknande relativt 10 2022. Det ger en trendmässig diff från startår till slutår på runt 1 grad. Ej försumbart på 10 år. Tolkar jag diagrammet fel?

Comments are closed.