SEK 10 miljarder: Northvolt

Northvolt får gigantiskt stöd till ny fabrik i Tyskland, kubireco

2024-01-09, ANE, Automotive News Europe

Northvolt’s $988M German aid for battery plant gets EU approval

(Northvolts $988 mio tyska stöd för batterifabrik godkänns av EU)

Northvolt har vunnit EU:s godkännande för nästan en miljard euro i subventioner för att bygga en batterifabrik i Tyskland under EU:s avslappnade regler för statligt stöd, vilket delvis är utformat för att hindra USA från att locka europeiska företag med stora bidrag.

EU-kommissionen sa att utan det tyska stödet – ett direkt bidrag på 700 miljoner euro (766 miljoner dollar) och en garanti på 202 miljoner euro – skulle den nya fabriken byggas i USA, där Northvolt erbjöds stöd under president Joe Bidens 369 dollar miljarder gröna program för subventioner.

“Denna tyska åtgärd på 902 miljoner euro är det första individuella stödet som godkänts för att förhindra att en investering flyttas från Europa”, sa EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i ett uttalande på måndagen.

+ – + – + – +

Mina och dina pengar i sjön

Jo, jag har slutat med bloggen. Men den pågående galenskapen måste belysas. När den är som värst. Vi som följer med vet att:

  • Northvolt är konkursmässigt.
  • Deras konstruktion och produktionsmetoder är inte mogna.
  • Allmänheten har insett att elbilar inte är för dem.
  • Marknaden för batterier behöver inte fler fabriker.

Vi måste få in några skeptiker i EU-parlamentet vid sommarens val. MEN, vilka kan vi rösta på ?

Tjata på ditt parti, att de MÅSTE sätta några skeptiker på listan till valet.

Gör det nu !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “SEK 10 miljarder: Northvolt

  1. Hertz säljer 20 000 batteribilar och ersätter dem med bensindrivna bilar!

  2. Jag har tidigare stångat pannan blodig som medlem i Med. Nu desillusionerad. Statsministerns frus högste chef på jorden förstår inte varför det finns soluppgång och solnedgång. Jag skulle rösta på Elsa eller Ubbhultaren minus deras partier om det gick.

  3. Petter F. För närvarande ingen, eftersom ingen ifrågasätter klimatlag och klimatmål. Att välja soffan är att ge upp. Vi måste fortsatt kämpa!

  4. Tege, jag har frågat åtskilliga gånger men inte fått svar. Vilka ska vi rösta på?

  5. Det heter ju “batteribilar” inte “elbilar”. En mycket viktig distinktion att framhålla i all konversation i ämnet..

  6. De förslappade villkoren för statligt stöd är väl egentligen pga att företagen har antingen amerikanska eller kinesiska bolag som ägare bakom sig..?
    När senast verkade Bryssel för EUs fördel?

  7. Fantasipengar utan verkligt värde. Våra pengar . och våra efterkommandes. Rösta bort de ansvariga. Lagför dem! Köp inga elbilar! Underkänn klimatlag och klimatmål. Värna vår och mänsklighetens försörjning!

  8. Northvolts problem är ju att de inte har egenutvecklad teknik och inte har någon större egen utvecklingsavdelning! Ska man vara med och leka duger det inte med gårdagens teknik som man på nåder får tillverka på licens från de stora drakarna. Pengarna i sjön alltså, som vanligt när det gäller “grön energi”.

Comments are closed.