Google kväver klimatfakta

Figur 1. Roy Spencer vid Universitet i Alabama, Huntsville, UAH, publicerar varje månad den Globala Medeltemperaturen uppmätt med NASA:s satelliter

Tillsammans med John Christy har han utarbetat en metod att utvärdera satelliternas rådata. Deras månatliga grafer torde vara världens oftast refererade källa för uppgifter om den Globala MedelTemperaturen, GMT. Den senaste, för mars, visar att ingen uppvärmning skett sedan 2016, samt att den de senaste månaderna svängt mellan 0,00 grader och 0,15 grader över genomsnittet för 30-årsperioden 1990 – 2020. I januari som videon nedan diskuterar var värdet + 0,03 grader.

Han publicerar graferna på en blogg hos Google, som nu anklagar honom för att sprida:

‘unreliable and harmful claims’

(otillförlitliga och skadliga påståenden)

Figur 2. Australiska SkyNews’ nyhetsankare Andrew Bolt inter-vjuar Roy Spencer

Intervjun är från den 22 februari, så det är grafen för januari, som diskuteras.

Google har inte rent ut censurerat Spencers blogg genom att stoppa publiceringen, men de lyfter ut honom från arrangemanget att tjäna pengar med annonser på bloggen. Avsikten är alltså att strypa hans möjligheter att arbeta med bloggen. Det är inte mindre fult för det.

På detta sätt behöver Google inte närmare redovisa skälen för sitt beslut eller kompeten-sen för de alarmister som förmått dem till det. Det är rent skrattretande att någon/några kan pretendera på större sakkunskap än paret Christy-Spencer, som klart är världens ledande experter på GMT. De som gör så placerar sig bland de tarvligaste charlatanerna.

Bolt har även skrivit i tidningen Herald Sun i Melbourne.

+ – + – + – +

Riktigt illavarslande

Det är rent skrämmande att förståelsen för demokratins grunder blivit så urholkad att ett av världens främsta mediaföretag agerar som man kan vänta sig under en fascistisk regim.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

39 thoughts on “Google kväver klimatfakta

  1. Adepten

    “priviligierade berikar sig”

    Det är väl knappast en konspiration!
    Historiskt har alltid de långa cyklerna avslutats med finansiell expansion och korruption där de extremt rika köper sig extremt med makt. När det politiska etablissemanget låter sig behagas av excesserna är det sällan långt till just teknokrati och till slut totalitär maktutövning där våra politiker låter sig styras av andra än folket. Vi är där redan (starten var tidigt 80-tal).

    Privatfinansierade WHO är nu på väg att ta makten över nationernas hälso-politik. En genomkorrupt ledning under bl.a Bill Gates och en privata sjukvårdsorganisationer.

    Klimatpolitiken försöker man använda inom flera områden/fack för att successivt flytta parlamentarisk makt till ovalda byråkrater. De vill inte vårt bästa i första hand. Förmodligen inte alls på längre sikt. Allt fler kommer att försörjas med basinkomst utan att jobba med vettiga sysslor och då behöver inte längre makten heller bry sig om denna grupp.

  2. Adepten

    Intressanta tankar. Demokrati garanterar inte att de rätta besluten alltid tas. Men vanligt folk och den tidigare äldre stammen politiker med mera markkänsla kunde ivf lättare korrigera dåliga beslut. Man hade också förr större tyngd bakom sina beslut via ideologiskt befriade s.k sakkunniga. Så ser det inte ut idag.

    Den lilla privata maktelit som alltid mer eller mindre figurerat nära den politiska makten har idag fått för stort utrymme. Samtidigt kan vi konstatera att ett globalt maktskifte är på väg, därav pågående teknokratiska och fascistiska “kupp”. Vi befinner oss i en sen cykel där vår västliga kultur på klotet är på väg att snabbt tappa mark mot öster och det är ofrånkomligt, en naturlig process men där eliten kommer göra allt för att förhindra det oundvikliga. Och där ingår tyvärr också krig som avslutande fas. Bäst att mao att räkna med dåliga tider.

    Historien upprepar sig aldrig men den rimmar sa M.T.

    ps! Ett fint och givande yrke du har. Hoppas du inte upplever skolmedicinens bojor för tunga. C19 har dock skadat din yrkeskategori allvarligt. Många läkare bör ha tunga tankar på sitt samvete kommande år.

  3. @ Thorleif
    Är mest intresserad av klimatförändringarnas påverkan på mänskligheten, men även din uppfattning på vad som påverkar mänskligheten är mycket tankeväckande!

