Claes: Nya gröna dåligheter

Jag har en kinesisk bil. Jag parkerar den några kvarter bort, för jag vill inte att den skall veta var jag bor, the Telegraph.

+ – + – + – +

Claes betraktar klimatfrågans dåligheter

Månadens nyhet nr 1:

SvD håller på ledarplats med Sverigedemokraten Charlie Weimers åsikt om att Eu:s klimatmål Fit for 55 inte är realistiska.  

Månadens nyhet nr 2:

En annan SvD ledare tar upp Gretas antidemokratiska (och antisemitiska) klimatkamp. Greta och andra gretiner anser att deras åsikter skall ha företräde framför demokratiskt fattade beslut. Kommenteras även här och här och även av SVT. 

Månadens nyhet nr 3:

Senaste elbilsnyheter: 1) Hertz VD har fått avgå efter kolossalförlusterna på deras elbilar. De hade planerat köpa 100 000 teslor, men har nyss sålt alla de som köpts till USA. 2) I Storbritannien har NHS, National Health Service, fått skarp kritik för att de köpt elambulanser.

Månadens nyhet nr 4:  

Regeringen vill utse ett medborgarråd på 60 personer. För säkerhets skull skall de få råd från ett antal “pålitliga” gröna experter. Länk.

Månadens nyhet nr 5:

Daily Telegraph skriver om den begynnande amerikanska revolten mot grön energi.

Månadens nyhet nr 6:

Amerikanska Time citerar med gillande en svensk professor som tycker att mer kommunism kan frälsa oss från klimatförändringar. (Brett Christophers, professor vid Uppsala Universitet)

Månadens nyhet nr 7:

SvD larmar om korallreven och för fram gammal och avfärdad information. Länk.

Månadens nyhet nr 8:

Länk till nya klimatfilmen med uppdaterade svenska undertexter.

Månadens nyhet nr 9:

I SvD har man en artikel om Golfströmmen. Olika forskare har olika teorier, men så länge som Jorden roterar stannar inte Golfströmmen. 

Globala temperaturen förra månaden

Globala temperaturen är idag flera grader lägre än under t ex 1200-1300-talet och var i mars 2024 0,95 grader över medel för perioden 1991-2020 och 0,02 grader högre än i februari 2024 (enligt UAH). Orsaken till det fortfarande höga värdet kan vara El Nino som är fortsatt stark, det kraftiga vulkanutbrottet i Tongaarkipelagen och t.om. att temperaturen på många planeter i solsystemet sista tiden ökat, antagligen p.g.a. ändringar i solstrålningen. Koldioxiden är det enda som inte kan ha orsakat en så snabb ökning. Globala temperaturen har i medel varit oförändrad i 9 år och 6 månader.

CONCLUSIONS

Do not trust what alarmists, emotional children, MSM, agronomists and psychologists lacking in climate knowledge and driven by self-interest, may blurt out! It is important to find your own understanding of the facts. Measurements are facts! The climate threat is a myth (and not even the IPCC claims there is a climate crisis)!

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

23 thoughts on “Claes: Nya gröna dåligheter

  1. @ Tomas P.
    ” får också ett löjets skimmer över sig. ” Det enda som har ett dylikt över sig är miljömupparnas istadighet mot allt vad sunt förnuft och sann forskning har att göra.

    ” jag på forskare som skannat in gamla loggböcker”
    Engelska flotta hade ett sådant projekt förr, för i deras flotta så antecknas allt väder varje timme dygnet runt, på alla fartyg i tjänst över hela världen, under hela tiden dom har seglat på haven.. Fast har inte hört mer om det senare..

  2. Klimatkris, jag vet inte om projektet fortfarande är igång, men för många år sedan stödde jag på forskare som skannat in gamla loggböcker och sökte ha volontärer som kunde läsa anteckningarna. Idag skulle man säkert kunna använda AI för att kunna tolka skriften även om kvaliteten varierar.

