Vaddå ? Värmebölja ? Var ?

Temperaturens avvikelse från genomsnittet för 1991 – 2020 under tiden 1 – 22 juli i år

Det verkar inte alls ha varit särskilt varmt under juli hittills. Faktiskt riktigt NORMALT: Halva landet obetydligt varmare än vanligt och halva landet lika mycket kallare än vanligt. Några nya värmerekord har jag inte märkt av. Inte ens i Målilla. Och de senaste två dagarna har varit rätt kalla här i Skåne.

Kent Ekeroth på Samnytt har gjort en grundligare genomgång:

2022-07-23, Samnytt, Kent Ekeroth:

”Vilken extremvärme?”

(Klicka på den röda texten så kommer du till hans rapport.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Vaddå ? Värmebölja ? Var ?

  1. Gudrun Shyman skrev att hennes parti var dom enda med en vettig klimatpolitik och att midsommarvädret var onormalt . Vilket hon faktiskt har en poäng i då midsommar oftast är kyligare så värme över 25-30 grader är onormalt då det bara skett 3 ggr på 100 år. det gäller att försöka plocka poäng där man kan.

  2. Uppdrag rädda MP är ju i full gång, då kan allt godkännas även värmeböljor som inte är värmeböljor, temperaturkartor som blir illröda redan vid 25 grader och rödlila vid 30, ser lite patetiskt ut allra helst när man jämför kartor som bara är ett par år äldre där temperaturerna är högre och helt saknar dessa röda färger.
    Senaste var väl denna i wuwt:
    https://wattsupwiththat.com/2022/07/22/wrong-legacy-media-climate-change-is-not-causing-summer-heatwaves-in-the-u-s-and-europe/

  3. En värmebölja ska egentligen innebära ovanligt höga temperaturer i minst fem dagar. I Storbritannien och Sverige varade värmen i bara två dagar och var alltså egentligen ingen värmebölja.

  4. Aldrig förr har så många haft så få heta dagar atr frukta för så lite värme

  5. En termometer placerad i “solgasset” visar inte på någon “vetenskaplig” temperatur.
    Leta upp en lugn och solig plats och sätt termometern där, så får var och en sin egna temperaturrekord.
    Mätning skall ske på en skuggig plats åt norr, ca 1,5 m över marken och inte i närheten av eller ovanför några fönster eller luftintag.

  6. Målilla är en tätort i Hultsfreds kommun. I Målilla har man i rondellen placerat ut en gigantisk termometer.
    Enligt tidningen Barometern OT visade denna i år ”århundradets varmaste temperatur i Sverige, med hela 40 grader. Emellertid, SMIH har en aktiv väderstation i Hultsfred som onsdagen den 20 juli 13:00 registrerade 30,2 grader som dagens högsta temperatur. På torsdagen var den högsta uppmätta temperaturen samma tid 33,4 grader. Kan inte SMHI flytta termometern till en lämpligare plats och kalibrera termometern? Värmerekordet i Målilla sattes ju redan 1947, långt innan IPCC var uppfunnet.
    PK-media (sverigesradio.se) hade på onsdagen rubrik ”Vid rekordvärme i Målilla: ”Termometern spricker”.
    Vi lever i en tid med okunskap, propaganda och skattebetalda lögner.

  7. Sommarvädret är som vanligt. Efter regn kommer solsken, efter värme kommer kyla. Varför inte inse att det är normalt.

Comments are closed.