Aurora: Vi stämmer staten

De drar Sverige inför rätta. “Vi har rätt och vi vet det”

HD/Sydsvenskan har ett “Kulturreportage” om Auroras stämning 2023-06-11. Det upptar FYRA helsidor inklusive förstasidan på “Kulturdelen”.

Eftersom det gäller “Kultur”, hör invändningar med tråkiga uppgifter om fakta INTE till ämnet och tas givetvis inte upp. Detta är ytterligare ett exempel på “Media-Sveriges” praktiska tillämpning av en censur som anstår en fascistisk stat. Samtidigt låter man andra, obildade, okunniga ungdomar klistra invektivet “fascistisk” på ett parti invalt i vår demokratiska församling, Riksdagen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “Aurora: Vi stämmer staten

  1. Det är i stort sett omöjligt för mänskligheten att orsaka någon farlig störning av klimatsystemet. Det är fullständigt omöjligt för Sverige att orsaka någon farlig störning av klimatsystemet.

  2. Petter W,
    Som jag nämnde krävs handfasta bevis om det man påstår i en domstol och i detta civilmål, om klimatet, utsläpp, värme mm, finns inga som helst evidens.

  3. SMH fångar den där känslan man får när något är helt uppåt väggarna. Tyvärr så tycks det öka med åldern.
    JA, med tanke på alla idéer från HAARP till stämningar av staten för underlåtenhet att förhindra “farlig störning i klimatsystemet”😫
    Nää.. Tacka vet jag Lasses underfundiga förklaringar hur det förhåller sig😁

  4. PW och Brutus
    Möjligen har Clean air act påverkat luften så att solen idag skiner allt klarare.
    Solar Brightening.
    20% mer soltimmar i Sverige!
    I väst så är detta en större källa till uppvärmning än CO2 teoretiskt skulle ge.
    Men det är väl ingen som vill ha tillbaka den luft som drabbade städerna förr?

  5. #PW : Givet CO2-hyptesen skulle Sveriges bidrag till temperaturen 2100 vara 0.001 grad. Det kan knappast sägas utgöra farlig störning , knappast ens störning även om man är mkt välvillig. Det är dessutom en skattning med stor osäkerhet. Om det blir en farlig störning är det inte svenska statens fel. Rättssystemet är utsatt för överbelastning. Aurorastämningen stör rättssystemet mer än den ev störningen de talar om.
    Ge dig, PW, du sliter bara ut naglarna!

  6. ”förhindra farlig störning i klimatsystemet”
    Hur ska det gå till och hur definieras farlig störning? Att det blir kallare, varmare, blåsigare, vindstilla, torrare, våtare etc. Sanningen är att ingen människa och ingen regering har hittills lyckats påverka klimatet i någon riktning.

  7. Claes P mfl: I Klimatlagen från 2017 står att regeringen ska arbeta för att ”förhindra farlig störning i klimatsystemet”. Det ger underlag för stämningen. En rimlig tolkning är att regeringen inte följt lagen.
    Alternativteorier om koldioxid, värme och kyla kan knappast påverka domstolsprocessen.

  8. Claes Persson! Domstolen behöver inte bry sig om utifall koldioxid är bra eller dåligt. Domstolen behöver bara bry sig om utifall staten följer de lagar som finns, om staten följer dem tillräckligt mycket eller inte.

  9. ”Vi har rätt och vi vet det”. Påminner om Karlsson i Strindbergs Hemsöborna : ”klövern tär icke, ho’ göder, så är det för det vet jag”. Arma ungdomar! Det kommer att bli ett smärtsamt uppvaknande vad det lider.

  10. Auroras fall gäller inte brott mot lagar och kan alltså inte åtalas. Det är ett civilmål och kräver skadelidande som måste kunna bevisa sin skada och hur den vållats. Knepigt!

  11. Tack Lasse,

    Jag är naturligtvis inte en del i denna stämning, jag har endast påpekat för JK att jag oroar mig för en framtid som syftar på att tillgripa medel som gör att framtiden blir iskall och i avsaknad av koldioxid.
    Billig energi, värme och koldioxid utgör förutsättningarna för liv för människor, djur och natur.
    Av oförklarlig anledning kämpar många för att införa motsatsen, dyr energi, kyla och små mängder koldioxid.

  12. Det torde bli svårt att vinna mot staten.

    Man kan naturligtvis stämma staten, i t ex Europadomstolen m fl organ, om staten uppenbart bryter mot de fördrag, alternativt internationella avtal, som Sverige har undertecknat.
    För att få framgång behövs bevis.

    Att lite allmänt stämma staten för att ha brutit mot “mänskliga rättigheter” när man släpper ut koldioxid förutsätter en hel räcka av bevis här är endast några av de bevis man måste förete, via gränsvärden etc:

    1. Att kyla är bra för människor, djur och natur.

    2. Att värme är dåligt för människor, djur och natur.

    3. Att låg koldioxidhalt är bra för människor, djur och natur.

    4 . Att hög koldioxidhalt är dålig för människor, djur och natur.

    Redan här får man svåra bevisproblem eftersom det inte finns några evidens rörande dessa frågor, det finns inte ens hypotesprövningar, eftersom sådana inte går att genomföra.

    Jag bortser naturligtvis från extremer som aldrig förekommit under hundratals miljoner år.
    Vi vet t ex att människor lever i temperaturer om – 40 grader och + 40 grader.

    Själv har jag skrivit till JK och bland annat anfört att jag är livrädd för min, mina och andras barns framtid om man t ex stoppar den ökade tillväxten av grödor som den måttligt ökande koldioxidhalten har bevisligen, via mätningar, givit mänskligheten under de senaste 50 åren.

  13. Bortskämda ungar, som saknat mening med livet. Understödda av äldre aktivister inom akademin. Skall verkligen mina skattepengar bidra till detta spektakel?!!!

  14. Som ett memento har vindfläktsprojektet Aurora, ett megaprojekt inom OX2, nyligen fått ‘nej’ av Försvarsmakten. Nej:et rör i det större sammanhanget sex av åtta vindfläktområden i södra/mellersta Östersjön.

  15. Är Sverige en av de värsta länderna när det gäller utsläpp av CO2? Ett sätt att jämföra länder är att betrakta hur många ton CO2 som släpps ut i förhållande till dess BNP (1000 USD). Ett mått på effektivitet.

    Schweiz, 0,06 t
    Sverige, 0.07 t
    Frankrike, 0,10 t
    UK, 0,11 t
    Österrike, 0,14 t
    Tyskland, 0,15 t
    Japan, 0,21 t
    USA, 0,23 t
    Ryssland, 0.43 t
    Kina, 0,50 t

  16. Respekt för de mänskliga rättigheterna? Följ med i vad som händer. De så kallade mänskliga rättigheterna går bra att strunta i när det passar. Lustigt nog är de som skriker om mänskliga rättigheter även de som villigt struntar i dem.

  17. Det finns lika illa i andra kulturspalter. Anna Hallberg slänger ut en massa påstående utan referens, men i och med att detta ligger under kulturspalten får man tydligen skriva vad som helst utan någon som helst faktareferens.

    GP, efter valet, hade också ett antal kulturskribenter som på vänstervis rackade ner allt som den framtida regeringen hade framför sig, med väldigt starka uttryck. Jag anser inte att kultursidan ska ägnas åt denna typ av faktaresistent information. GP har en bra debattfunktion för ledare och debattinlägg, men den var borttagen på kulturinläggen – undra varför…

    https://www.expressen.se/kultur/anna-hellgren/grattis-greta-framtiden-ser-faktiskt-for-javlig-ut/

Comments are closed.