Kylan höjer desperationen

Hotet från värmen måste förstås bli värre med kylan

Björn blev alldeles förskräckt:

  • Klimatchock
  • Havet attackerar
  • Maten tar slut

Dom har säkert lyssnat på världsauktoriteten Greta, fast de inte engagerat henne att styra bladet. Än så länge. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Kylan höjer desperationen

  1. Anders B
    Systertidningen SVD har en förklaring för vetgiriga.
    SMHIs expert förklarar att det är ovanligt varmt högre upp över Arktis.Denna värme låser fast Högtrycken vilket ger kall temperatur .
    Hör och häpna -detta beror inte på koldioxiden!
    Yttre påverkan från solen! Be mig inte förklara!
    Men mannen på SMHI kanske kunde förklara vad 20% mer soltimmar gör för temperaturen!

  2. Du har alldeles rätt ! Men du glömmer att havens kapacitet är 50 ggr så stor som atmosfärens. Och dessutom “konsumerar” livsformer i haven koldioxiden genom att binda den till kalcium i sina skal och skelett.

    Bland de naturliga variationerna hittar du inte en femtionde-del av det lilla tillskottet på någonstans mellan 4 och 20 ppm från förbränning.

  3. Sture: Det låter som en grav missuppfattning att mänskliga utsläpp till atmosfären skulle försvinna därifrån. Henrys lag säger väl att koldioxidens partialtryck ska vara i balans mellan atmosfären och havet. Då kommer utsläppen att fördela sig mellan dem.

  4. Ytterligare en infantil och löjlig kommentar av klimatalarmistiska tillskyndare . Ingen här tror att vintern ska vara i 3 år och att sedan ska jordens undergång komma . Låter mer som ngt som Greta skulle tro på i så fall.

  5. Måste kännas oerhört skönt för Klimatsans tillskyndare att fimbulvintern och nerräkningen till ny istid äntligen har kommit!

  6. New York ligger illa till-Arktisk kyla och restauranger som bara får ha uteserveringar.
    -10 grader C i morgon.
    Tur att de har gasvärmare och strålningsvärmare.

  7. Ingen i världen kan styra klimat/väder och det styrs av atmosfär (troligen av havens temperatur och solens strålningen). Det märks lätt om man kliver på myren där finns mycket vatten i då kyls det mycket snabbt under nätterna, medan i skogen kyler det inte lika snabbt som ut på myren. Koldioxid är det “växtgas” som ger oss och växterna, men mer viktigare är det syre som styr det. När det är lite koldioxid klarar man av det och om syre finns lite då lever det nästan noll på jorden, endast de djur som lever i vatten då lever djur ganska länge. Men ändå är det viktigt för djur som lever i vatten måste ha syre o koldioxid o fotosynt. Det påverkar också mycket hur ligger jorden i läges lutningen och hur rullar jorden fort eller långsam. Det beror också hur länderna landar på jorden, tex Sverige har varit tropiskt klimat för att Sverige låg mitten av ekvationen. Ingen ide att skrika eller hojta varningen för Sverige är på väg mot ekvationen får ha palmer och bananer nån gång i framtiden troligen om 1 miljon år eller 500.000 år. Behövs ej med att kolla på klockan, klicka på tiden för det är för långt tid att kolla. Dags att vakna nu och mycket viktigare att vi ska göra åt miljö som är allvarliga skadliga miljö är giftet som dom skiter i det. Inte ok att göra en massa olja från palmolja.

  8. Förståelsen för naturlagarna är lika viktig, särskilt Henrys lag.

    “Människan” kan inte påverka halten koldioxid i luften ! ! ! Den bestäms av havens temperatur.

  9. Empiriska mätdata är det enda som betyder något.Bevis för att mänskliga atmosfäriska koldioxidutsläpp har någon negativ påverkan på vårt klimat finns inte…

  10. Vi kunniga vet att både avkylning och uppvärmning är större där och när det är kallt än när och där det är varmt. När istiden startar, kyls polarområden av mycket mer än tropikerna. När istiden tar slut, värms polarområdena upp mycket mer än tropikerna.
    Sedan den lilla istiden tog slut, har världen blivit varmare (Tack och lov!), och i alla fall Arktis har värmts upp mer än genomsnittet. Av någon anledning, verkar Antarktis inte hänga med, åtminstone inte sedan 1950-talet då flera mätstationer sattes upp där.
    Vilka varma områden ska bli obeboeligt heta, när de redan varma områdena knappt påverkas alls av uppvärmningen? Bygger det hela på någon vanföreställning om att det överallt kommer att ske en snabbare uppvärmning än genomsnittet? Vilket alla med lite grundläggande statistikkunskaper vet är omöjligt.

  11. Den som inte har egen kunskap kan inte se skillnaden på en kunnig och en okunnig “expert”.

    Politiker har inte blivit politiker för att de varit kunniga. . .

    Ingen blir kunnig expert bara för att han blivit utnämnd till det av okunniga politiker.

  12. Vem kan egentligen förklara varför klimatalarmister är så okunniga,det kan bero på att de förnekar mätdata,eller så förstår de inte skillnaden mellan riktiga forskare och charlataner…

Comments are closed.