Den gröna planekonomin !

Planekonomin uppvisar ständigt helt groteska misstag

2024-03-23, Afv, Affärsvärlden, Peter Benson:

Den gröna planekonomin behöver granskas mer

EU och Sverige är med full fart på väg in i den gröna planekonomin. Sovjetisk plan-ekonomi ledde till att Sovjet förlorade kalla kriget. Kinesisk planekonomi ledde till minst 40 miljoner döda i svält. I båda fallen var drivkraften goda föresatser och idén att byråkratisk centralstyrning är bättre än marknadsmekanismer. Samma drivkrafter ligger bakom dagens enorma satsningar på “grön omställning”.

Klicka på den röda rubriken för att komma till Afv.

+ – + – + – +

Se även posten: “Klimathotets röda tråd till NWO, planekonomi”

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Den gröna planekonomin !

  1. Klimatkänsligheten är okänd nu, så den har naturligtvis alltid varit okänd.

  2. För folket i gemen är det ingen större skillnad mellan kommunism och fascism. Förtrycket detsamma. Får världens rikaste inkl globalföretagen styra brukar fascism och korporativisering råda. Det ser mer och mer ut som att FN och WEF är de organ som på ett planekonomiskt och överbyråkratiskt sätt lockat till sig många socialister (tänk champagne-socialisterna i Frankrike (kommunismens urkälla) ) vilka gått samman med kapitalet (WEF) vars ägare bara ser till avkastningen (och makt) oavsett formell ideologisk inriktning. PPPs kommer att bli det förhärskande verktyget för kapitalet.

  3. Den ende som kan fa stopp pa detta vansinniga scam ar President Trump.
    Hoppas han lagger ner FN och sparkar ut dessa korrupta politruker fran New York.
    Han kommer ocksa att tvinga Tyskland att oka sin forsvarsbudget till 2% av BNP.
    Annars ar NATO ocksa toast. Helt otroligt att man haller pa att innfora varldskommunismen via en scam. Socialismen inklusive den Nationella varianten
    har kostat livet pa ca 100 miljoner manniskor de senaste drygt 100 aren men det finns galningar som fortfarande tror med religios blick pa denna bluff. Man hapnar.

  4. Hur kan “finanseliten” och “globalisterna” medvetet göra folk fattigare? Då minskar ju deras marknad – och även skatteintäkterna. Mer makt men mindre pengar syns mig en mager afförsidé.

  5. Thomas P
    Det där du nu skrev kan bara tolkas som rappakalja.

  6. Jan, mitt råd till dig är att du läser lite äldre artiklar från innan det att politiker eller ekonomer fått upp ögonen för problemet. Alla era konspirationsteorier faller på det att vetenskapen kom först, växthuseffekten och ungefärlig klimatkänslighet var känd innan det hela vart en politisk fråga.

  7. Petter Wulff
    Lögnen om koldioxiden som drivande av klimatförändringarna är kärnan i propagandan för att förmå medborgarna att godta nedmonteringen av demokratin. Det som förvånar mig är att människor med vänstersympatier godtar maktöverföringen till en liten grupp inom finanseliten. Klimatalarmismen är en politisk skapelse som endast har kommit till för att skrämma människor till lydnad. Ett förslag från mig till Dig Petter Wulff är att du börjar kartlägga WEF. Jag lovar att du efter ett tag kommer att bli skrämd över den cynism som råder bland dessa människor som är involverade i WEF, Rom klubben med mera. Jag tror att du behöver forska och se det här själv för att förstå hur jävligt det faktiskt är.

  8. Planekonomi brukar inte fungera – röd, brun eller grön. Men ekonomin behöver spelregler. Höjt pris på koldioxidutsläpp är en angelägen sådan.

  9. Tack Sture för din artikel. António Guterres talar om en värld som brinner men jag vill nog påstå att det brinner i knutarna för att få stopp på det här eländet. Det går fort utför nu.

  10. Planekonomi = våld på verkligheten och besinningslöst vålds mot medmänniskorna. Tyvärr är det inte bara dumhet och brist på bildning som ligger bakom. Det är också mycket mäktiga intressen som ligger bakom, inklusive WEF/Globalisterna i ena hörnet och Kina i det andra – båda uppbackade av de nyttiga idioterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *