Solförnekarnas skara

På badstranden känner vi de viktigaste faktorerna som styr klimatet:

SOLEN är den överlägset starkaste källan för den värme vi känner.

MOLNEN skymmer solen, så det blir svalare då denna “går i moln”.

VATTNET på vår kropp känns kallt, då det avdunstar.

VINDARNA känns kalla, särskilt mycket om vi är våta.

VÄRMESTRÅLNING från marken känner vi inte alls. Men den är vad IPCC tror styr klimatet.

+ – + – + – +

2018-05-08
Bohman tillhör solförnekarnas skara
Replik på Göte Bohman (4/5): Vilka hot ser en klimatförnekare?

Bohman tillhör solförnekarnas skara, som med stöd av snart bara IPCC och dess satelliter anser att solens variationer inte förorsakar klimatförändringar. Solen har styrt klimatet under hela Holocen och mycket talar för att den fortsätter att dominera vårt klimat. Att det på sikt innebär missväxt, svält och att folk fryser ihjäl bryr sig inte Bohman om utan struntar i kommande generationer som drabbas. Han tycker inte vi ska förbereda oss utan påstår i stället helt felaktigt att jag vill fördröja skyddsåtgärder för klimatförändringar.

Det märkliga är att temperaturen nu är i stort samma som för 20 år sedan fast koldioxidhalten under tiden ökat. Bohman kan kanske ge en förklaring till det?

Läs gärna boken ”Klimatet och människan under 12 000 år” av Fredrik C Ljungkvist. Den historieforskaren beskriver på ett populärt sätt de öden människorna genomlevde under Holocen och hur klimatet varierade omväxlande mellan kalla och varma perioder. De var både varmare och kallare än de vi upplever nu.

Härje Thunholm

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Solförnekarnas skara

  1. Det vore roligt att lugna honom, men det är en vänstermänniska och på sådana är det totalt meningslöst att ta en intellektuell diskussion eftersom det i den världen handlar om psykologi och inte fakta.

    Dock är det roligt att han tror att polerna smälter och framförallt att han tror att oljeindustrin finansierar klimathotsförnekarforskning, när det i verkligheten är precis tvärtom. Ekonomiskt är klimathotsförnekare förbaskat korkade människor.

Comments are closed.