Bästa uppslagsboken om klimatets viktigaste fakta

Koncisa och lättlästa fakta med referenser till rapporter och forskare är oundgängliga för seriös debatt om klimatet

Vi har presenterat boken flera gånger och fått den recenserad av oberoende läsare, ex.vis i posten Recension av “Tänk om de blir kallare”.

Några data om författaren finns här: “Tänk om det blir kallare“.

Boken tar ett så omfattande grepp på klimatfrågan att flera läsare kallat den vår “Bästa Uppslagsbok” på svenska om klimatet.

Efter utgivningen har bokens titel blivit allt mer aktuell, eftersom Solen nu har gått in i en extremt passiv fas utan fläckar under de flesta av årets dagar, 61 % 2018 och 75 % fram till den 1/11 i år. Det förebådar kallare tider, kanske fram till 2050 eller t.o.m. hela seklet ut.

Köp boken och sätt den i bokhyllan först sedan du bläddrat så mycket i den att du sett hur mycket fakta du kan hitta där. Tänk en så fin julklapp den kan bli. . .

S. Å.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Bästa uppslagsboken om klimatets viktigaste fakta

  1. Mailadressen till författaren och priset står i bloggposten.

  2. Peter Wulff. Gösta Petterssons och min bok kompletterar varandra. Hans bok var en av mina främsta källor, men den är något svårsmält för icke insatta. Jag såg som min uppgift att överskådligt och för vanliga läsare begripligt skildra klimatets historia, processer och drivkrafter med utgångspunkt från etablerade forskares rön. I bokens slut listar jag nära 300 sådana forskare som referenser. Men boken saknar fotnoter, som skulle göra den tyngre för ovana läsare.

  3. Den slår knappast Gösta Petterssons “Falskt alarm” vad gäller sakligt grundad argumentering.

Comments are closed.