Avleder Corona de godas “godhet” från klimatet ?

Så inledde jag min betraktelse av “klimatkrisen” vid vår konferens i februari 2018 i Mölndal

Den världsomfattande och breda uppslutning vi sett kring det påhittade “klimathotet” har inte varit möjlig utan resonans från de innersta instinkterna hos “vanligt folk”. Det som kan yttra sig som religiös övertygelse: Önskan att vara god. Vilket kan depraveras till en önskan att bli offentligt erkänd som “god”. Det kan man ju visa genom att köpa en elbil.

Den breda “Rörelsen” kan alltså inte betraktas som en “konspiration”. En sådan förutsätter ju en hemlig överenskommelse med illasinnade avsikter. Dock finns det flera finansiellt oerhört starka krafter, som driver på paniken med ytterst destruktiva avsikter, ofta klädda i idealismen att “rädda världen”. Där märks:

  • Rom-Klubben, där en av ordförandena varit Anders Wijkman, är finansierad av de främsta super-rika i världen: Klanen Rockefeller, klanen Rothschild, Soros och många flera.
  • World Economic Forum, där de ovan nämnda påverkar ledande personer inom politik och näringsliv.
  • FN med IPCC och många andra organ, ser sig själva som framtida världsregering med miljarder dollar rinnande mellan byråkraternas fingrar. En kvalificerad majoritet av medlemsnationerna kräver den globala planekonomi, som motiveras av klimathotet.
  • Öppet eller dolt kommunistiska partier, ofta i en grön förklädnad, använder hotet om katastrof för att locka väljare med extrema recept för att avvärja hotet.
  • Svenska Kyrkan och andra religiösa samfund samt Påven bemöter det minskande intresset för sin tro med larmande om klimatkatastrofer. Det ökar insamlad kollekt.
  • Politikens osjälvständiga anslutning till “tron” på “klimathotet” har mobiliserat offentlighetens resurser på ett sätt som strider mot grundlagens principer: Att skattemedel inte får användas till politisk propaganda. Det är ändamålet för kontoret “Fossilfritt Sverige” och den nyinstiftade “Energimyndigheten”. Därtill kommer att lagar, regler och instruktioner tvingar de flesta myndigheter att agera “alarmistiskt”. Ex.vis blir kommunerna instruerade att planera för en eller tre meters högre nivå på havet, fast ingen alls kan väntas. I större delen av landet gör landhöjningen att havet blir några millimeter per år lägre i förhållande till kajerna.
  • NGO:s som WWF, Greenpeace, SNF, Oxfam, och hundratals andra bara i Sverige. Affärsidén är vanligen att skrämma allmänheten med stora katastrofer, vilket varit ett säkert sätt att samla in bidrag. Många av dessa har så påverkat politiker till att bevilja bidrag av skattepengar, ofta hälften av omsättningen.
  • Media är de allra värsta. Det cyniska jagandet efter sensationer har fyllt media med klimatkatastrofer, som oftast varit gravt överdrivna. Inget av ovanstående skulle varit möjligt, om media följt de “Pressetiska Reglerna”, som kräver “Allsidig Nyhetsför-medling” och “Korrekta Fakta” samt att “Andra Sidan” skall få komma till tals.

Corona-krisen har tagit över

Nu fylls media av Corona-krisen. Dels om problemen och dels om alla goda människors engagemang att hjälpa till. Grannar handlar åt 80-åringar, Taxi kör mat från restauranger till folk i karantän, folk producerar handsprit och ansiktsmasker med mera.

Nu kan de som vill vara goda, verkligen vara det och se de direkta resultaten, samt få personliga “Tack” för sina insatser.

En åskledare för Naturlig Godhet ?

Kan det vara så att Corona-krisen fungerar som åskledare för den naturliga godhet de flesta av oss känner inombords ? Med gärningar som är konkret meningsfulla och renderar tydliga “Tack” i flera olika former.

Det är mer meningsfullt att hjälpa en medmänniska än att anstränga sig för att “minska utsläppen” och försöka vara “klimatsmart”. Ingendera kan man se något resultat av. Dess-utom börjar nu våra berättelser om “Fake News”, fusk och bluff nå ut till allmänheten.

Kanske förblir intresset för “klimatkrisen” lamt efter Corona-krisen.

Skillnaden i seriositet mellan de två är ju enorm.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Avleder Corona de godas “godhet” från klimatet ?

  1. Lars K: Temperaturen ökar stadigt samtidigt som det högre upp i stratosfären blir kallare. Det stämmer med växthusteorin och indikerar en obalans, som tenderar bli större.

  2. Enligt de goda människorna betraktas Elsa Widding, som skrivit boken Klimatkarusellen, som en ”klimatförnekare”. ”Klimatförnekaren” Elsa har på YouTube i fyra avsnitt berättat om hur klimatet förändrats i tiden. Ändå betraktas Elsa som en ”klimatförnekare”. Otroligt!
    Även om människan kunde styra över klimatet, vore det verkligen klokt att att frysa klimatet som det är idag? Vad är den optimala medeltemperaturen på vår Planet? Jag känner svenskar som söker sig til Spetsbergen och Grönland på sin semester. De flesta svenskar söker sig söderut, till värmen. Vi valde att permanent flytta till värmen.
    Jag utmanar alla goda människor att titta på ”Myter och sanningar om klimatet” på YouTube och därmed förlänga sitt tidsperspektiv bortom dit näsan och media räcker.

  3. Petter Wulff visar varför det är nästan omöjligt att skilja en klimathotstroende aktivist, som kommenterar på nätet, från ett nättroll.
    Alla fakta från verkligheten och all seriös klimatvetenskap visar klart och tydligt att det inte pågår någon klimatkris!

  4. @Petter Wulff
    Det pågår ingen klimatkris någonstans.

  5. #Gunnar Eriksson
    Ja, så som du beskriver det, är det nog vad som sker tyvärr.
    MSM låtsas som om ingenting, det finns bara en enda orsak till allt som händer i världen = CO₂

  6. Sture har skarpa kommentarer att avslöja klimatalarmisternas godhet . Varför angrips han inte av klimatalarmister ? Troligtvis p g a ” Klimatsans ” hemsida , som ger fullständig vetenskaplig information om att koldioxid har ringa eller obetydlig påverkan på klimatet. Tvärsom , en ringa ökning av CO2 ger bättre skördar globalt . En ringa ökning av CO2 kan härstamma från vulkanutbrott eller havsvattnets emittering . Haven utsöndrar koldioxid vid ökad temperatur och absorberar koldioxid vid kallare temperatur . Haven reglerar koldioxiden i atmosfären , beroende på dess temperatur. Någon grads extra temperaturhöjning gynnar all växtlighet och därmed mättar fler munnar. // Men ovanstående rader får man väl inte ge info om i Sverige , då massmedia går i hälarna på klimatalarmisternas goda kunskaper.

  7. Petter Wulff ???????!!!!!!!
    vad då ?? vad menar du?

  8. En utmärkt artikel Sture. Du borde ha fått kvalitetsstöd av regeringen för din förmåga att skriva och producera fördjupande artiklar , vilket ofta saknas i PKmedia i klimat och energifrågor.

Comments are closed.