XR begär yttrandefrihet för sig själva ‒ blockerar andra

Telegraph

Figur 1. XR blockerar vägarna från Englands två största tidningstryckerier

Därmed kunde tidningarnas söndagsnummer inte distribueras. De limmade fast sig på gatan så att trafiken hindrades. De tidningar som stoppades var The SunThe TimesThe Sun on Sunday and The Sunday Times, som ingår i Rupert Murdoch’s koncern samt The Daily Telegraph and Sunday Telegraph, the Daily Mail and Mail on Sunday, and the London Evening Standard.

De fordrade att tidningarna skulle ge mera utrymme åt deras larmande om “klimatkrisen”. Samtidigt som de blockerar distributionen av andra nyheter. Och andras åsikter. De fordrar yttrandefrihet för sig själva men censur för andra och proklamerade:

Flera av dessa tidningar förpestar den offentliga debatten om klimatförändringar, invandring, minoriteters rättigheter och bemötande samt dussintals andra teman.

Telegraph

Figur 2. XR har byggt ett fackverk av bambu där deras aktivister har klättrat upp

De utnyttjar det demokratiska samhällets humana inställning, där det är otänkbart att köra över sabotörer, som lägger sig i vägen för trafiken tvärs över gatan. De klättrar högt upp i sin ställning för att demonstrationen skall bli spektakulär, vilket imponerar på en del tank-lösa nyttiga idioter. Och för att de då utsätts för livsfara, om polisen använder tvångsmedel, för att få ner dem. De parasiterar på demokratins humanism !

Ännu allvarligare är att parlamentsledamöter för Labour prisade aktionen på sociala medier, ex.vis Dawn Butler. Hennes inlägg raderades sedan, när partihögkvarteret insett att det var ett angrepp på demokratins allra viktigaste grundpelare: Yttrandefriheten.

Svenska reaktioner

TT har pliktskyldigast distribuerat en kort notis om blockaden, men spelar ner de totalitära aspekterna. Detsamma gäller Aftonbladet och Expressen.

En mer utförlig beskrivning finns hos Fria Tider. Där noteras att Greta protesterat mot att några aktivister gripits av polisen och att hon anklagar Boris Johnson för att inte respektera tryckfriheten. Hennes glasögon är så illröda att hon inte förstår att det är hon själv som är ett hot mot yttrandefriheten. Det är välgörande att hennes politiska tillhörighet blir klarlagd.

Där rapporteras även att man i UK diskuterar att kriminalisera XR, något som jag tror mig även ha hört i någon TV-kanal.

Dock tog Fria Tider fel på könet för Dawn Butler. Hon är en färgad kvinna, som suttit i parlamentet sedan 2015.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “XR begär yttrandefrihet för sig själva ‒ blockerar andra

  1. Ett problematiskt agerande mot en problematisk företrädare för yttrandefrihet (Rupert Murdoch). Värt lite nyansering.

  2. “TT har pliktskyldigast distribuerat en kort notis om blockaden, men spelar ner de totalitära aspekterna. Detsamma gäller Aftonbladet och Expressen.”
    MSM väljer hur nyheter ska presenteras för att slippa presentera hela sanningen.

Comments are closed.