Flera nya köldrekord igen

Figur 1. Den 15:e till den 30:e september var de genomsnittliga maximala temperaturerna endast 24  ̊ C, vilket var det lägsta värdet sedan 1979 enligt fox5atlanta.com .

Det låter inte så farligt, men Georgia är en sydstat, där varmt väder är det normala. Electroverse har en översikt av “extremväder”. För hela USA såg det ut så här:

Figur 2. USA 1/10: Kall luft täcker landet öster om Klippiga Bergen

Färgkoden visar avvikelsen från normal temperatur. Blått betyder 6 grader lägre temperatur och lila 12 grader, se figur 3. Kylan sträcker sig ända ner till centrala Mexiko.

Figur 3. Nästan hela Australien har nåtts av kall luft 1/10

Färgkoden visar avvikelsen från normal temperatur. Som värst är det 16 grader kallare än normalt .

Figur 4. Snö den 25/9 i det annars nästan tropiska klimatet.

Där noteras absoluta köldrekord för månaden.

Figur 5. Ovanligt kallt även i Argentina med 60 cm snö den 3/10

Wiki

Figur 6. Ushuaia är den sydligaste provinsen i Eldslandet och kallar sig “Världens ände”.

Läget ger en viss turism som mellanstation på turer till Antarktis. Bara en tunn landtunga från Chile ligger närmare Antarktis. Dock är kyla och snö så här sent på våren ovanligt.

Figur 7. En riktig vinterstorm täckte skidorterna i Spanien med snö redan 1/10.

Skidorterna i Frankrike, Schweiz och Tyskland hade fått snö lite tidigare, ovanligt tidigt,

Figur 8. Nord-Irland noterade ett absolut september-rekord den 27/9.

Då blev temperaturen – 3,7  ̊ C. I en tidigare post noterades – 5 ̊ C i Skottland den 24/9.

+ – + – + – +

Bota “klimatångesten”

Rapporter om sådana rekord får vi knappast läsa i riksmedia. Nu kan du lugna de som ojar sig över “den katastrofala uppvärmningen” med dessa uppgifter om köldrekord. Det ger en balans som botar paniken.

Skriv en insändare i din lokaltidning där du tipsar om att närmare information får man genom att googla “nya köldrekord igen”.

Detta måste ju folk få veta !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

18 thoughts on “Flera nya köldrekord igen

  1. Sorry, var lite för snabb.

    September 2020 var kallare än (UAH data):
    Jan 2020
    Aug 2019
    Okt 2017
    Jan-Mars 2016
    Jan-April 1998

    Och ungefär lika varm som:
    Okt-Dec 2019
    Sep-Okt 2017
    Dec 2015
    Jan-Feb 2010
    Maj-Jun 1998

  2. Det närmaste man kommer “fakta” är väl UAH´s satellitmätningar.

    Sept 2020 är den varmaste september sen satellit mätningarna började. Däremot är Sept 2020 kallare än Januari-Februari 2016, och ungefär lika varmt som Mars 1998.

    Man ska komma ihåg att det är tiondels grader man pratar om. Mätnoggrannheten i instrumenten ligger visst på ca +/- halv tiondel.

    Klimathotare pratar alltid om fakta. Det som är typiskt för deras fakta är att man aldrig får diskutera eller ifrågasätta dessa. Deras fakta är alltid så sanna att de inte får kritiseras – då är man en förnekare.
    Riktiga fakta är något som man kan diskutera, och där även kritik tas emot på ett sunt sätt. En som hållit på med vetenskap ett tag vet att det finns inga absoluta fakta. Det finns bara mer eller mindre bra uppskattningar.

    Den som tror att man i absolut mening kan tala om vad jordens temperatur är lever nog i en illusion. Man kanske kan ange det inom ett intervall – troligen på typ 0.5 -1 grad.

  3. IPCC har i 30 år visat att de, tillsammans med många offentliga vädertjänster, anstränger sig att vilseleda allmänheten. Det har gått till storskaligt, systematiskt bedrägeri. Datafusket är omfattande. Jag litar inte på några uppgifter därifrån utan korsreferens. Jag tar mig inte tid att kolla just septembertemperaturen.

    De använder ofta det kända tricket att välja början och slut för en sifferserie så att de får den “trend” de önskar. Beträffande utbredningen av isen i Arktis börjar de gärna med år 1979, som var sista året i en 30-årig kall period. Då var utbredning på ett maximum. De låtsas inte om att det fanns satellitdata redan från början av 70-talet. Dessa visar att 1974 var utbredningen 1½ miljon km² mindre än 1979. IPCC:s “polarforskare” är så okunniga att de inte vet att havsisen i norr och söder växlar cykliskt i perioder om c:a 60 år. Det är fullständigt normalt att utbredningen i norr de senaste åren passerat ett minimum. En kunnig forskare ser inga tecken på att isen kan försvinna.

