Nu till Sydvenskans heder !

HD/Sydsvenskan tog snabbt in reaktioner på planerna för strömavbrott

Det är hedervärt av tidningen att snabbt ge plats åt reaktioner på “nyheten” om nödvändiga strömavbrott i Skåne.

Energiminister Khashayar Farmanbar betonar vikten av att politiken gemensamt tar ansvar för krisläget och ser till att Sverige snabbt får in ny elproduktion.

I intervjuer med de energipolitiska företrädarna för de andra politiska partierna uttrycker de alla ilska över planerna. Men det är ju ingen “Nyhet”. Här på bloggen har vi i åratal förvarnat om denna följd av den energipolitik, som bara kan kallas för “ren galenskap”.

Varför har partierna gått med på helt galna “energiöverenskommelser” ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Nu till Sydvenskans heder !

  1. För kunde vi absolut ha politiker med bakgrund som skräddare och hårfrisör. Skillnaden idag är att moralen är låg. lönen hög och art politiken drivs med toppstyrning där man ersatt sakkunniga i Rosenbad etc med högt betalda ja-sägare!

    Till detta det ännu mer ovalda EU-byråkratin som vi måste dumpa.

  2. “Energiminister Khashayar Farmanbar betonar vikten av att politiken gemensamt tar ansvar för krisläget och ser till att Sverige snabbt får in ny elproduktion.”
    Helt klart är att regeringen inte vill ta ansvar för den energipolitik som regeringen med MP bedrivit under 8 år. FYRA kärnkraftverk i södra Sverige med effekten 2800 MW har stängts. Dumskallarna i regeringen inklusive Magdalena trodde att vindkraften kunde ersätta dessa 4 kärnkraftverk.

  3. Pengar i form av mutor … De flesta av berörda är nog fullt medvetna om att verkligheten är annorlunda än utbasunerat.

  4. I min värld har höga elpriser och brist på framtida el varit känt i mer än tio år.

    Åtgärderna mot klimathotsbluff är mer skadliga än vad ett varmare klimat kan skada.

  5. Vi kan inte ha en Skräddare och en Hårfrisör som ansvariga för Sveriges energipolitik och förvänta oss att de löser problemet som deras parti med press och tvång från MP sekten ställt till med.

  6. Partierna har är ju inte läskunniga – och har därmed gått på IPCC bluffen om klimatet. Utöver detta så verkar man inte kunna räkna heller. Riksdagen har blivit inkompetensens högborg – ett gäng högavlönade knapptryckare.

Comments are closed.