Gösta Walin – 2022-10-19 !

Den klarsynte Gösta Walin, professor em. har lämnat oss, 84 år

Hans professionella meriter redovisas på Wikipedia. Vi har haft glädjen att se honom som deltagare i våra vetenskapliga konferenser 2016 och 2018. Hans utskåpning av larmen om försurning av haven finns på video, men den kräver att man har lite naturvetenskapliga grunder för att förstås.

Utslag av storhetsvansinne

Han har visat sig synnerligen klarsynt och avslöjat klimatbluffen redan tidigt. I Aftonbladet förklarade han 2005:

Vilka är då de alarmistiska argumenten? Med gigantiska datormodeller försöker man simulera klimatets utveckling. Resultatet brukar visa på varmare framtid, ibland mycket varmare. Resultaten kallas projektioner eller scenarier, vilket innebär att prognosvärdet är obefintligt. Jag ser det mest som ett utslag av storhetsvansinne att tro att klimatet kan avbildas i en dator.

Sluta med koldioxid är som att be folk sluta äta.

SR Radio P4 Sjuhärad gjorde en intervju med honom 2017, där han sjöng ut med klartext om flera av klimatdebattens verklighetsfrämmande föreställningar, ex.vis:

Sluta med koldioxid är som att be folk sluta äta.

I alla andra sammanhang, när FN gör nåt, ser man för sig en korrupt organisation. Dom borde läggs ner. Men när klimatpanelen säger nåt, är det plötsligt Guds ord. Det är urlöjligt! Det är bara en politisk kompromiss, som man manglat fram. U-länderna tycker det är bra med klimathotet, för dom hoppas få pengar.

Mer koldioxid i atmosfären är en välsignelse för mänskligheten och allt liv på jorden.

En mycket kunnig, orädd och frispråkig röst har tystnat.

Vi känner stor saknad efter Gösta Walin.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Gösta Walin – 2022-10-19 !

  1. Så tråkigt.
    Vi har inga klimatvariationer som kan förklaras med CO2. Om CO2 någonsin hade en märkbar påverkan på klimatet, skulle den alltid ha det. Så fort CO2-halten förändras, borde det följas av klimatförändringar. I själva verket är det ibland tvärtom: Så fort den globala medeltemperaturen förändras, förändras CO2-halten. Medan det ibland inte finns något samband mellan förändringar i global medeltemperatur och CO2-halt.

  2. “Vi har klimatvariationer som inte kan förklaras med CO2.
    Sen har vi variationer som bara kan förklaras med CO2.”

    Det blir så när man har flera faktorer som kan påverka klimatet och olika dominerar under olika tidsperioder. Just nu har vi en snabbt ökande CO2-halt som dominerar.

  3. Han saknades i den senaste debattråden också-även av Petter W.
    Men hans teorier finns kvar.
    Vi har klimatvariationer som inte kan förklaras med CO2.
    Sen har vi variationer som bara kan förklaras med CO2.
    Låter det sannolikt?

    RIP

  4. Kondoleanser till alla som ifrågasätter den stora klimatbluffen. Gösta Walins fortsatta röst hade fortsatt behövts för att få rätsida på klimathysterin.

Comments are closed.