Aurora stämmer “Staten” !

Entusiastiska tjejer i aktionsgruppen Aurora har stämt “Staten”

Eller kan nummer fyra från vänster vara en långhårig kille ?

Berömvärt engagemang

Det är glädjande att ungdomar intresserar sig för samhälleliga frågor och även engagerar sig i aktioner för att avhjälpa missförhållanden. Aktionsgruppen Aurora har lämnat in en stämning mot “Staten” undertecknad av fler än 500 ungdomar, nästan alla yngre än 25 år. Fler än 100 har inte varit myndiga, så att deras föräldrar också skrivit under med godkännande av aktionen.

Bilder från demonstrationerna visar idel tjejer med några få killar. En snabbtitt på listan med namnen ger intrycket att det är tre tjejer för varje kille. Men det är en ensam kille som står för stämningen:

+ – + – + – +

+ – + – + – +

Ett imponerade gesällprov

Det är ett omfattande aktstycke:

  • 83 sidor,
  • 40.000 ord, och
  • 286.000 tecken

Det är 50 à 100ggr så långt som en post här på bloggen. Ungdomarna har inte lärt sig att ju längre en text blir, desto mindre betyder orden.

Aurora har en föredömlig hemsida, där länkar finns till de aktuella dokumenten:

+ – + – + – +

Målet hängs alltså upp på EKMR, Europeiska Konventionen om Mänskliga Rättigheter

EKMR är också ett omfattade dokument, uppskattningsvis 100.000 tecken

Yrkandet fortsätter så här:

Totalt räknar Aurora upp 15 att-satser, där uttrycken “bästa tillgängliga vetenskap” och “ett ekonomiskt och tekniskt genomförbart sätt” upprepas flera gånger.

IPEJA står för industriprocesser, produktanvändning, fossil energi, jordbruk och avfall.

Psykisk ohälsa

Staten förnedrar alltså den som drabbas av “klimatångest” för en inbillad fara långt borta i framtiden

+ – + – + – +

Praktiska och effektiva rättigheter

Jag hittar följande rad i EKMR:

EKMR:s rättigheter ska vara praktiska och effektiva, inte teoretiska och illusoriska.

Jag har svårt att tänka mig något mer teoretiskt och illusoriskt än “klimatmodeller” för en avlägsen framtid, som räknats fram i datorsimuleringar med dussinvis av “antagna”, d.v.s. gissade indata.

Om rätten inte avvisar stämningen direkt utan tar upp Auroras yrkanden, borde dessa genast avvisas med hänvisning till den satsen.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

23 thoughts on “Aurora stämmer “Staten” !

  1. Bästa tillgängliga vetenskap?
    Ja, den säger bland annat att det inte finns några bevis för att växthusgasutsläpp har bidragit till den globala uppvärmningen.
    I och för sig kan den anses påstå att det är troligt att växthusgasutsläppen har bidragit till den globala uppvärmningen.
    Den säger också att denna eventuella klimatpåverkan är liten.
    Seriös vetenskap larmar inte och använder inte uttryck som kris, nödläge och katastrof.
    Bästa tillgängliga klimatvetenskap visar i alla fall att växthusgasutsläppen inte orsakar något som vanliga människor skulle kalla klimatkris, klimatnödläge eller klimatkatastrof.
    Bästa tillgängliga vetenskap visar dessutom att de klimatförändringsskador som klimatåtgärder eventuellt kan minska har en kostnad som är mycket, mycket mindre än kostnaderna för klimatåtgärderna. Klimatåtgärder är alltså en ren förlustaffär.
    Vill ungdomarna säkra sin framtid, ska de protestera mot klimatåtgärder, inte mot uteblivna klimatåtgärder!

  2. Jag tycker att alla klimathysteriker ska börja leva som de lär och visa vägen med Al Gore och Greta i spetsen! Innan dess är det helt lönlöst för klimatskojarna att sälja in klimatbluffen hos vanligt folk som köar för solsemester nere vid Medelhavet vilket visar att de högaktningsfullt struntar i klimatalarmisternas lögner. Desperationen i fulmedia har nu nått enorma nivåer med påhittade “extremtemperaturer” vilket verkar ha motsatt effekt då planen söderut är fullbokade. Alla som varit med förr vet att sådana här värmeböljor inträffar varje år vid Medelhavet och vet att fulmedia ljuger och överdriver.