    Men om jag ska tillåta mig vara konspiratorisk så kan jag tänka så här: De skyldiga berikar förankrade privilegier för sig själv och kamouflerar de verkliga problemen. Nyklassisk ekonomi har bolagiserat demokratin, hämmat framstegen, förvrängt det mänskliga ödets gång och äventyrar planetens framtid. Neoklassisk ekonomi har förstört för de sämst ställda och är på väg att även förstöra för den icke härskande klassen. Hur ser din lösning på det problemet ut?

    För mig känns båda problemen lika olösbara, det gäller att bara försöka anpassa sig så gott man kan utan att starta något krig eller okontrollerbart onödigt tumult.
    Jag har däremot i mitt medicinska yrkesliv verkat för att bota människor från fysiskt- och psykiskt-lidande.

  4. Adepten

    Intressent-modellen tillämpades fram till 70-talet inom ekonomi-utbildningen. Företaget hade som intressent i samhälls-systemet ett delaktigt ansvar. Det förändrades totalt när avregleringar genomfördes på 80-talet för att senare manifesteras genom arbetskrafts-arbitraget (D Ricardo goes global) då företagen av lagbundenhet expanderar globalt.

    Nu låtsas K Schwab et al via sitt delvis marxistiska program att vi måste återvända till “den gamla intressent-modellen” för att få med sig vänstern.

    Varför ber du mig peka ut stakeholders när det är Schwab och EU-kommissionen som hittat på begreppet (= investerarna). Tyvärr fortsätter skattebetalarna att bli totalblåsta via alla OPS (PPP) som megaföretagen sjösätter med hjälp av FN, EU och andra NGOs. Politikerna är bara åskådare av detta bedrägeri som utförs av ej folkvalda toppbyråkrater.

    Försök skaffa dig en hederlig bild av vem Shapiro är och vad han står för innan du dömer ut Folkets Radio så där svepande.

    Var snäll och lägg ner det där konspirations-snacket och försök följa pengarnas väg istället.

  5. Thorleif !
    Stakeholders låter så allmängiltigt negativt. Kan inte det ordet översättas till intressenter eller alla grupper av människor med en viss världsåskådning. Är det inte bättre att du pekar ut de grupper eller intressenter du avser?
    Sedan att driva konspirationsteorier leder ingen vart enligt mitt sätt att se.
    Länken till Folkets radio gör mig verkligen förbryllad där vetenskap och konspirationer blandas i en salig röra som mer förvillar än klargör fakta.

  6. De flesta av oss engagerade i samhällsfrågor gör det ofta utifrån vårt egna perspektiv som inte sällan styrs av våra erfarenheter och “specialist-kompetenser” osv. I klimat-frågan är saken till synes komplicerad och där gynnar förklarings-modellerna de med fackkunskap vilket är något de flesta av oss saknar.

    Kan rekommendera Folkets Radio, här i det senaste pod-avsnittet med rubriken Det Teknologiska Systemet. Det ger lite utfyllnad till vilka endogena krafter som alltid och oupphörligen styr människan, makten och systemet. Själv har jag som ex tidigt ställt mig frågan varför samhället så fort börjar sprida olika digitala teknologier utan att först säkerställa t.ex säkerhet och demokrati? Något detta pod-avsnitt ger dig lite tankegods inför. Mycket lyssnadsvärt.

    https://folketsradio.podbean.com/

  7. #Simon.

    Ja, vi är nog på samma linje. Jag är så van att alla som pratar om ”total utplåning” gör det men syftning på en eller annan grads temperaturökning.

    Sen finns det ju de som menar att jorden bara kan föda en miljard människor långsiktigt. 6,5 miljarder borde därför ”utplånas” inom en nära framtid. Hur det ska gå till framgår inte. Ingen verkar vilja föregå med gott exempel. Just nu bevisar vi att vi kan föda 7,5 miljarder, låt vara att alla inte ligger på samma nivå i levnadsstandard. Dock hade vi ju fler som levde i svält när jorden befolkades av 5 miljarder.

    Felaktigt och inkompetent politiskt styre är ett större hot än klimatändringar och en stor del av okunnigheter ligger (i västvärlden) i att försöka bekämpa CO2.

  8. # TorbjörnR

    Jag vill egentligen inte polemisera mot dig eftersom du och jag står på samma sida i den här frågan. Jag skriver mest för tredje part. Och så ville jag ge Thorleif lite understöd. För kampen vidare på ditt sätt så för jag den vidare på mitt eget.
    Allt väl!

  9. # Karl-Erik R

    Jag tror att du missade sista stycket i det inlägg du besvarade. Men tack ändå för ditt upplysande inlägg som jag skriver under på till 100 %. Dina barnbarn kommer tyvärr med största sannolikhet möta större svårigheter, dock av annat slag, än några graders temperaturhöjning, och detta troligtvis bara inom de närmaste åren. Kommunism leder undantagslöst till massmord och fattigdom.