    Det fanns subtila detaljer som t ex att för att bedöma vindstyrka fick man gå på hur de redovisade hur seglen var hissade, och det skiljde sig mellan krig och fred. I krig var man mer aggressiv med att ha segel uppe i stark vind och accepterade större risker.

  3. Thomas P & Petter Wulff
    Ni efterfrågar en annan källa då vi enligt er inte litar på era källor.
    Det finns en väldigt bra global källa som ingen verkar ha reflekterat över.
    Det finns dock ett litet problem med denna källa.
    Problemet är att sammanställa alla mätningar och positioner från alla loggböcker från sjöfarten som finns. Även de som finns på bibliotek och i privata samlingar. För när termometern uppfanns var sjöfarten en av de tidigaste att använda detta och bokföra dessa mätningar.
    När de oceaniska seglingarna från England till Australien eller från Europa till Asien/Amerikanska kontinenten påbörjades finns det noteringar från mer eller mindre hela jorden.
    Då detta var föregångaren och starten till det internationella samarbetet med väderobservationer, är detta en godkänd källa som inte behöver justeras.
    Mata in alla data och där finns en väldigt bra grund att stå på. Helt utan påverkan från andra källor som kan påverka avläsningar.

  4. Claes, Fredrik Charpentier Ljungqvist som du nämner är med i PAGES2K. Varför duger bara hans tidiga resultat, inte de senare han varit med och skapat?

    Tittar man sen på din bloggsida är det lokala proxies som från Grönland. Loehle 2008 som är publicerad i E&E, dvs inte en normal peer reviewed tidskrift osv. Din sida är en Gish gallop där man slänger in en bunt oseriösa figurer för att imponera med kvantitet snarare än kvalitet.

  5. Claes L: Din länk till proxyvärden hos wattsupwiththat visar en temperaturkurva, som stannar vid år 1950. Den dryga grad, som temperaturen stigit sedan dess, gör medeltiden på sin höjd lika varm som nu. Din slutsats där är således fel.

  6. Claes L: Steve McIntyre har, som du skriver, kritiserat Michael Manns hockey-klubb-studie. Men han har gjort det genom att utlämna mätserier och frångå den stegvisa analys som använts av Mann (Maths Nilsson, Spelet om klimatet, s 78).

    “Det fanns med andra ord ingen grund för kritiken”, summerar Nilsson.

  7. Ytterligare svar till Thomas P.
    Steve McIntyre (statistikern som visade att Manns hockeyklubba var lögn och förbannad dikt) har analyserat PAGES2K-rapporten: https://wattsupwiththat.com/2019/02/07/pages2k-2017-antarctic-proxies/
    Han är inte imponerad: “….it seems transparent that they plan to include even questionable borehole inversions in their composite in an effort to goose the inconveniently declining isotope data into a Hockey Stick”.
    Generellt: Jag har alltid en källa till mina påståenden men den får inte alltid plats när Sture lägger in min originaltext i sin blog.

  8. Svar till Thomas P.
    En sammanställning av proxyvärden jorden runt från äldre tider finns här: https://wattsupwiththat.com/2019/07/28/anti-science-l-a-times-hypes-propaganda-denying-global-wide-medieval-warm-period-and-little-ice-age/. Alla rapporter är naturligtvis inte lika trovärdiga. Sedan finns också de mer ospecificerade rapporterna från Fredrik Charpentier och andra om hur isfria Alperna var på 1000-talet, odling av korn på Grönland och att trädgränsen i Norrland låg kanske hundra m över dagens värde.
    Helt klart är att under förra mellanistiden var temperaturen som mest ca 2 grader varmare än idag.

  9. Så vad har ni för modern global klimatrekonstruktion att rekommendera när ni inte accepterar de etablerade som PAGES2K?

  10. Lilla hörn av världen? Hela Europa, Nordamerika, Grönland m m! Din kommentar bevisar väl bara din okunskap och det blir ett löjets skimmer när man läser sådana vettlösa påståenden!

