Tromber orsakas av KYLA !

Data från NOAA över antalet tromber i USA med styrkan F3+

Anthony Watts på WUWT har repeterat en post av dr. Roy Spencer från 2019.

Spencer konstaterar att trenden för de tromber man säkert kunnat räkna, de starkaste, varit klart avtagande under den tid klimatet blivit varmare.

Han konstaterar också att förutsättningarna för tromber uppstår vid ovanligt kallt väder, något som bekräftas av gjorda observationer.

Detta har alltså varit klart utsagt i åratal innan NOAA förser Biden med en bild, som han kan använda för skrämmas med “Global Uppvärmning”. Det är uppenbart att NOAA utsatts för politiska påtryckningar, som mest sannolikt haft Bidens gillande.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “Tromber orsakas av KYLA !

  1. Jag läste igår om höga temperaturer i Arktis sommaren 2020. Temperaturen var den 20 juni plus 38 grader. Den 14 december i år var det minus 38 garder på samma ort.
    Kan det vara så att FN har upptäckt att det kan vara olika temperaturer på somrar och vintrar? Det tog lång tid att inse det.

  2. Peter W: Varma hav med kallare luft ovanför. Alltid temperaturskillnader. Om allt är varmt, blir det en laber bris på sin höjd. Att du bara orkar!

  3. Stora temperaturskillnader orsakar starka vindar – som SMHI-meteorologen Martin Hedberg indirekt förklarat. Global uppvärmning minskar temperaturskillnader. Fler starka vindar tyder alltså på större temperaturskillnader. Kan ingen förklara detta för Biden och övriga som varnar för varmare (vänligare) klimat?

  4. Det är ju egentligen självklart. Tromber skapas av åskväder. Åskväder skapas när varm och kall luft kolliderar. Kall luft är alltså nödvändigt för att tromber ska kunna skapas. Men i de klimathotsreligiösas fantasivärld är extremväder och värme (global uppvärmning) i princip samma sak.
    Tropiska cykloner orsakas för övrigt inte enbart av värme. Det krävs dessutom att atmosfären tillåter att det bildas stora virvlar. Om vindskjuvning motverkar bildandet av stora virvlar, blir det inte ingen tropisk cyklon oavsett hur varmt havsvattnet är. Stora virvlar kan inte bildas nära ekvatorn, och där bildas heller inga tropiska cykloner, trots att det är varmast där.

  5. “Gör vi ett svep världen över så hittar vi mängder av exempel på att kärnkraft står inför en förändring och att att kräftgången sedan Fukushima nu är över. Det enda som kommer hända i en avkrok av norra Europa är väl att politiska partier kommer peka fingret åt varandra och hävda att de minsann alltid varit för kärnkraft.”
    https://klimatupplysningen.se/karnkraft-gar-framat/

  6. Ja så var de igång då igen klimatalarmisterna. En ovanlig väderhändelse räcker för att trigga igång drevet. Annars har det varit ovanligt tyst så trodde hysterin höll på ebba ut. Men det var väl bara kylan som dämpade dem. Det handlar egentligen om kärnkraftsmotstånd tror jag. Genom att få folk tro att mänskligheten står inför en katastrof kan väderberoende elkraft byggas och kärnkraftverk stängas. Och fort ska det gå så ingen hinner reagera. Klimatet kan inte vänta heter det. Miljörörelsen har varit skickliga i att trumma in budskapet.

  7. Jag har i samband med tjänsteresor bott i USA. Bostäderna får mig att tänka på de Tre Små Grisarna och den Stora Stygga Vargen som blåser omkull de två första grisarnas hus byggda av halm och trädgrenar. Den Stora Stygga Vargen rår inte på den tredje grisens stenhus.

Comments are closed.