Goldmann missar logik på dagisnivå

Skolverket

Barnen på dagis vet att man behöver en krok på väggen för att hänga jackan där

(Numera kan man inte visa dagisbilder med barn på.)

2020-07-09 Nerikes Allehanda

Svar på Mattias Goldmanns debattartikel ”Klimatsynda för snabbare omställning efter corona” i NA söndag 5 juli:

Goldmann missar logik på dagisnivå

Dödssynderna påskyndar klimatomställningen påstår Mattias Goldmann och börjar med ”Högmod”. Sverige skall bli världens första fossilfria välfärdsnation och kaxigt ”gå före”.

Världens utsläpp av koldioxid har länge ökat med 2,5 – 3,0 procent per år. U-länderna och några I-länder startar tillsammans 3 – 5 kolkraftverk i veckan och avser att göra så till 2030. Kina planerar 1.200 och Indien 550.

Utsläppen fortsätter således att öka. Sveriges andel är 0,16 procent. Stänger vi landet helt, försenar vi ökningen med tre veckor. Flygskatten kan kanske försena den med fem timmar.

Det är vad vi kan uppnå med den svåra omställning Goldmann propagerar för.

Dessa länder vill naturligtvis inte fördärva klimatet. De har bara erfarit fördelar av den ökade halten koldioxid, då den gynnat växterna med dramatiskt större skördar. Världsbanken noterar att en fjärdedel av mänskligheten lyfts ur extrem fattigdom på 25 år.

De tror inte på klimatpanelen IPCC:s spådomar, men det är dessa Goldmann utgår från. De ”hänger på” hypotesen om koldioxidens värmande verkan. Vi har bett honom redovisa bevisen därför, men han har aldrig svarat.

Hypotesen skulle vara kroken som omställningen hänger på. Analyser av data från en miljon väderballonger och våra grannplaneters atmosfärer visar att koldioxidens verkan är NOLL.

Barnen på dagis vet att de kan inte hänga upp jackan på väggen, om där inte finns en krok. Goldmann hänger upp sina argument på hypotesen om en verkan som inte finns. Barnen är mer logiska.

Sture Åström

nätverket KLIMATSANS

+ – + – + – +

Se även posten: Dödssynderna hjälper oss fram på vägen

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Goldmann missar logik på dagisnivå

  1. @Petter Wulff.
    Tvärtom, han hänger upp sitt “resonemang” på en krok som INTE existerar. Lite skillnad, eller hur?

  2. Goldmann hänger upp sin argumentering på en krok, som några menar att de inte ser. Det kan han knappast anklagas för.

  3. Ja Mars som har 95% Co2 i atmosfären borde glöda som en sol, men tyvärr väldigt kallt där.

  4. Goldmann tror mer på IPCCs klimatmodellen än på verkligheten som observeras av bl.a. SMHI. Sunt förnuft är en bristvara.

Comments are closed.