  3. Jag konstaterar att A stämmer staten för psykiskt lidande då de nu plågas av sin övertygelse om undergång och katastrofer. Sverige har väl hittills bara fördelar av klimatförändringarna så i relation till svenska staten finns knappast nåt att beklaga sig över i den saken. Dessutom är deras psykiska lidande inte skapat av staten, utan av Rockström, Al Gore,Naturskyddsföreningen, IPCC mfl, som i själva verket är de som hotar oss och påstår att jorden ska gå under. Dessa borde väl stämmas i så fall.
    Ps. Jag läste nyligen en fb annons av Naturskyddsföreningen, där man samlar in medel till organisationen med hot om nygiftas pars obefintliga framtid….osmakligt tycker jag.

  4. klimathotsbluffarnas finansiärer vill minska jordens befolkning med 85 %. Frågan är om Peter Wulff, journalister, kommunpolitiker eller Klimat-Greta räknar med att få tillhöra den grupp som kommer att få tillåtas leva vidare?

  5. #PW
    Det krävs många ”ingredienser” för att klimatet skall ändras, såsom det gjort under föregående årtusende och årmiljonerna utan mänskliga koldioxidutsläpp.
    Koldioxidhalten är en faktor som inte har någon bevisbar påverkar, utan är bara teoretiska datasimuleringar.
    Nog måste koldioxidhalten vara en märklig faktor, vars uppvärmning enbart följer luftmassorna från den soluppvärmda ekvatorns U-formade jetströmmar. Den bryr sig uppenbarligen inte om andra platser på samma latituder som mycket väl kan ha lägre temperaturer ”än normalt”.

  6. Petter W
    Du har tron att koldioxiden är den dominerande klimatfaktor för det har 97% av “forskarna” röstat fram.
    Förklara nu varför sommaren 2023 inte är lika varm som sommaren 2018. “Forskarna” i massmedia var övertygade i maj att sommaren 2018 skulle upprepas pga “klimatförändringarna”.

  7. Ingvar Å: Koldioxid är inte enda klimatfaktor. Men den ser ut att dominera som förklaringsfaktor sedan några decennier.

  8. Det är bara dumheter att stämma staten, man får hoppas att rättsinstansen är så pass förnuftig att de lyssnar på JK och omedelbart lägger ner målet. Typiskt nog är de flesta i Aurora under 25 år och flickorna är kraftigt överrepresenterade bland dem. Det är allmänt känt att unga individer är mer lättpåverkade än äldre och därmed lättare att indoktrinera. Dessa ungdomar är offer för den intensiva lögnpropaganda som sedan decennier drivs av msm-media tillsammans med propagandakanalerna SR, Svt och TV4. Dessa medier följer slaviskt den agenda som stipuleras i mediaorganisationen Covering Climate Now (CCN). Agendan handlar om att med alla medel hävda att människans utsläpp av växthusgaser, i synnerhet CO2, orsakar en förödande uppvärmning av planeten och att drastiska åtgärder därför är nödvändiga. Detta är ett mycket ovetenskapligt förhållningssätt då man bestämt sig för vad man ska gå ut med utan att beakta kritiska faktorer.

    Det finns ingen anledning att tro på den agendan, då inga som helst mätdata styrker detta. Dessutom finns det all anledning att förhålla sig skeptisk till CCN och andra agendastyrda organisationer eftersom de inte har som mål att objektivt föra fram vad vetenskapen säger, utan endast med list, överdrifter, halvsanningar och rena lögner skrämma folk till kritiklös underkastelse av deras dogmatiska agenda. Det är de som orsakar klimatångesten som borde få betala allt elände de ställer till med och där är medlemmarna i CCN mycket skyldiga. Det är en skam att unga och känsliga individer skamlöst utnyttjas av dessa medier i sina smutsiga värv. Skamliga är också alla de politiker som tillstyrker detta och agerar som femtekolonnare i sin iver att behaga Klaus Schwab på WEF och andra demokratiförrädare.

