6 thoughts on “Köld och strömlöst i Norr !

  1. Hur i hela friden menar de att att “den globala uppvärmningen” skulle kunna ge ett kallare väder?
    En uppvärmning ger alltså ett kallare väder och motsatsen, en nedkylning, ger ett varmare väder?

    Ställ biran på spisplattan om du vill ha den iskall.

    Du sköna nya baklängesvärld..

  2. Thorleif, den stora frågan är om Sverige ens har en chans att ta sig upp ur misären när vi väl nått botten? Innan dess har industrin och alla med vett och ekonomiska möjligheter redan lämnat landet åt sitt öde! Har flera kollegor som köpt fastigheter utomlands för att vara beredda att sticka. Min bror tänker snart flytta för gott till Thailand med sin fru och denna trend bara eskalerar…från regimen i Stockholm meddelas bara “vi såg det inte komma” slut citat! De fyller bara på med analfabeter från Afrika och mellanöstern eftersom invandringen inte alls stoppas utan fortsätter som tidigare.

  3. Benny,

    Jo kanske alltfler av dem börjat läsa på om SSWn som de kopplar till vår nordliga jet-vind vars mönster ur deras självklara synvinkel förändrats pga CO2. Jag menar nog att beteendet inte kommer att förändras förrän vi alla är tillbaka i ekonomisk misär (jmf missbrukaren som måste ner till botten innan chans till vändning finns).

  4. Förstår inte heller braskandet om kylan, när det är vinter, så är det kallt i Sverige, har alltid varit och kommer alltid vara så. 20- 30 minus bitvis i Januari/Februariär inget man är ovan med, även i Fjollträskområdet. Har jobbat mycket utomhus i dom temperaturerna, på tak, verkstäder, lastflak, antenn/paraboljobb, kul och “skönt” var det inte, men inte ovanligt med dylika temperaturer under vintrarna.

    Antagligen så får nog även CO2 skulden för kylan i media snart, bara dom har snickrat ihop en, för dom hållbar lögn om det..

  5. Thorleif, nog har det börjat komma artiklar i media om att även kylan kan skyllas på CO2! Det tog ca en vecka innan MSM-media hämtade sig från köldchocken eller var det spökskrivarna bakom som dåsade efter all julmat och var lite trögstartade? TT som uppenbarligen är en styrd propagandacentral är dock på fullvarv igen med sina fake-artiklar om klimatet i de flesta av MSM-medias tidningar.

  6. Som sagt är -40 gr inget ovanligt i mellansverige kring årsskiftena genom åren. Vattnet i brunn måste hållas isfritt och veden bäras in för att hålla fyr i spisar och kakelugnar. Och glöm inte det figurklippta liggunderlaget när du går på utedasset. Trots motorvärmare orkar inte bilen starta! Kylan brukade bara hålla i sig en vecka eller högst två. Det skiljer ofta 10 gr mellan låg- resp lite högre liggande orter. Många byar ligger kring rinnande vattendrag i dalgångar där kylan är extra påtaglig.

    Konstigt att inte de hjärntvättade journalisterna på svt-nyheter kopplar kylan till koldioxid som brukligt?

Comments are closed.