    Jag inser att jag missat att lägga ut grafen med 1974 års data, så jag gör en post med den inom kort.

  4. Jag återkommer till min fråga. Visa FAKTA som visar att septembertemperaturen i år globalt inte är den högsta. Angående larm. Svara på en till fråga. Om du ser på utbredningen av isen i Arktis nu och jämför den med hur den var som medelutbredning åren 1981-2010. Har den blivit större eller mindre?

  5. Jovisst, jag behåller i minnet vad jag lärt mig. Gör inte du det ?

    Jag har lärt mig att leverantörerna av värmerekord ofta fuskar. De saknar trovärdighet.

    Varför tror du på IPCC ? Kan du precisera några av deras larm, som vid kontroll visat sig slå in ?

    Nu finns ju 30 år av uppföljning.

  6. Du TROR inte på uppgifterna. Här är det du som avslöjar dig. Visa nu istället på FAKTA som visar att temperaturen i september inte var den högsta som uppmätts globalt.

  7. Vi behöver naturligtvis inte upprepa vad alla stora media basunerar ut. Kan du förklara varför vi skulle göra det. Har du sett något av dessa media som berättat om köldrekorden ?

    Ett annat och viktigare skäl till att vi inte upprepar påståendet är att vi inte tror på uppgiften. De ansvariga myndigheterna i USA har beslagits med uppenbara förfalskningar av historiska data. De har bl.a. reducerat temperaturerna från det mycket varma 30-talet.

    Du avslöjar dig, när du så känsloladdat tror att vi “gottar oss” åt några klimatfakta. Vi ser på fakta som fakta och på bluff som bluff.

  8. Att september var den varmaste september som uppmätts globalt är ju inget som nämns i detta nätverk, därför nämner jag det för att på nått sätt motverka ensidigheten här där man gottar sig åt diverse köldknäppar.

  9. Jag vet inte om jag har rätt eftersom jag har märkt att vulkaner har ökat aktivitet runt om jorden och att det är mer och fler jordbävning för att det minskar solcykel. Jag brukar titta på en länk om vulkan och jordbävning där jag märkte att det har ökat..

  10. Petter Wulff och andra klimathysteriker ger sig aldrig trots att bevisen mot deras sagor hopar sig högre än Himalaya! Visar väl bara på den faktaresistens och ohederlighet som frodas i dem kretsarna! Miljöpartiet finns knappt kvar längre och kärnan av övervintrade hippies och flummare blir allt mindre! Det MP överlevt på än så länge är av klimathysteriker uppskrämda ungdomar och på stödet från klanröstande muslimer som vill ha deras stöd för byggande av moskeer ute i kommunerna. Nu när muslimerna startat ett eget parti lär även de rösterna försvinna hehe…

  11. Västra USA var ovanligt varmt, så det uppmärksammar svenska medier. Östra USA var ovanligt kallt, och då rapporterar svenska medier inte alls.
    Är Australien ovanligt kallt, så är det sannolikt ovanligt lite nederbörd också. Vilket bäddar för stora bränder i skog och mark. Vilket klimataktivister och journalister kommer att skylla på global uppvärmning, som de numera brukar kalla (globala) klimatförändringar.

  12. Vädret skiftar oberäkneligt hela tiden och kommer att göra det ännu mer framöver.
    Som jag nämnt tidigare är den magnetiska Nordpolen på drift söderöver mot Sibirien och Sydpolen på drift norrut mot Australien.
    Eftersom Jetströmmarna påverkas av jordens magnetism ändras dessa också hela tiden då flytten nu befinner sig i ett accelererande skede. Jetströmmarna påverkar i sin tur de underliggande luftlagrens vindar och väder. Vi kommer därför framgent att se ännu mer ”konstigt väder”, som inte stämmer överens med hur det varit under mer än överskådlig tid tillbaka. Det var ca 780.000 år sedan det skedde senast. Hastigheten för något år sedan var 6,4 mil/år och är nu högre.
    Lägg till detta det minskade antalet solfläckar.
    Förändringarna av vädret har ingenting med koldioxiden att göra.

  13. Jag skrev lite fel jag menar på Kos är varmare 10-20 gr än i Georgia.

  14. Jag kollade hur varmt är det nu ( på morgonen ca kl 07.00) i Georgia där är det bara 10 gr varmt som kallaste och som varmaste vid kusten ca 17 gr. Kos i Grekland som ligger lite nordligare än Georgia är varmare med mellan 10-20 gr än på Kos. Men det är kall luft från norr som spred långt till söderut.

  15. De klimathotstroende vet att köldrekord beror på väder och värmerekord på klimatförändringarna. Sunt förnuft är en bristvara.

  16. Härligt att du oförtrutet kämpar på i uppförsbacken, Sture, någon som inte tror på klimatlögnen kanske vaknar, det är små steg och många bäckar små som antagligen kan väcka människor ur Klimatkomat…

Comments are closed.