Corona vis-à-vis Climate !

Figur 1. Ärevördiga the Times 2020-03-05

(Ta inte illa upp, men om du vore en ung hårdför miljökämpe, som söker det ultimata vapnet mot klimatförändringar, kunde du knappast hitta på något bättre än coronavirus.)

Figur 2. Så blir Corona ett argument i klimatdebatten

(Vad skulle hända om världen reagerade mot klimatförändringarna så som den reagerar mot coronaviruset ?)

Figur 3. VD för “gräsrotsrörelsen” 350.org, May Boeve, tycker att klimatkrisen skall bemötas som Corona

(“Vi har sett att regeringar kan agera, och folket kan ändra sina vanor på mycket kort tid,” säger May Boeve, verkställande direktör för klimatgruppen 350.org. “Och det är exakt vad klimatrörelsen i åratal har begärt att regeringar och folk skall göra inför en annan sorts hot – klimatkrisen – men vi ser ingen motsvarande aktion.“)

Det är den “gräsrotsrörelse” som startades med en halv miljon dollar av Rockefeller som grundplåt.

Nu pågår en intensiv kampanj för att “klimatet” skall behandlas lika extremt som Coronaviruset.

Ovanstående är klipp från en video av James Corbett på “Propaganda Watch”, som kan vara värd att se i sin helhet. (Klicka på röd text.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “Corona vis-à-vis Climate !

  1. Man måste iaf. ge dig kred, Petter W., att orka vara en sådan ihärdig idealist, det kan inte vara så lätt ( om du inte bara “driver” med andra, såklart…vilket egentligen ligger närmare till handsmed tanke dina totalt orealistiska inlägg…)

  2. @Petter Wulff. Du har visst aldrig fått lära dig vad begreppet “återvändsgränd” är och betyder? Då ska jag tala om en sak för dig, den vägen du och dina gelikar vill in på, är en sådan, och det kan man “läsa på” skylten i början av den, dvs om man har fått lära sig vad olika vägmärken betyder.

  3. Det har liksom inte blivit nåt märkbart av det på hundra år.

    Framtidshoppet är alltså avskrivet av verkligheten.

  4. För hundra år sedan hade Svante Arrhenius en uppfattning om framtidens energikällor – solkraft i tropikerna och vindkraft längre norrut. Det är en väg att fortsätta på.

  5. Petter Wulff
    Vilken ny teknik ska ersätta sol och vind? Kärnkraft eller?

  6. Jag har en fråga till dig Petter Wulff.!? Vad bygger du ditt klimatvetande på.!?

  7. Om åtstramning kombineras med ny teknik behöver bedömningen inte bli så alarmistisk.

  8. Vad vi skulle se. Ta vad som händer nu med corona och tio-dubbla det. Hela flygplansindustrin totalt utslagen. All tillverkningsindustri med export i Sverige totalt utslagen. Alla bilarbetare i värden i utan jobb i stort sett. Ja, även Tesla skulle försvinna, vilket de även riskerar att göra med coronaviruset. Estimerat i USA att 94.000 bilarbetare kan förlora jobbet per vecka om nedstängningen fortsätter i samma skala som nu. Ford, GM och Tesla kommer att upphöra som biltillverkare.

    Klimat-Greta skulle få sitta hemma och fundera på hur hon ska skaffa mat från dag till dag och hennes mamma har inget jobb. Efterfrågan på artister lär nog totalt försvinna.

  9. Skillnaden är att Corona kommer att gå över efter en tid. Folk kan acceptera att BNP sjunker tillfälligt, men troligen inte under decennier. Vilken demokratiskt vald politiker skulle bli omvald, om budskapet hela tiden är ”minska, dra ner, sänk standarden osv”. Allt pga att skatteintäkter minskar för varje år och en ökande del går till dyra energilösningar. Fungerar kanske i en diktatur men inte i en riktig demokrati.

    Blir intressant att se hur mycket folk kommer att stödja klimatalarmismen efter Corona-tiden. Har folk vant sig vid en lägre nivå eller finns ett uppdämt behov av billig energi, flygsemestrar, bilkörning, en god stek på restaurang mm.

Comments are closed.