Livsfarlig extremvärme nu

SMHI

Figur 1. Professor Erik Kjellström, SMHI, rankas av Reuters som nr 765 bland världens mest inflytelserika “klimatforskare”

Auktoriteten SMHI sprider alarmism

TT har intervjuat Erik Kjellström om de “livsfarliga värmeböljorna” i Europa, vilket sedan sprids i de flesta media:

När extremvärmen drar in över Europa är det viktigt att komma ihåg att det är människans påverkan som gör värmeböljorna mer intensiva. Det säger Erik Kjellström, professor i klimatologi på SMHI, till TT.

Ingen journalist ställer någon relevant fråga, ex.vis: Vet man hur Solen påverkar ?

+ – + – + – +

Hur skall “Vanligt Folk” klara att se igenom denna ridå av gissningar, hypoteser och lögner ?

+ – + – + – +

Ventusky

Figur 2. En aktuell helhetsbild på de kartor Ventusky bjuder på

Torbjörn R konstaterar: Tre länder har ev lite varmare än normalt, framförallt Portugal.
Övriga ca 30 länder i Europa rätt kyligt. 

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

20 thoughts on “Livsfarlig extremvärme nu

  1. 5000 miljarder grader är den högsta temperatur människan lyckats skapa och vi kallar 40 grader för extremt. 356 000 människor dör f ö varje år av värmen, myggor dödar 700 000 – 1 000 000 människor under samma period .

  2. Svenskan idag:

    “Hon säger att de höga temperaturerna är ett resultat av klimatförändringarna. ” För att det varit torrt och att toppvärmen kom ovanligt tidigt.

    Professorn i meteorologi säger det och ritar upp kartor över tidigare temp från förr i tiden som hon räknar med att vi bör närma oss nu. Jaha men vad konstigt eftersom de temp-grafer som alarmisterna ständigt visar oss anger att det “förr” var betydligt svalare än nuförtiden. Var det månne klimatförändringar även förr? Hon hoppas säkert att de gamla rekorden ska ryka med bred marginal nu så att narrativet uppehålls oklanderligt.

    Tittar vi på Ventusky ser det ut som en lite svalare 2-dgrs variant av UK-värmen……ok? So what! Ryssvärmen brukade förr åtminstone parkera några veckor i taget.

    https://www.svd.se/a/9K5Oep/meteorolog-klimatforandringar-bakom-varmechocken

  3. Hur kommer det sig nu att dom områden som har de högsta temperaturerna är dom områden som består av mycket sand, sten och med ringa markvegetation, övriga områden som har blandad vegetation har avsevärt lägre temperaturer, även om dom angränsar till heta områden. Till och med ekvatorn har betydligt lägre temperatur,
    Om nu det är CO2 som värmer Jordens atmosfär, så borde ju temperaturen vara mera jämn i luftmassorna.
    Men om det är Solen som står för uppvärmningen pga ökad Solinstrålning som kan absorberas av sten, sand och berg, så bör det logiskt sett vara just dom områden med en yta som har lätt att absorbera Solvärme, som blir varmast.

  4. Jag gick igenom massa vykort om som min mamma sparat. Vad skriver folk om när de är på semester? Temperaturen. Jag kunde konstatera att temperaturer över 30 grader i princip var det normala.

  5. Källström och de flesta av hans gelikar är inga riktiga vetenskapsmän de är helt enkelt av media utsedda profeter som predikar om den nya stora religionen Klimatismen.

  6. PW: för miljonte gången: Det finns inte korrelation mellan Temperatur och CO2-halt. Då kan det inte finnas Kausalitet.

  7. Temperaturkartan har svårtydd färgskala.

    Stefan G: Har du hört talas om växthuseffekten?

  8. kan någon förklara för mig hur mycket energi som krävs för att höja allt vatten i atlanten 1grad man hotar med översvämningar när havet blir varmare mvh

  9. Hörde på radion en svenska som driver en matservering i Spanien. Hennes åsikt var att värmen var normal men hade kommit lite tidigare än vanligt. Men spanjorerna anpassar sig eftersom det varje år är 40 grader i Spanien. Svenska journalister och meteorologer verkar lida mer av värmen i Spanien än spanjorerna. Är det klimatångesten som orsakar lidandet?

  10. Det som förr kallades varmt och skönt sommarväder med bad och slappande i skuggan har nu blivit extremt och farligt, nu för tiden finns inget normalt väder bara olika extremväder runt om på jorden åtminstone för alla “klimat religiösa”.
    Det är tydligen varmt i Kina “extremt” varmt för folk är på stranden och badar bild och artikel i Sveriges Radio “https://sverigesradio.se/artikel/rekordvarme-i-kina-900-miljoner-kineser-paverkas”.

  11. Om det nu är så som Kjellström anser, att det är människans fel att det är varmt i Spanien, så vore det väl också lämpligt att han förklarar hur. Annars är det lätt att bara påstå nånting och sen nöja sig med det…
    Det är ju uppenbart att journalisterna inte kräver nån förklaring…

  12. Pw.
    Exakt.Kjellström står för gissningar och lögner
    Du har alldeles rätt.Grattis

  13. Mellan 1985 0ch 2005 semestrade jag runt medelhavet (Spanien, Malorca, Ibiza, Tunisien, Kreta, Turkiet och Cypern ) i Juli augusti, och endast undantagsvis hade vi en sval efftermiddag under 40° C, jag såg aldrig några skriverier om extremväder på den tiden!!

  14. Ja säg hur man blir ledande i en religiös rörelse. Dagens Zappacitat: 2:a versen i Cosmic Debris:

    But I said
    Look here brother
    Who you jivin’ with that Cosmik Debris?!
    Now who you jivin’ with that Cosmik Debris?
    Look here brother
    Don’t you waste your time on me

  15. Om han nu är så ledande så kan han väl inte vara helt ute och cykla. Nånstans ligger väl det något i vad han påstår.

Comments are closed.