Går EU mot “ekodiktatur” ?

Holland har utvecklat “bruket av jorden” mycket intensivt

Vindkraft utvecklade man för mer än 200 år sedan med stora väderkvarnar, som bl.a. drev de pumpar som behövde hållas igång för att dränera stora områden lägre än havets nivå. I Sverige kallas sådana väderkvarnar för “Holländare”. Nu satsar man på vindkraftverk både på land och på havet.

NORDISK ENERGI nr 1/21 tar upp det allt överskuggande problemet med hoten mot demokratin

I sin ledare varnar chefredaktören John Hardwick för den utveckling som nu är på gång. Här några utdrag:

Satsningarna på hållbart, grönt, klimatneutralt och förnybart tar sig nu allt mer dirigistiska uttryck. Genom att låta stor penningmängder frigöras för marknaden tillsammans med en stark politiskt och ideologiskt präglad styrning, skaffar sig EU privilegiet att också dirigera våra samhällen, företag och oss som individer ända ner till detaljnivå i det klimatneutrala samhällsbygget. . .

På ett högre plan skall EU nu implementera sin Green Deal präglad av en klimataktivistisk ideologi och alarmism med målet att nå klimatneutralitet 2050. Här har man nu fått de bästa av argument att sälja in och påtvinga näingsliv och individer en tidigare aldrig skådad styrning och kontroll. . .

En ledande analytiker på Deutsche Bank varnar nu öppet för vad som är på gång. Eric Heymann, som är ekonom på Deutsche Bank Research, skräder inte orden. I en analys publicerad av Deutsche Bank skriver han att Europas Green Deal och dess mål om klimatneutralitet 2050 hotar att generera en europeisk megakris och leder till en märkbar förlust av välfärd och arbetstillfällen. Han menar att debatten är oärlig, eftersom EU försöker dölja de enorma risker som projektet för med sig för välstånd, det ekonomiska systemet och demokratin. . .

Missförstå detta rätt! Hållbarhet och lösningar för en bättre miljö är i allra högsta grad eftersträvansvärt och något vi ska fortsätta satsa på, men med förnuft. . .

Hur mycket kontroll och inskränkningar av friheten tål vi och vår demokrati? Vad händer om nya rön förändrar bilden av klimatkrisen?

John Hardwick

+ – + – + – +

Allt vilar på en bluff

Vi som följer med har insett att det finns ingen “klimatkris”. Hela cirkusen med EU:s Green Deal avser att lirka in alla länder i en global planekonomi:

  1. Våra utsläpp av koldioxid går ner i havet och påverkar inte halten i atmosfären.
  2. Det är havens temperatur, som bestämmer halten i luften.
  3. Havens temperatur styrs av Solens varierande aktivitet. Den är nu exceptionellt passiv, varför ett kallare klimat väntar. Åtskilliga tecken tyder på att den kalla perioden redan börjat.
  4. Den stigande halten det senaste seklet har visat sig synnerligen välgörande med större skördar som lyft EN FJÄRDEDEL AV MÄNSKLIGHETEN ur svält och misär enligt Världsbanken. Koldioxiden är alltså VÄLGÖRANDE ! ! !
  5. FN:s klimatpanel IPCC har haft totalt fel i nästan alla dess larm om katastrofer. Den förtjänar ingen som helst trovärdighet.

Notera att FN:s generalförsamling har en kvalificerad majoritet av diktaturer, där korruption och nepotism torde vara vanligare än respekt för jämlikhet och demokrati.

Det förefaller som att de flesta ledande politiker inte fattat att de arbetar för att steg för steg gå mot den globala planekonomi Stalin och Mao bara kunde drömma om.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Går EU mot “ekodiktatur” ?

  1. Mauna Loa visar visserligen på en genomsnittlig kontinuerligt ökning av CO2 men: 1 den minskade trafiken har inte gett utslag på kurvan över CO2. 2 de årliga variationerna korrelerar med temperatur variationerna i omgivande vatten. Detta indikerar att det är havets ökande temperatur som ger ökningen av CO2?

  2. Som vanligt , 5 st knappast ens halvsanna egna funderingar av PW som helt saknar trovärdighet eller information . De kan man lätt lämna därhän .

  3. De fem punkterna är inte övertygande.
    1. Nej. Mätningar på Mauna Loa visar stadigt ökande koldioxidhalt.
    2. En halvsanning, då CO2-halten påverkar temperaturen och tvärtom.
    3. En halvsanning, då temperaturen också beror på mängden växthusgaser i atmosfären.
    4. En halvsanning. CO2-halten har både varit välgörande och skapat obalans i klimatet.
    5. Förmodligen knappt en halvsanning. Temperaturen har stigit med CO2-halten så som förutsagts. Vilka felbedömningar som gjorts framgår inte.

Comments are closed.