John Kerry klarar inte Kina

WUWT

Kina har avancerat till obestridd förstaplats i utsläppsligan

Joe Biden har utsett Obamas utrikesminister John Kerry till särskilt sändebud för klimat-frågan. Några ögonbryn har höjts beträffande dennes seriositet. Han är känd för att ha skaffat sig:

  • 6 hus,
  • 12 bilar,
  • 2 båtar och
  • ett privat jetplan.

Planet tog har till Island för att ta emot “the Arctic Circle Award” med diplom för “framstå-ende ledarskap i klimatfrågan”. Han förklarade att privatplan var enda möjligheten för “någon som jag” som reser över hela världen för att vinna striden.

Han hade insett att minskningar av utsläppen i I-länderna inte skulle ge några minskningar av de globala utsläppen, eftersom Kina, Indien och U-länderna bygger kolkraftverk i en tidigare inte sedd takt. Så han reste till Kina för att få till ett bindande avtal om minskade utsläpp. Detta skulle dels betyda att Kina skulle avbryta de många byggen av kolkraftverk som pågår och dels starta avveckling av dem som är i drift. Något som kineserna inte alls ville lova. Han kom hem tomhänt !

Nigeria satsar på olja och gas

Världsbanken hade som primär uppgift att underlätta bekämpningen av fattigdom. Men dess fokus skiftade istället över till bekämpning av koldioxid med “förnybar” el under ordföranden Jim Yong Kim. Han som skrämdes med 4 graders uppvärmning. Men flera länder i bankens styrelse protesterade:

Nigeria, Zimbabwe och Indien förklarade att den politiken gjorde lite för att lyfta folk ur fattigdom. De pekade på Kims upprepade förkastande av de egna experternas kostnads-nytto-kalkyler, som alltid visade överlägsen lönsamhet för kolkraft.

Han fann det nödvändigt att avgå 2019, varefter fokus flyttades till bekämpning av fattig-dom igen, d.v.s. finansiering av kolkraftverk. Det skedde under Trumps tid. Hur det ser ut idag vet jag inte.

Bidens ande tycks ha svävat även över Afrika: The Africa Development Bank har förklarat att de stoppar finansieringen av projekt för fossila bränslen.

Nigeria är Afrikas största exportör av olja. Den står för 90 % av valutaintäkterna och 50 % av statsbudgeten. Det har de inga planer på att kompromissa om. De upprättar förbindelser med de stora oljekoncernerna för finansiering av vidare utbyggnad av olje-och gasfyndigheter.

Men även kolkraft ingår i planerna. Sex anläggningar skall stå klara 2037, som tillsammans med nio nya anläggningar för gaskraft skall höja tillgänglig effekt med 11 GW.

U-länderna tror inte på IPCC:s larm

De har sett att mer koldioxid har ökat skördarna och lyft hundratals miljoner av deras invånare ur misär. Deras vanliga extremväder har inte blivit mycket värre. De länderna prioriterar bekämpning av fattigdom. Deras ledare har inte indoktrinerats av aktivistiska akademier. . .

De vågar tillämpa ekonomiskt sunt förnuft.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “John Kerry klarar inte Kina

  1. Kina åtgärdar de verkliga miljöproblemen genom att ersätta gamla smutsiga kolkraftverk med nya kolkraftverk med modern rening av utsläppen.

  2. Övertygad om att Kineserna avser att ersätta dessa kolkraftverk de har och bygger med nästa generations kärnkraftverk när de är färdigutvecklade.
    De elnät de nu bygger upp för sina kolkraftverk kommer att fungera med framtida kärnkraft.
    Deras energibehov är för stort för att kunna tillgodoses med vindkraft.
    De skulle behöva enorm reservkraft för att täcka upp när det inte blåser så det är inte genomförbart.
    De behöver energin nu och då använder man den teknik som är billig och beprövad, det blir då kolkraft i avvaktan på nästa generations kärnkraft.

  3. Lasse,

    håller med dig, men jag tror inte de skulle bygga ut kolkraften om de trodde att det skulle leda till en klimatkatastrof.
    Om de trodde på klimatkatstrofen skulle de bygga ut kärnkraften mer.

    De indier/kineser jag känner är oerhört måna om sina barn. De skulle aldrig acceptera att man riskerade deras framtid med en klimatkatastrof.

    Det är ju något fundamental hos människan att värna framtida generationer. Jag kan bara inte tro att dessa länder medvetet styr världen mot en katastrof bara för att det är kortsiktigt lönsamt. Jag finner den teorin orimlig.

