VKV är ingalunda ofarliga !

SVT

Figur 1. Vinge brast i Björkvattnet medan barnfamilj plockade bär

Det hände för andra gången på ett år. SVT Jämtland berättar mera.

Figur 2. Den 19/7 fattade ett VKV i Spanien eld

Vindkraftverk är således inte ofarliga som hus utan rörliga delar. De är snurrande maskiner som kan vara rent farliga ibland. Vad kan hända med brasan på marken i torra Spanien ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “VKV är ingalunda ofarliga !

  1. Här lever vi farligt. Invid E20 söder om Örebro har Örebro och Kumla verk i ett gemensamt bolag – Kumbro – där står tre vindkraftverk som Trafikverket gett tillstånd till fast de står närmare vägen än de vanliga reglerna tillåter.

    Vindkraft är ju så angeläget att vilka regler som helst går att tumma på. Var rädda om vetot och använd det. I det här fallet var det ju kommunerna som ville ‘tumma’. Då har medborgare inget veto. Annat än val.

  2. Många märkliga bränder i USA av viktiga fabriker/lager inom livsmedels- och jordbruksförsörjningskedjorna.

    Tänk bara på de nya bevisen där (d) anlitat tusentals fattiga människor som extra “poströstare” (mules 2000) i valet senast.

    Falska “facts-checkers” säger förstås att filmen är falsk. I C-19 har det nu visar sig att dessa betalda “facts-checkers” inte haft fakta utan bara redovisat en åsikt. Detsamma gäller förstås i klimatfrågan.

    Det går inte längre att lita på våra regeringar då de driver icke-demokratiska agendor. Betalda av särintressen.

  3. Enligt Jim Steel i US så har 84% av bränderna i US startats av människor. Se hans senaste video om bränder

  4. Vlad
    Åskan kan också bidra till skogsbränderna men människan står för de flesta.

  5. På tal om Spanien så har ett holländskt skogsplanteringsföretag gått ned på knä och vrider sina händer och ber om ursäkt för de skogsbränder som de bevisligen orsakat i trakterna av Zaragoza på senare tid. Skogar självantänder sällan även om det är varmt. Det är människor som ligger bakom de bränder som bland annat svensk statsmedia vill påstå uteslutande beror på klimatförändringarna ™.

  6. Rent tekniskt, så handlar det om maskiner och skall därmed följa berörda regelverk, men det gör det inte. Politiker gillar inte ovanligt att försöka definiera om saker i olika sammanhang. Till deras egen fördel naturligtvis …

  7. #esbjörn Brinner bra och avger giftiga gaser! när de inte brinner avger de infraljud som gör människor och djur sjuka. men tyvärr de gröna som har bestämt detta bor i storstäder långt bort från eländet så de bryr sig inte.

Comments are closed.