Klimaforskerne tager fejl Grønland bliver nu koldere

NOAA

Figur 1. Årlig middeltemperatur globalt og ved breddegrader højere end 60 grader

SAT, Surface Air Temperature

Jørgen i København:

Her er en forklaring på, hvorfor mange klimaforskere tager fejl.
Arktisk klima og klimaet i Grønland er ikke 2 sider af samme sag, tværtimod, se figur 1. Siden 1975 og indtil nu er temperaturen i Arktis steget og varmen er accellererende.
DMI

Figur 2. I Grønland har udviklingen været helt anderledes

Klimaet i Grønland har bølget siden temperaturmålingerne startede i 1870. Fra 1992-2010 steg temperaturen og siden har temperaturen været faldende. Se figur 2.
Mange klimastudier fortæller, at varmen i Grønland accellererer, afsmeltningen af indlandsisen accellererer, vandstanden i havene stiger, kystnære områder oversvømmes og befolkninger må flygte. 

Sådanne klimastudier må forveksle Arktisk klima med Grønlands klima.

Jørgen

+ – + – + – +

Michael Mann svamlar

Michael Mann är mannen bakom “Hockeyklubban”, den som avslöjats som en produkt av fusk och inkompetens. Han har ändå professors titel vid Pennsylvania University och kallar sig “klimatforskare”. Och kallas still intervjuer och publika evenemang för att berätta om “klimatkrisen”.

Nu har han igen fått TV-tid, där han påstår att Grönlands istäcke smälter så snabbt att man kan se hur havet stiger med blotta ögat.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Klimaforskerne tager fejl Grønland bliver nu koldere

  1. Det är ofta smärtsamt att byta åsikt, att inse att en stark övertygelse man haft inte håller. Särskilt om det innebär att man bör lämna sin bekväma bubbla och bete sig annorlunda. Enklare då att klänga sig fast vid de tecken som stärker det man länge har trott på, sådana tecken går alltid att hitta. Med de rätta skygglapparna hittar man bara såna.

  2. Att Grönland förlorar is är ju på grund av att inlandsisen blivit tjockare i mitten av ökat snöfall som gjort att den väger mer och kanterna pressas ut mot havet där fler isberg kalvar! Petter Wulffs patetiska försök till desinformation faller som vanligt platt till marken…

  3. Michael Mann tillhör samma kategori “forskare” som Charles Dawson och Lysenko och kommer att dömas av framtida historiker som den skojare han är! Även om hans bedrägeri redan avslöjats så fortsätter media av politiska skäl att skydda denna charlatan vilket visar vilket uselt skick som klimatvetenskapen fått av att styras av politiker och globalistmaffian!

Comments are closed.