    Att de inte skulle förstå teorin bakom klimathotet? Finner det ännu mer orimligt.

  4. Jonas
    Det finns en tredje och mer trolig förklaring.
    Kina och Indien har stora miljöproblem.
    Riktiga problem som kräver åtgärder.
    Åtgärder som ökar behovet av energi.
    Energi som är tillgänglig och pålitlig.

  5. Två möjligheter:

    1. Kina/Indien tänker kortsiktigt och förstår inte allvaret i klimathotet. De har inte lyckats förstå hur otroligt välunderbyggd den västerländska klimatforskningen är.

    2. Kina/Indien bryr sig lika mycket om klimatet som vi gör. Deras forskare har kommit fram till att en koldioxidökning inte leder till någon katastrof. De tycker att västerländsk kliamatforskning är kass.

    Jag tror på 2.

    Misstänker att Kina/Indien är urless på alla väst-politiker som på ett mästrande sätt talar om för dem vad de “måste göra”.

  6. FN ser klimathotet som ett sätt att föra över pengar från rika till fattiga länder.
    Detta genom att ge oss skulden för något de kallar klimatförändringen.
    Ögruppen Maldiverna fick en ansenlig summa.
    För pengarna byggde de en flygplats så de kan ta emot fler turister.

  7. Vi som ser igenom det här bedrägeriet med CO2 och klimatkris måste organisera oss och protestera för vi dras alla med i konsekvensen av galenskapen. Stoppa all utbyggnad av vindkraft är det första målet så inte mer natur förstörs. Dom som protesterar mot vindkraft gör det lokalt och ses som bakåtsträvare i kampen mot CO2. Vi måste alla samla oss och demonstrera i Stockholm så fort folksamlingsförbudet hävs. Det finns ingen klimatkris, naturen förstörs på falska grunder, det måste spridas. Får vi inte synas i tidningar så ska vi synas på gatorna.

    Här genomförs Al Gores CO2 -experiment under kontrollerade former. Det visar sig att det var ett fake- experiment han gjorde.
    https://wattsupwiththat.com/gore-and-bill-nye-fail-at-doing-a-simple-co2-experiment/

  8. Västvärlden har under flera decennier valt att lägga sin tillverkningsindustri i utvecklingsländer företrädesvis i Kina där låga löner och högre vinster varit drivkraften. För att industrin ska gå runt krävs energi. Att västvärlden kunnat sänka sina utsläpp beror på minskade arbetstillfällen i industrin, och övergång från kolkraft till naturgas och kärnkraft.

    Att västvärlden lämnar walk over ur konkurrenshänseende mot länder som för en mer rationell energipolitik är ett rent självskadebeteende. För att spä på Västs energianorexia skrotas väl fungerade kärnkraft som INTE ger några CO2 utsläpp till förmån för vädergeneratorer och solpaneler. Et val som ger betydligt dyrare och osäkrare leveranser av el.

  9. Läste att Kina ska bygga en oljeledning från Nigeria till Mombasa i Kenya. De bygger en jättehamn i Kenya för transporten. Minskar västvärlden användande av fossilt så ersätts det och ökar av Asien främst Kina. Fattar inte att miljöaktivisterna inte fattar att det de håller på med är lönlöst. Om de verkligen tror på tio års undergångsscenario så är det bara för dem att förbereda sig på det värsta och leva gott sista åren. Att som Rockström sitta i TV och ge sken av att det finns en chans det här kan vända till 2030 är rent bedrägeri eller också rent korkat. Men vi andra ska tydligen också späka oss själva bara för den goda sakens skull för inget kommer ändras i det stora hela. De drar med all i fallet.

  10. Inför 2015-års klimatmöte i Paris (COP21) deklarerade Kina, Indien och 11 likasinnade utvecklingsländer att de hade för avsikt att motsätta sig legalt bindande överenskommelser som begränsade deras användning av fossila bränslen. Detta resulterade i att den så kallade Parisöverenskommelsen erkände alla länders rätt att själva bestämma i vilken takt och utsträckning de avsåg att begränsa sin användning av fossila bränslen.
    https://klimatupplysningen.se/politikernas-tvagradersmal/
    Av Parisavtalets undertecknare är det 23 länder som lovat betala till fonden. Det är samma länder som måste skydda sig mot (koldioxid) illojal konkurrens från de övriga.

Comments are closed.