Böcker om klimatet med de grundläggande fakta

Tege Tornvalls uppdaterade faktasamling “Tänk om det blir kallare”

Claes Lindskog har listat några böcker vars budskap han kan instämma i:

Tänk om det blir kallare?

Tege Tornvall (journalist, redaktör i Klimatsans) BIZCOM Business Communications.

Kan beställas från författaren: “tege.tornvall@gmail.com”

Boken innehåller mycket fakta kring uppvärmningen och dess konsekvenser, de organisa-tioner som lever på klimathoten och de olika förslag som framförs från alarmisthåll på lösningar av koldioxidens förmenta klimatpåverkan. De svagheter som ligger i IPCC:s hypoteser kring koldioxidens inverkan berörs. Jag har själv svårt att tro att koldioxidens ökning i modern tid inte till stor del skulle bero på den nyttiga industrialiseringen även om bidraget pga oceanernas temperaturvariation inte kan försummas.  

Klimatkarusellen

Elsa Widding (civ.ing; Vattenfalls fd energiexpert; avrådde från Nuonaffären)

Eget förlag, kan beställas på: “klimatkarusellen@gmail.com”

Boken har sitt värde i att det är en personligt färgad genomgång av många av de sakfel som förekommer i den faktaflora kring klimatet som sprids i massmedia.

Vad händer med klimatet

Lennart Bengtsson, professor em.

Karneval Förlag. Kan köpas från de flesta internetbokhandlarna.

Boken har sitt stora värde i att den förklarar klimatologins grunder. Han anser att koldioxi-den inverkar på temperaturen som IPCC säger (men det finns ju många andra rapporter som motsäger detta) men tror trots det också på att temperaturändringarna hittills och de närmaste decennierna bara är positiva för alla och att extremväder inte är något problem. Han drar samma slutsatser som jag att Sverige inte behöver vind och sol så länge kärnkraf-ten är kvar. Han tar inte upp kosmiska strålningens ev. inverkan på klimatet och ej heller de stora osäkerheter som finns i historiska mätdata och kommenterar inte IPCC:s orealistiska spådom om havens höjning.

Global Warming Skepticism for Busy People

Roy Spencer (PhD, ansvarig för de månatliga UAH-satellitdata)

Beställes som Kindle-bok från t ex Amazon

Confessions of a Greenpeace Dropout: The Making of a Sensible Environmentalist

Patrick Moore (PhD, grundare av Greenpeace som nu klassar Greenpeace som en “fascistisk” organisation)

Beställes som Kindle-bok från t ex Amazon

Slutkommentarer (med risk för att verka tjatig):

Massmedia och andra alarmister säger varje dag att “de globala klimatförändringarna accelererar”, “jorden brinner”, “extremväder blir vanligare” eller “det är redan för sent att börja minska på koldioxidutsläppen”. Mätningar från officiella mätinstitut säger motsatsen: “De globala förändringarna är mycket små och extremväder minskar”. Det finns heller inga mätningar eller andra fakta som säger att klimatet påverkas annat än marginellt av koldioxid utan det förändras mest p.g.a. naturliga orsaker.

Även om Greta och andra nutida flagellanter inte verkar ha en aning om hur ineffek-tiva och kostsamma de lösningar är som de förespråkar för att “rädda” klimatet, ger redan de uttalade klimatmålen, speciellt från svenska regeringen men även från alla övriga partier, allvarliga konsekvenser för allas levnadsstandard om dessa mål skulle få styra politiken. Inget parti verkar förstå hur felinformerade de blivit av klimatflum-profeter som Rockström om det obefintliga klimathotet och de felaktiga, motstridiga och kontraproduktiva åtgärder, helst under FN:s diktat, som påstås krävas för att skapa ett “fossilfritt” (ibland kallat “förnyelsebart” eller “hållbart”) samhälle.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Böcker om klimatet med de grundläggande fakta

  1. En av de intressantaste böckerna om klimatet är nog Gösta Petterssons “FALSKT ALARM, Klimatfrågan ur vetenskaplig aspekt” som finns på Elsa Widdings förlag. Boken tillför bland annat intressant kunskap om koldioxid och koldioxidcykeln på ett sätt som jag inte sett i andra böcker om klimatet . Den har numera också översatts till engelska så att författarens kunskap kan få spridning även utanför Sverige.

  2. Antarktis isutbredning har nu nått sitt ismaximum för i år. Årets Ismaximum är betydligt över medianisutbredningen.
    Är det början på en ny istid?

    “Antarctic sea ice extent may have reached its maximum of 18.95 million square kilometers (7.32 million square miles) on September 28, but the extent could still expand in the coming days. As is typical this time of year, there are wide swings caused by winds and storms along the extensive ice edge. Ice extent is now well above the 1981 to 2020 median extent.”

  3. Petter Wulff kan du inte sluta tramsa? Läs Pia Hellerz bok (se ovan).
    Där finns många kloka ord, t.ex från sid 81 – 82:

    Pris på utsläppsrätter för koldioxid i Europa orsakar utflyttning
    av industri till andra länder, vilket leder till kapitalförstörelse
    utan att påverka koldioxidutsläppen.

    Kostnaden för utsläppsrätter och elcertifikat har höjt elpriset
    med 30–40 öre per kilowattimme plus moms, vilket är en
    belastning för industri och människor.

    En kombination av subventioner och skatter, som har lett till
    byggandet av oekonomiska och opålitliga vindkraftverk samt
    höjt priset på födoämnen och bioråvaror, som det nu är lönsamt
    att elda upp.

    Försök att avskilja koldioxid från framförallt kolkraftverk för
    lagring i underjorden förbrukar 20–30 procent av kapaciteten.

  4. @Petter Wulff.
    Varför vill du att vi ska “satsa” på det som aldrig kommer att leverera avbrottsfri pålitlig energi? Eller billig sådan?

  5. Läs Bengtsson bättre. Han säger bl.a.: “Mycket förnuftigare vore att satsa på vind- och solenergi samt kärnkraft” (s 174)

  6. Ingen temperaturserie visar någon acceleration av den globala temperaturtrenden efter mitten av 1970-talet, då global avkylning förbyttes i global uppvärmning. Men klimataktivister vill ju inte veta av några fakta, eftersom fakta talar emot aktivisternas åsikter.
    Det finns en WHO-rapport som i rubriken hävdar accelererande klimatförändringar. I texten återfinns vare sig påståendet eller några som helst belägg för det. Klimataktivister läser tydligen inte längre än till rubriken.

Comments are closed.