Förnuftet segrar till slut

Medelvärdet av 102 klimatmodeller från IPCC, rött, jämfört med faktiska mätningar med ballonger, blått, och satellitdata, grönt.

“Klimatmodellerna” baseras på datorsimuleringar, som behöver matas med många parametrar, fler än 50, varav de flesta måste “antas”, d.v.s. gissas, eftersom forskningen inte kunnat fastställa deras ömsesidiga beroenden. “Fadern” till datorsimuleringarnas matematik, John von Neumann, har förklarat att deras resultat inte blir bättre än en gissning, om fler parametrar än TRE måste gissas.

Det är alltså en självklarhet att IPCC:s “klimatmodeller” visar allt större avvikelser från verkligheten med tiden, eftersom IPCC envisats med att mata datorerna med förutsättningen att koldioxid orsakar en uppvärmning.

Det måste anses som ett ytterligt tydligt bevis på IPCC:s totala inkompetens att de spenderat miljarder dollar på datorsimuleringar, där 20 – 30 parametrar måst gissas.

Medias tystnadsmur håller på att spricka

I Piteå-Tidningen har flera insändare fått plats med tvivel på IPCC:s hypotes om koldioxidens värmande verkan.

Här dagens inlägg av Orvo Hannlöv:

+ – + – + – +

2019-08-03

Förnuftet kommer att segra till slut

(Bakom betalvägg)

Replik med anledning av artikeln. ”M-ledaren. Är ingen klimatförnekare” (31/7)

I PT:s artikel, som handlade om klimatet, angrep kommunalrådet Anders Lundkvist (s) M-ledaren Håkan Johanson för att han höll med Runar Sögaard om att klimatförändringarna inte orsakas av människan och jag kan bara hålla med Runar och Håkan i det fallet, efter-som inga bevis finns framlagda för att det skulle vara så.

Satellitmätningar visar att Jordens medeltemperatur varit konstant sedan 1999, trots att utsläppen av CO2 ökade dramatiskt under de senaste 20 åren. FN:s politiska klimatpanel IPCC har under 30 år inte kunnat visa på att CO2 gör Jorden varmare. Ingen av IPCC:s prognoser eller datasimuleringar har varit i närheten av att förverkligas.

Statistik visar att vi inte är mer utsatta för extremväder nu än tidigare. Ändå haglar det alarm om följderna av en varmare planet orsakat av CO2. Oron över klimatförändringarna har alltid funnits och främst hos dem som vill göra sig viktiga, eller söker makt/pengar. Det verkar IPCC ha sysslat med i sin bluffpropaganda, eftersom de inte kan bevisa sina påståenden.

Jorden har existerat i 4,5 miljarder år. Ändå spår miljöfanatikerna världens undergång på att Jordens snittemperatur ökat med några tiondelar senaste 30 åren. Miljöpartiet påstår att förra sommarens värme är bevis för allvarlig klimatkris och lilla Greta, som vill att alla ska strejka för att stabilisera klimatet.

Det kollektiva medvetandet har gjort många människor inaktuellt medvetslösa. De har själva slutat tänka och litar blint på alarmisterna. Övertygelsen om CO2:s effekt på uppvärmningen har blivit som en religion och som i andra religioner av detta slag, sitter profeterna på pidestaler i en dimma av okunskap, högmod och dåligt omdöme. Förnuftet kommer dock att segra. Det handlar bara om när?

Deras religion kommer att ramla ihop som ett korthus om några år, när det inte längre går att att förneka verkligheten, att fortsatt ökning av CO2 utsläpp inte resulterar i någon nämnvärd uppvärmning. Det är solen som styr Jordens klimat, inte människan och det kommer forskarna framöver att enas om.

Orvo Hannlöv (SD)

+ – + – + – +

Typiskt för alarmisters gemenheter

För balansens skull har PT även tagit in ett bidrag från en alarmist, som i vanlig ordning inte talar om fakta men desto mer misstänkliggör person och pådyvlar denne åsikter han inte på något sätt yttrat.

Det tycks som om alarmister inte förmår tänka klart. Det är bara fråga om vilka de tycker om, och vilka de tycker ILLA om.

Primitivt !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather