Den alarmerende historie: Varmen i Grønland stiger

151214-Grönland-Glob

Smältvattnet från Grönland skall dränka världens storstäder

Det är den värsta katastrofen från “klimatförändringarna”. Därför behöver alarmisterna ständigt skrämmas med ökande värme där. Fast det inte är sant.

Jørgen har sänt nedanstående tillägg till hans post: “Klimaforskerne tager fejl”. Kolla grafen där !

+ – + – + – +

Temperaturen er faldet som følge af stigende udledning af CO2.

Igen og igen kan man se den samme alarmerende historie i medierne: varmen i Grønland accellererer, indlandsisen smelter, havene stiger, kystnære områder oversvømmes og befolkningen må flygte.

Selvom historierne er forskningsbaserede, så er det fake news.

Forskerne skelner ikke imellem klimaet i Arktis og klimaet i Grønland. Det er katastrofalt for i Arktis stiger temperaturen og i Grønland falder temperaturen. Det har jeg fortalt i et tidlige indlæg i Klimatsans.

Forskerne anvender klimamodeller fra IPCC til at skabe en alarmerende fremtid,  som skræmmer befolkning og politikere. Det er også katastrofalt, fordi modellerne accellerere temperaturudviklingen som følge af stigende udledning af CO2. CO2 har ingen som helst indflydelse på temperaturudviklingen i Grønland. Prøv at kaste et blik på temperaturkurverne fra DMI.

Fra 1930- 1992 og igen fra 2010-2019 er temperature i Grønland faldet. I de sidste 71 år ud af 89 år er temperaturen faldet som følge af stigende udledning af CO2. Jeg prøver at bruge det samme argument som IPCC, blot med modsat fortegn.

Det er selvfølgelig meningsløst.

Jørgen

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Den alarmerende historie: Varmen i Grønland stiger

  1. @Jonas Jag skulle tro att det är Magnetiska nordpolens flytt mot sibirien som även påverkar gravitationen. Polen kommer längre och längre från kanada och Grönland.

  2. #Enough

    Jo, jag tror att delar av DMI är rätt OK (neutral till positiv). Det är ju det som blir så absurt. DMI rapporterar att Grönlandsisen är OK, d.v.s. att massbalansen är “orubbad”.

    I det projekt som ska mäta Grönlands massbalans, IMBIE. så rapporterar man att Grönlands massbalans är negativ. Vilka ingår i IMBIE, jo DMI.
    Samma organisation rapporterar alltså att massbalansen är +/-0 och också negativ ??

    Ena delen av organisationen säger att det är lugnt, andra delen slår larm ???

    Larmet baserar sig på en ändring av gravitationen – troligen i åttonde decimalen. Finns det nåt annat som kan orsaka en ändring i gravitationen – jo, massor med saker. Jag tycker det är extremt ovetenskapligt när man tolkar denna ändring som att det är säkert att Grönlands ismassa har minskat.
    Faktiskt riktigt riktigt dåligt.

  3. Bra där Jørgen!

    Har följt DMI och http://polarportal.dk/groenland/iskappens-overflade/
    under flera år. Första tiden (3-4 år sen) angavs den totala isvolymen på Grönland till 2,8 miljoner gigaton. Efter en tid ändrades det till 2,85 miljoner gigaton vilket var lite överraskande. Wikipedia hade under en lång tid uppgiften 2,8 och har för mig att de uppdaterade till 2,85. Dagens notering för den totala isvolymen uppgår till 2,9 miljoner gigaton enligt polarportal (klicka på ”Grønlands inlandsis” uppe till höger) medan Wiki fortfarande har kvar uppgiften 2,8.

    Samtidigt uppges att volymtappet varje år uppgår till ca 200 gigaton (200/2900000). I den takten tar det 14 500 år för isen att smälta. Förklara gärna hur det skulle kunna ske under vår livstid och utgöra ett akut hot!

    Jämför även med om du hade 2,9 miljoner kr på banken och varje år drabbades av en avgift på 200 kr. Skulle du ”go bananas” och hävda kris?

  4. Återvändande forskare uppe på isvidderna på Grönland och Antarktis finner sina läger täckta med snö och is. Faktiska observationer slår alltid datormodeller!

  5. Tack Jonas, är inte det danska “smhi” något att lita på, har för mig att de noterat att istäcket över land vuxit?

  6. #Enough

    De mäter en ändring i jordens gravitation från satellit. Därifrån drar de slutsatsen att ismassan har minskat (tveksam metod!)
    De mätningar man gör med radar/laser visar inte att ishöjden har minskat. Man har alltså en motsägelse mellan dessa två mätmetoder.
    I sann “klimatforskaranda” så har de kommit på att isen smälter på undersidan. Eventuellt genom att det bildas underjordiska tunnlar.

    Som f.d. forskare känns det som man vill gråta (kräkas?) när man läser denna typ av “teoribygge”.

  7. Men hur kan vissa ( klimatalarmister) komma fram till att Grönlands inlandsis smälter? Det finns väl objektiva mätningar, eller bygger det bara på “klimatmodeller” från IPCC, borde vara lätt att falsifiera, eller?

Comments are closed.