Facebook ‘fact checks’ utan värde erkänns av företaget

I en domstolsprocess i USA har Facebook, numera META PLATFORMS, klassat sina ‘Fact Checks’ som “Åsikter”

Fritt översatt från Watts Up With That:

Journalisten John Stossel har stämt Facebook sedan Facebooks “faktagranskare” märkt information som Stossel postat om klimatförändringarna som “falsk och vilseledande”.

En central position har den skändliga webbplatsen “Climate Feedback” med ett gäng alarmister som skriver vad de hävdar är “faktakontroller” av artiklar och videor som de inte håller med om. Facebook själva blåste precis påståendet om “faktakontroll” i domstolen.

I sitt svar på Stossels ärekränkningsanspråk svarar Facebook på sidan 2, rad 8 i inlagan att Facebook inte kan stämmas för förtal (vilket utgör ett falskt och skadligt påstående) eftersom dess “faktakontroller” bara är uttalanden om åsikter snarare än sakliga påståenden.

Åsikter är skyddade av yttrandefriheten och kan bli inte föremål för anspråk på ärekränkning, medan falska påståenden om fakta kan bli föremål för ärekränkning.

+ – + – + – +

Detta är inget mindre än en stor sensation. Facebook är helt avklädda. Efter detta kan de inte referera till ‘Fact Checks’ överhuvudtaget.

Man kan bara hoppas att de själva inser det.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

2 thoughts on “Facebook ‘fact checks’ utan värde erkänns av företaget

  1. Facebook bedriver åsiktskontroll men kallar det för faktakontroll. Varför kan inte Facebook kalla en spade för spade? Sunt förnuft är en bristvara.

Comments are closed.