Det växer bättre i mer CO₂

Olika spannmåls ökning av tillväxten i luft med 300 ppm mera CO₂

Vi måste ständigt påminna om att koldioxid, CO₂, är livets ursprung och förutsättning. Jag fann grafen ovan på WUWT, och tar med den här för att du skall kunna visa tvivlare hur BRA det är med mer CO₂ i luften. Jag tar ett stycke ur WUWT:s post:

Carbon Language in Global Error

(Det globala misstaget om vad “kol” är)

Koldioxid är växtnäring. Hundratals peer-reviewed studier visar att CO₂ får växter att växa större och snabbare. Med högre halter av atmosfärisk koldioxid blir det större frukter, större grönsaker, tjockare stjälkar och större rotsystem, och de är mer motståndskraftiga mot torka Studier visar att alla 45 grödor som står för 95 procent av världens totala livsmedelsproduktion växer betydligt större med ökade halter av CO₂. Koldioxid förenar vatten och syre som ett av de tre väsentliga ämnena för liv på jorden. Ändå beräknar många företag och de flesta universitet nu dumt nog sitt “koldioxidavtryck” och strävar efter att minska CO₂-utsläppen.

+ – + – + – +

Se även posten: “Vi har för lite CO₂ i luften !”

+ – + – + – +

Be folk att sluta äta

Professor em. Gösta Walin har förklarat:

Sluta med koldioxid är som att be folk sluta äta.

Ändå försöker flera länder nå NetZero, som betyder just det. Om mänskligheten skulle förmå att minska halten CO₂ i atmosfären, skulle det orsaka minskade skördar med svält i världen. Lyckligtvis kan mänskligheten inte göra det, hur mycket som än satsas på CCS, Carbon Capture and Storage. Det är haven som bestämmer hur mycket CO₂ det blir i atmosfären.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Det växer bättre i mer CO₂

Comments are closed.