  10. Simon

    Grattis till att du vet hur alla tänker och vilken ålder de har.
    Själv är jag 50 och tror inte du bidrar eller har framgång med förolämpningar utan med sakliga inlägg.

  11. Simon.

    Var lugn. Vi är inte bara ”några decennier från total utplåning”. Skaffa lite perspektiv så förstår du.

    Under senaste istiden sjönk halten av CO2 till lite under 200 ppm. Då hade växtligheten svårt att ”andas”. Hade det fortsatt till under 150 ppm hade många växter dött och med dem även djur och människor. Lyckligtvis återkom värmen och jorden blomstrade igen. Mänskligheten överlevde.

    15000 år senare (ungefär) drog digerdöden över jorden. Uppskattningsvis hälften av jordens befolkning dog under ganska kort tid. Mänskligheten överlevde igen.

    När en art nått sådan numerär som vi, på väg mot 8 miljarder, då kan inte ens en världsomfattande och nästan 100 % dödlig pandemi utrota mänskligheten. Det blir ändå några 100 miljoner som sjukdomen inte biter på och som överlever.

    Får vi 1-3 grader högre temperatur så är det många, inklusive mig själv som kommer att må ännu bättre. Tyvärr är jag personligen ”utdöd” år 2100 men troligen får mina barnbarn uppleva det, men det kan ju också bli kallare än idag. Någon gång lär det bli en ny istid och då får kanske en miljard människor dra sig närmare ekvatorn. Mänskligheten överlever igen.

    Det enda riktiga hotet är om en hiskligt stor komet skulle träffa jorden. Då kan det vara ”game over”.

  12. “I det ingår default” skulle det stå sist i 3e st ovan

  13. Well said Simon (faktiskt)

    Fascism och kommunism är varandras syskon eller varandras ansikten om man så vill och folk lever inte bara i sina internetbubblor utan de styrs aningslöst av de “stakeholders” som alltmer tagit över politiker. Jakten på det materiella och dess tillgångsvärden håller folk kvar i bojorna.

    Pandemi, Migration, Klimatalarmism och slutligen krig (numera proxies) är bara uttryck från “stakeholders” att det är dags att “resetta” ett ej längre fungerande ekonomiskt styre. Inflation är ett sätt för samma “stakeholders” att reducera skulderna eftersom det bara drabbar “slavarna”. I det ingår defaitism.

    Notera att EU använder “stakeholder”-begreppet som Klaus Schwab och hans gelikar skapat. Folkstyret är med EU i synnerhet ett avslutat kapitel i vår moderna historia.

    Jag tycker ändå att de “pensionerade ingenjörerna” m.fl borde lyfta blicken och “säga som det är”. Det vore ärligare mot läsarna.

  14. # TorbjörnR

    Vad gör ytterligare ett blogginlägg i raden när makten redan bestämt att “science is settled”? Varför försöka påverka politiker när det inte är de som tar besluten? Har du missat att Sverige inte existerar som nationalstat längre utan är en del av ett EU som styrs av byråkrater? Om du lämnar din internetbubbla för en stund så inser du nog snart att vi redan lever i en kommunistisk dystopi. Allt – även vetenskapen – politiseras i ett sådant system. Ni pensionerade ingenjörer verkar leva kvar i 1900-talet. Jag önskar att jag också kunde göra det men det vore självbedrägeri.

  15. Simon

    Det finns många som skriver artiklar och driver bloggar medans du mest driver omkring på gatorna. Jag röstar helt klart på att de andra gör väsentligt mer nytta än du.

    Skriv gärna ett vettigt inlägg eller försök påverka våra politiker då gör du lite nytta.
    Ditt inlägg bidrog inte till någon upplysning.

  16. # TorbjörnR

    Ja, det var respektlöst av mig och det skäms jag inte ett dugg över. Du måste ha väldigt höga tankar om din egen person om du blir så kränkt av ett inlägg från en för dig helt anonym person.

    Vad jag själv gör? Jag är dissident på heltid, går alltid motströms och ställer jävligt hårda krav på folk i min omgivning i min vardag. Det leder till konflikter och social utfrysning men jag anser att jag inte har något annat val. Lämnar man internetbubblan för en stund och rör sig på gatorna som en vanlig man så inser man snart att situationen för de europeiska folken är ytterst prekär, vi är inte många decennier från total utplåning. Att skriva kritiska inlägg riktade till en onåbar elit, som endast läses av de medtroende, är ett bekvämt sätt att lätta lite på trycket när bensinpriset skjuter i höjden.