    Jag hoppas att politiker och media vaknar upp från sina drömmar och börjar se på världen med realistiska ögon, att de börjar se till sina väljares bästa, att de tar avstånd från klimatalarmismen och inser hur grundlurade de blivit. När väl detta skett bör man satsa stort på att avprogrammera alla som låtit sig luras.

  9. Björn

    Har för mig att jag läst att någon organisation/stiftelse/företag har lovat att stå för Auroras rättegångskostnader. Vet inte om det är upp till en viss summa eller oavsett hur stora de än blir

  10. # Botwid : Vi är helt ense. Hon är tills vidare en användbar skyltdocka för aktivisterna i bakgrunden. Jag tycker att det är cyniskt att utnyttja en liten tjej på sätt som skett.

  11. Brutus,
    Nu har Greta också dömts till böter för att inte åtlyda polisens order när hon blockerade lastbilar i Oljehamnen i Malmö, 1.500 kr i böter. Lappri.
    Greta Thunberg och hennes familj startade 2020 en stiftelse och när den registrerades fanns redan en miljon kronor till förfogande på kontot.
    I Sverige har polisen nog med uppgifter utan att stoppa meningslösa provokationer.

  12. Vad vi gör i Sverige saknar mätbar betydelse för jordens klimat. Det borde man kunna vara överens om oberoende av vad man då anser om CO2´s betydelse. Därmed faller ev anspråk från aktivisterna. Med tanke på på det ansträngda läget för olika delar av rättssystemet innebär Auroras stämning ytterligare påfrestning. Detta innebär att andra medborgare i samhället utsätts för elände i större utsträckning än annars. Deras mänskliga rättigheter kränks. Man kan tycka att det är marginellt. Dock..

  13. Adepten! Om jag skriver någon kommentar på klimatupplysningen.se så brukar jag bara ange “Göran”.

  14. Hej Göran

    Förlåt en nyfiken fråga. Är du samma person som på klimatupplysningen?

  15. #PW
    Alldeles rätt. “Klimatet förklaras inte med en faktor”, d.v.s. koldioxiden.

  16. Rolf H C: Milankovich hittade en faktor – jordbanans form – som påverkar temperaturen. Men klimatet förklaras inte med en faktor.

  17. @Björn

    De 600 som skrivit under stämningen är givetvis skyldiga att betala.
    De räknar förstås med att Greta och hennes vänner skall bidra med vad som behövs.

  18. Justitiekanslern avvisar Auroras yrkande i 51 punkter (10 sidor) och skriver under punkt 3:
    “Staten begär ersättning för rättegångskostnader med ett belopp som kommer att preciseras senare.
    Eftersom Aurora anlitar jurister kan det bli dyrbart.
    Är man som medlem i Aurora betalningsskyldig?

  19. Hur förklarar Aurora de långa istiderna och de relativt korta interglaciala perioderna? Variation i CO2-halten? Jag tror inte det!
    För den som kan något om Melankovichs forskning vet att de stora klimatvariationerna är planetära fenomen!

  20. I princip kan man säga, att om man har rätt, så räcket det med en mening. Har man fel spelar det ingen roll hur många meningar man skriver.

    Det blir lite rolig bedömning i detta fall. Vad Sverige än gör har det ingen som helst antropogen påverkan på klimatet. Med andra ord, spelar det ingen roll vad regeringen i Sverige gör för klimatet. Regeringen kan varken göra för lite eller för mycket för klimatet.

    Det enda argument som kan framföras är att Sverige ska föregå med gott exempel. Men inte es det håller då säkert 99 % av jordens befolkning inte skulle kunna klara av att peka ut Sverige på en karta.

  21. Japp, detta är precis som IPCC:s värdelösa rapporter som ingen orkar läsa. Cylinderarkivet nästa alltså!

  22. Betyder det att de stämmer sten för att politikerna inte styr klimatet?
    De tror alltså att det är människan som styr klimatet.
    Då är jag fel ute som tror att det är klimatet som styr sig självt.
    5555

  23. “Det är 50 à 100ggr så långt som en post här på bloggen. Ungdomarna har inte lärt sig att ju längre en text blir, desto mindre betyder orden.”

    Det borde betyda att IPCC;s dokument på ca 4000 sidor inte betyder något alls 😉
    Nu gäller det bara att ha kul för pengarna 🙂

Comments are closed.