På förekommen anledning

Ingen ansamling av bevis kan någonsin övertyga en idiot

Mna funderingar beträffande TV-dokumentären “Kapplöpningen” har renderat mig flera trevliga mejl, ett med ovanstående citat.

Det passar ju på dagens läge.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “På förekommen anledning

  1. Hunt kriimsilm
    Det verkar som att Mark Twain har träffat Petter Wulff.

  2. En dag kanske de klimathotsreligiösa slutar att förneka fakta och vetenskap och fattar att vare sig klimathot, klimatkris och klimatnödläge existerar i den verkliga världen. Jag skulle dock inte slå vad om att det kommer att ske.

  3. Ivar A

    Betr mänskliga integrativa system bör du nog vara mer försiktig. Människor är väldigt olika i all sin likhet pga genetiska och särskilt epigenetiska orsaker. Alltså reagerar vi lite olika på samma stimuli vilket långsiktigt kan få väldigt divergerande utfall.

  4. Thomas P
    Ge inte upp. Så småningom gick verkligheten upp för östtyskar och sovjetmedborgare. Muren raserade och Järnridån rostade sönder. Koldioxidfobin kommer att avdunsta precis som amalgam- och elallergifobin.

  5. Vetenskap är en process.

    Politik är också en process.

    Historien visar att politik&makt bestämt när vetenskapen inte längre får vara en process. Måste jag räkna upp exempel som genom tiderna återkommande visat på tillfällen då makten tystat andra vetenskapliga åsikter? Vi vet det alla men ändå tillåter flertalet av oss att makten får tysta kritiker som kommer med avvikande fakta. Borde vi inte skämmas? Även skämmas när extremister ropar på diktatur!

  6. Jag ger inte upp. En dag kanske jag får höra om en klimatkris som verkligen existerar. Jag frågar varje klimatkrisbluffare jag möter om de kan ge ett exempel på en klimatkris.

  7. ThomasP
    Ge inte upp du heller en dag kanske t.o.m du trots allt förstår du med.

  8. Sture, ge inte upp! En dag kanske du trots allt kan förstå du med.

  9. Det handlar om pengar och makten över oss.
    Det är Rockefellerfamiljen som ligger bakom det som idag kallas ”klimatkrisen”.
    Deras pengar har fått cancersvulsten att växa, utan att påverka klimatet.
    https://youtu.be/jtiy-P-pfGA

Comments are closed.