    Och bara för att förtydliga, jag är alltså så kallad “klimatförnekare” så att ingen tror att jag räds några klimatförändringar (andra än dem som leder till kallare klimat).

  17. # Simon

    De som klagar på att “klimatskeptikerna” mest bara består av äldre pensionerade ingenjörer och dylika är förstås “de kunniga inom MSM”. Orsaken som är tämligen uppenbar är förstås att de många oliktänkande eller tvivlare är rädda om sina karriärer (de är delvis tysta) till skillnad från gruppen icke längre yrkesverksamma. MSM har hela tiden varit delaktiga i att svartmåla oss (inkl s.k anti-vaxxers och “andra högerextrema”) på osakliga grunder (misinformation och t.o.m desinformation).

    Alltså, utan dessa “pensionärer” och deras kunskaper hade motståndet förmodligen kunnat förlöjligas i direkt-sända debatter. Nu vågar ingen!

    Min kritik handlar om att börja sikta högre när vi nu går mot ännu mer censur. Det storpolitiska sammanhanget blir allt viktigare. Vanligt folk utan klimatkunskaper måste ges insikter om maktcentraliseringens effekter. Det räcker inte med fackkunskap längre anser jag.

  18. Simon

    Ett väldigt respektlöst och helt påhittat påstående från din sida. Du kan omöjligt ha en aning om det och din trovärdighet sjönk kraftigt.
    Riktigt pinsamt faktiskt!
    Berätta gärna vad du gör själv eller gnäll gärna på andra någonstans.

  19. # Simon

    Ja, de nöjer sig med att kritisera politiken utifrån IPCC-perspektivet (klimathotet) istället för att se de maktgrupperingar och de motiv som finns omkring t.ex Agenda 2030. Jag antar att Ingemar Nordin bl.andra är rädd för att betraktas som s.k konspirationsteoretiker etc. Inte minst tycks han av ideologiska orsaker vara rädd för att kritisera USA och krafterna bakom deras politik. Nu i synnerhet när det börjar bli allt tydligare att även EU-Kommissionen tagit initiativ till att strypa demokratin ännu mera. Ursula kan knappast betraktas som folkets ombud.

    Alla system-påverkande lagförslag kommer från Kommissionen. Framförhandling av förslagen diskuteras relativt informellt på toppnivå inom Ministerrådet där man sannolikt med enkel majoritet (toppstyrning) bestämmer om förutsättningarna finns för ett förslag att accepteras av parlamentet. Så frågan är om vi har en pseudo-demokrati i EU? Jag tycker det då ingen av de egentliga beslutsfattarna är folkvalda i sina EU-befattningar direkt av folket.

  20. # Thorleif

    Jag är helt på din sida men tyvärr tycks det som att alla dessa pensionerade ingenjörer som befolkar kommentarsfälten här och på Klimatupplysningen inte klarar av att förstå klimatfrågan i det större perspektivet, utan mest framstår som missnöjda med höga el- och bränslepriser.

  21. #Petter Wulff
    Spencer är duktig på att korrekt beräkna temperaturutfall utgående från satellitdata. Vad gäller koldioxidens betydelse för jordytans uppvärmning är han tyvärr missinformerad, alternativt okunnig om strålningsfysik relativt kvantfysikaliska grundförutsättningar för fotoners absorption och den därav härledda innebörden för termodynamikens oeftergivliga andra lag, försåvitt han utan kvalificeringar anger det Du framför.

  22. Spencer uttrycker att han är övertygad om koldioxidens roll för uppvärmningen och de mänskliga utsläppens betydelse där. Det borde Google inte behöva reagera mot.

  23. Även om vi av-googlar våra datorer och telefoner kommer vissa funktioner som Bank-ID inte fungera utan Google/MS OS. Flera banker godkänner inte sedan flera år kompetenta sökmotorer som ex Firefox. Bankerna är kärnan även i den kommande maktordningen.

  24. Att avmonitisera olägliga uppgifter är ovärdigt en demokratisk institution.
    Men google kan ju göra vad de vill och på så sätt visa vad de inte är!
    Frågan är vad vi användare gör åt detta?
    Köpa Google?(Alphabet)

  25. Självsäkerheten hos Davos-folket medK Schwab i spetsen har hela tiden varit påfallande arrogant om vad som väntar. Man har via sin marxistiska framtoning (program) fått med sig vänsterblocket inkl klimatalarmisterna.