  11. Peter, man kan notera att i första IPCC-rapporten användes en kurva baserad på en enda temperaturrekonstruktion från mellersta England, som inte ens var angiven med källa utan man i efterhand har fått klura ut vad den var baserad på.

    Utvecklingen både inom klimatforskningen och kvaliteten på IPCC:s rapporter har stigit dramatiskt efter det att frågan kommit att ses som viktigare.

  12. Tege: IPCC antog på ett tidigt stadium att medeltiden varit varmare än nuet. Sedan dess har
    1) ny forskning modifierat bilden
    2) ”nuet” blivit drygt en halv grad varmare

    Det som möjligen var ”allmänt känt” tidigare får därför numera anses vara allmänt ökänt.

  13. Benny, att inte förstå skillnaden mellan det lilla hörn av världen som Europa utgör och hela världen får också ett löjets skimmer över sig.

  14. Att förneka den medeltida värmeperioden får ett löjets skimmer över sig då det finns både historiska dokument och modern vetenskap som bevisar detta. Men klimatalarmisterna griper efter varje halmstrå för att hålla liv i sin pseudovetenskap som närmast kan liknas vid en sjuk religion farsartat presenterad av skojarna på IPCC som påstår sig veta något om klimat. Det värsta är den otroliga skada som skojeriet leder till på miljön för människor, djur och växter förutom slöseriet med pengar som borde användas bättre.

  15. Thomas P
    Du och Michael Mann skulle komma väldigt bra överens. ”We have to get rid of the medieval warm period”.

  16. Visst är det lustigt hur svårt det tycks vara för er att komma med seriösa källor. Ni bara “vet” ändå. Gillar ni inte en hel grupp rekonstruktioner påstås bara att de är “sågade längs fotknölarna”. Det behövs inga argument när man “vet”.

  17. Har du hittat hockeyklubban igen.
    Vet du inte att den är sågad längs fotknölarna.
    Kom igen har du inget bättre att komma med.

  18. Thomas P. Att senmedeltiden (högmedeltiden) var klart varmare än nu är inget “sensationelt påstående” utan allmänt känt utifrån den tidens litteratur och konst samt historiska och geologiska studier. Likaså att romartiden var minst lika varm.

    För att kunna varna för hotande uppvärmning nu utgår alarmister från sent 1800-tal. Då slutade den Lilla Istiden, som ju periodvis var besvärande kall. Lyckligtvis har det sedan dess blivit varmare – en välkommen återhämtning.

    Vilhelm Mobergs utvandrarserie och Magnus Västerbros “Svälten” skildrar gripande den kyla, missväxt, nöd och svält som människor utsattes för runt tiden 1850-1870. Överdrivna klimatlarm visar en skrämmande historielöshet.

  19. Den största utmaningen som mänskligheten står inför är att få stopp på bedrägeriet om en rådande klimatkris. I en aldrig sinande ström publiceras i fulmedia som ex. TV4 och SVT den ena dåligt underbyggda larmrapporten efter den andra. Klimatvett har en artikel som handlar om den kanske allvarligaste bieffekten av alarmismen. Även i boken `Sunt förnuft om energi & klimat` tar medförfattarna Kurt Wahlstedt och Gunnar Holmgren upp de problem som finns att läsa om i länken nedan.
    https://www.klimatvett.fi/post/att-driva-barn-till-klimat%C3%A5ngest-kan-st%C3%A5-samh%C3%A4llet-dyrt

  20. Det är talande att alla vetenskapligt rekonstruerade och uppmätta kurvor ser komplett annorlunda ut än de som propagandan för fram för att motivera modellernas usla prognoser. “Världens längsta temperaturserie” från centrala England visar naturligtvis ca det som alla andra mätdata och mätserier visar och det intressanta med denna är att den även innehåller en lika kraftig uppgång i början på 1700-talet som den vi ser nu enligt UAH. Men kanske inte så länge till.

    https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-46

  21. SvD har nyktrat till på ledarplats om Greta och EU:s klimatmål Fit for 55 men larmar på andra ställen om klimatkatastrofen, som genereras av 102 klimatmodeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *