Onödig oro för klimatet

 

Pontus Björkman är en av landets mest aktiva klimatalarmister

Nu skriver han för “nätverket KlimatSverige”, som på hemsidan räknar  upp över hundra anslutna organisationer. Han tycks vara en heltidsavlönad lobbyist engagerad i ett otal  organisationer och aktionsgrupper ex.vis Latinamerikagrupperna och Klimatriksdagen samt, nu senast, “GLOBAL STRIKE FOR FUTURE” den 15/3, alltså Gretas skolstrejk.

I Länstidningen i Östersund hade han den 27/2 en insändare med rubriken “Jorden måste bli kallare” och följande centrala budskap:

Men för att garantera att vi verkligen når klimatmålen behövs koldioxidbudgetar på global, nationell, regional och kommunal nivå.

Vare sig han förstår det själv eller inte, så betyder det the “New World Order” med planekonomi och diktatur.

Lars Kamél fick en replik införd:

+ – + – + – +

2019-03-05

Pontus Björkman från nätverket KlimatSverige hävdar 27/2 att det är absolut nödvändigt att 1,5-gradersmålet slås fast och att det skulle få katastrofala konsekvenser om världen blir två grader varmare (än den var i slutet av 1800-talet). Bland annat påstår han att med så mycket global uppvärmning, skulle korallreven nästan helt dö ut.

Om Björkman någonsin hade tagit reda på några fakta, skulle han ha funnit att korallrev har funnits i en halv miljard år och under den tiden klarat massor av klimatförändringar. Bland annat överlevde de när haven var mer än tio grader varmare än nu. Jorden är nu faktiskt ovanligt kall, och inte ovanligt varm. Större delen av den geologiskt kända historien, har det varit varmare än nu.

Björkmans stora fel är att tro för mycket på den specialrapport, SR15, som IPCC presenterade i höstas. Vid klimatmötet i Katowice, noterades den rapporten, i stället för att välkomnas som hade varit det normala. (“noterades” betydde att man inte accepterade dess innehåll, vilket “välkomnas” skulle ha betytt.) Björkman tror säkert att det beslutet berodde på att oljestater lobbade för den skrivningen.

I själva verket är SR15 en sammanställning av orimliga, ovetenskapliga och grundlösa alarmistpåståenden. Bland annat skiljer sig den rapporten på flera avgörande punkter från den mest vetenskapliga rapport som IPCC har presenterat, ”AR5 Climate Change 2013: The Physical Science Basis”. De skiljer sig åt just för att SR15 är ovetenskaplig. Därför noterades den också i Katowice, i stället för att välkomnas.

Lars Kamél, nätverken Klimatsans och Clexit Sverige

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Onödig oro för klimatet

  1. Om man nu kan räkna ut när en viss temperatur gör det katastrofalt på jorden, då borde man kanske kunna räkna ut vid vilken temperatur som koldioxidhalten blir så låg (150 ppm) att livet på jorden börjar dö ut. Vad händer om jorden blir kallare?

Comments are closed.