Juli 2019 var inte varmast

Figur 1. Avvikelser från “normala” temperaturer under juli 2019

Dr. Roy W. Spencer vid UHA, University of Huntsville, Alabama, har utvecklat dagens utvärderingar av satellitmätningar av atmosfärens temperatur till de mest tillförlitliga avseende globala temperaturer. Han konstaterar att medias vanliga trumpetande om “varmast hittills” inte är korrekta för juli månad. Den är möjligen den 4:e varmaste efter sekelskiftet.

Figur 2. Detalj över Europa med extrem kyla i öster

Media har rapporterat om värmerekord i Frankrike, där emellertid många mätstationer för marknära temperaturer har hamnat i UHI, Urban Heat Islands. De har från början placerats på en grön äng långt från bebyggelse, men denna har växt, så att asfalterade vägar och parkeringsplatser samt stora hus kommit allt närmare och i många fall omslutit mätstationen.

Allt detta absorberar solenergin mycket effektiv och sprider sedan värmen omkring sig. Mätstationer i närheten noterar så temperaturer, som inte motsvarar landskapens normala temperaturer.

Larmen om rekordtemperatur i staden Paris må vara korrekta, men de kan inte tas som tecken på ett varmare klimat. De är främst tecken på ökad rikedom med fler invånare och fler anläggningar för luftkonditionering.

Figur 2 visar hur det varma Frankrike balanseras av ett mycket större område i öster med ännu mer extrema temperaturer. Månadsmedelvärden som är mellan 3 och 4 grader kallare än normalt är mycket extrema.

Det är en större sensation än temperaturen i Frankrike, men våra media rapporterar inte om den ! ! !

Media är generellt opålitliga beträffande nyheter om klimatet. Tro aldrig på dem, förrän du kollat här ! ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather