Det ständiga bedrägeriet med falska temperaturer

150106-US Temp-c

Figur 1. Temperaturer för “continental” USA nedladdade från NASA/GISS databas 1999 t.v. och 2014 t.h.

Grafen till vänster visar tydligt dels att 1934 var varmast, 0,6 grader C varmare än 1998, och dels att någon betydande uppvärmning inte skett efter 1970.

Men när ”samma data” laddas ner från databasen 2014, får grafen utseendet till höger. Toppen för 1934 har blivit lägre och värdena efter 1970 har blivit upp till en halv grad högre. Temperaturerna har blivit normaliserade, homogeniserade och justerade i efterskott.

Det finns inga förklaringar hur man kan veta vilka mätfel som gjordes för 80 år sedan. Detta behandlas i posten “Fransk vetenskap mosar IPCC:s klimathot”.

Tyska EIKE visar några andra exempel:

Figur 2. Data från stationen New Plymouth, Nya Zeeland.

Även här har temperaturerna laddats ner från samma databas vid två olika tillfällen. De “justeringar” som gjorts har den tydliga avsikten att påvisa en uppvärmning som inte finns i verkligheten. Detta är omvittnat av många forskare, se följande poster:

Se även: Ole Humlum: Administrativt menneskeskapt klimaendring

(Graferna är justerade i höjd så att skalan för temperatur är densamma på båda.) Data från Tony Heller.

Detta är ett gigantiskt bedrägeri

Det är inte bara USA:s vädertjänster som deltar i fusket. Det gör även MetOffice i Storbritannien, DWD, Deutscher Wetterdienst, Tyskland, MeteoSwiss, Schweiz och BOM, Bureau of Meteorology, Australien. Och många andra. SMHI är inte känt för att förfalska egna mätdata, men ger intryck av att betona data om stärker klimatmyten och spela ner de som ställer den i tvivel.

Detta torde var världshistoriens mest omfattande bedrägeri med de allra värsta ekonomiska följderna. Hela västvärlden håller på att avindustrialisera sig med hänvisning till de falska data. Detta är möjligt bara på grund av de ledande medias ständiga trumpetande av de falska uppgifterna och totala kvävning av tillgänglig information om verkliga fakta.

Särskilt upprörande är att detta i synnerhet gäller offentligt finansierade etermedier som SVT och BBC, vilka skapats för att tillförsäkra medborgarna allsidig och opartisk information.

Det är en skandal, som underminerar själva demokratin.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Det ständiga bedrägeriet med falska temperaturer

  1. En rimlig procedur brukar vara att anse någon som oskyldig intill dess att starka argument om motsatsen föreligger. Det som kan tänkas justeras för i gamla mätdata är plats (i förhållande till lokal värmekälla) och tid (när på dagen temperaturavläsning skett). Sådana justeringar torde göra underlaget mer trovärdigt, inte mindre.

  2. Till Ulf Trump håller på att förgöra deep state som regerat I USA over 100 år JFK försökte tidigare och vi såg resultatet. men Donald är på god väg men att förgöra dem kräver enorma bevismaterial som samlas in nu, kommer troligen att hända mycket efter nästa val I amerikat om inte någon gör om JFK fallet.

  3. Jag tackar för dessa insiktsfulla svar. En fundering som jag har är varför industrin är knäpptyst över denna utveckling. Har själv ett lantbruk där elförbrukningen är betydande, när det blåser så jublar jag,elpriset går i botten,energiskatten får jag återbetald vid årets slut .Liknande regelverk har vad jag förstått den övrig industrin .Kanske kan man likna det vid vindkraftverken, markägaren är positiv till vindkraftverket, får ett gott arrende,vem som betalar det hela bryr han sig inte om.Hur som helst är det en form av doping.Tankegångar runt omkring detta?

  4. Ulf,

    Förut var ju sossarnas käpphäst att Svensk industri skulle ha tillgång till billig energi. Resonemanget var väl att billig energi är grunden för en konkurrenskraftig industri, och därmed hög sysselsättning.

    En industri måste ju antingen konkurrera med billig energi, “egna” råvaror eller löner.
    Europa verkar ha tänkt sig att konkurrera med dyr energi, råvaror från asien eller tredje världen, och höga löner.

    Jag är rätt säker på att den Europeiska strategin inte kommer fungera.

    Håller också med om att fifflet med temperaturdata är en skandal. Jag trodde Trump skulle sätta stopp för detta i USA, men det verkar inte så ännu.

  5. Hej Ulf !

    Du kan börja med att gå till gårdagens post om Europas bilindustri.

    Sedan kan du fundera ut varifrån kommer alla de hundratalet MILJARDER som gått till totalt värdelösa vindkraftverk. De hade behövts för att hålla industrins utveckling och modernisering igång.

    Subventioner proklameras “skapa jobb”. Men för varje sådant olönsamt jobb blir det ungefär tre färre lönsamma jobb.

    Det finns inga farligare politiker än välmenande “världsförbättrare”.

  6. Det skulle vara intressant att få höra med er om hur och varför denna hysteri leder i förlängningen till en avindustrialisering av Europa? Bra att veta när man argumenterar.

Comments are closed.