Spanien avslår EU:s förslag om att minska naturgasen

YLE

I Spanien används naturgasen till mycket annat än kraftverk

EU har föreslagit att användningen av naturgas skall minskas med 15 %. Spanien har fått klara sig självt hittills och vill fortsätta så. “Svenska Magasinet” på solkusten rapporterar:

2022-07-21, Svenska Magasinet:

Spanien avvisar EU:s naturgasförslag

EU-kommissionens förslag om att minska naturgasanvändningen med 15 procent av rädsla för Rysslands minskade utbud avvisas kraftigt och bestämt av Spanien.

Till skillnad från andra länder har vi inte levt över våra tillgångar när det gäller ener-gi,” tillade hon. (Miljöministern) ”Vi vill hjälpa … men vi vill ha en ärlig debatt istället för att påtvingas lösningar som vi inte tycker är rättvisa eller effektiva

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Spanien avslår EU:s förslag om att minska naturgasen

  1. EU tenderar även att mer och mer ledas mot krig genom att fel ovalda personer är i ledande ställning. Personer med anknytningar till extern påverkan. EU är allt annat än man lovat. Följen bli förstås att det leder till interna motsättningar. EU är sedan länge en enorm karriär-byråkrati.

  2. EU, FN IPCC och alla andra överstatliga organisationer ska överges snarast. Vi är ett fritt land (åtminstone ännu) och råder oss själva. Vi måste gå ur dessa organisationer som hela tiden försöker styra oss och dessutom ta rejält betalt för det. Kolossen EU klarar vi oss gott utan – Norge t.ex. klarar sin fint utan EU-medlemskap och sparar därför 60-70 miljarder kr per år. FN ligger tillsammans med sitt IPCC strax efter i medlemsavgift per år. Vi måste visa att vi är ett fritt land som bestämmer själv var våra pengar ska gå. Det behövs ingen hjälp från dessa penningslukande kolosser. Tyvärr har vi alltför länge haft socialdemokratiska regeringar som fått/lovats fina reträttjobb i kolosserna med skattefria löner vi andra bara kan drömma om. Nu är det hög tid att lämna dessa penningslukande organisationer.

  3. Ifråga om C-19 var Spanien likt många andra ute och cyklade. Kanske har de vaknat nu!

    Swexit absolut! Megalomaner som “syskonparet” Schwab&U van der Lier et al är en mycket mörk väg att vandra.

  4. Heder till Spaniens politiker. De jobbar för befolkningens bästa, håller helt med Ingvar!

  5. Spanien intar en mycket klockare hållning än den svenska staten. Den premierar icke svenska intressen, såsom att se till att el-systemen och energisystemen fungerar för den svenska befolkningen och företagen.
    Regeringen/staten lever därför inte upp till förutsättningarna för att få ta ut skatt.
    EU och dess Kommissionärer saknar förmåga och förutsättningar till att ge befolkningen goda levnadsförutsättningar. De premierar tokigheterna från FN och dess IPCC.
    Därför är det hög tid för Swexit (Sverige ur EU), m.fl. och Clexit (Klimatexit).

Comments are closed.