    WHO har i mer än ett år tillsammans med tech-företagen infört algoritmer som i sociala medier kan ge en fortlöpande on-line presentation om var de geografiska härdarna av oliktänkande befinner sig. Det gäller inte bara vaccin-motstånd inser man snart. Allt som skrivs registreras och rapporteras till lämplig auktoritet.

  26. Var och en bör nog inse allvaret å den tydliga fascistiska inriktning som vårt ledarskap tagit sedan flera år. Det är upp till var och en att ta sitt individuella ansvar att visa vi inte tolererar detta och att vi måste börja agera tillsammans i olika former av demonstrationer. Det duger mao inte längre att som Klimatrealisternas redaktion mest hålla sig till den tekniska sakfrågan. Nu gäller det din och min framtid som inget har med kommande klimat eller klimatpolitik att göra.

    I USA har de nationella säkerhetstjänsterna inkl CIA gjort offentliga uttalanden som bekräftar att de sedan länge haft hemliga avtal med tech-jättarna. Washington har via sina förlängda armar Världsbanken och IMF påbörjat tvångsinföra digitala pass med början i Afrika.

    https://www.nakedcapitalism.com/2022/04/seventy-three-million-nigerians-have-lost-mobile-phone-access-for-not-having-digital-id.html

  27. Googles agerande är en integrerad del av omfattande censur- och repressionsåtgärder hos sociala medier i dessas ‘uppfostrande’ PK-inriktning för att främja en ensidig ‘dialog’. Inom EU togs för ett par dagar sedan beslut om införande av DSA, en lag som förbjuder kritik av EUs agerande ex.vis. avseende Covid-, migrationspolitik och för att förhindra ‘desinformation’. Det sistnämnda är helt godtyckligt. Det avser med all säkerhet allt inom klimatområdet som inte är strömlinjeformat med Agenda 2030 & IPCCs påståenden. EU hotar följdriktigt också Twitters nya ägare med repression om detta medium skulle välja att tillåta ‘yttrandefrihet’ i dess mest pregnanta betydelse.
    Under tiden som Spencer et al fortsätter korrekt återgivning av temperaturdata, fortsätter också HaDCRUT sina återkommande korrigeringar av data så att dessa ska kunna stämma in på det fortsatta falsariet kring AGW.

  28. Hm,

    Petter Wulff:

    ”Google tar bort en möjlighet för Spencer att ha annonsera. Oklart motiv, oklar innebörd.”

    Bagatell, eller?

    Inser du inte hur äckligt det du säger är?

  29. Nu är det ju så att co2 är en växthusgas eller hur. Med en hög koncentration (135 ppm) av co2 kommer inte värmestrålningen ut till satelliten, värmestrålningen återreflekteras . Satelliten registrerar ett för lågt värde. Västvärlden lägger ofantliga belopp för att få ner koncentrationen av co2 eftersom landisarna i annat fall kan smälta och dränka alla kustsamhällen. Eller så är nått annat… som Carl Norberg brukar säga.

  30. Detta är ett uttryck för den nya autoritära ansatsen i väst. Var det inte någon tänkare som ansåg att olikartade system tenderar att närma sig varandra i olika avseenden?

  31. Använder vi glidande 13 mån medelvärde är en ny botten efter föreg topp kring värdet år 2008 (-0,22).

  32. #Sture

    “Uppvärmningen tycks ha stoppat sedan 2016 !”

    Van som jag är att analysera tidsserier mht till t.ex TA skulle jag vilja hävda att vi är i en situation som slutet av 1992 års låga värde visar. Alltså ingen trendvändning i sikte. Inte förrän vi når ner till avvikelsen -0,4(2) år 2000 kan vi säga (bekräfta) att vi ser en förändring av trenden.

    Om vi däremot sätter anomali/temperatur-tidsserien i relation till motsvarande tidsserie för koldioxid-nivån kanske det går att bekräfta något annat än temperaturen, nämligen orsaks-sambandet.

  33. Om kartan inte stämmer med terrängen, är det terrängen som gäller. De som sprider “otillförlitliga och skadliga påståenden” är IPCC, pissmedia och okunniga politiker.

  34. Var det inte så att det var en låg temp runt 1979 jämfört med tex 30 år innan?
    I så fall skulle intrycket av denna graf förändras om ett antal år före detta minimum inkluderades. Eller?

  35. Petter W
    Google vill förhindra att klimathotsbluffen och klimatmodellerna avslöjas med mätdata. Verkligheten är inte snäll mot den klimathotsreligiösa sekten.

  36. Spencer och Christy visar att det finns en uppvärmning, men att den är långsammare än vad många antagit. Google tar bort en möjlighet för Spencer att ha annonsera. Oklart motiv, oklar innebörd.

Comments are closed.