Energi kräver slott och koja vindkraftverk i Öresund och vattenbrist i Frankrike

Wiki

Figur 1. Trolleholms slott i ägo av familjen Trolle-Bonde i Svalövs kommun

Det stora mötet COP27 vecka 45 i Sharm el-Sheikh, Egypten, har givetvis utlöst stor aktivitet i alla ansvarskännande media, ex.vis Helsingborgs Dagblad/Sydsvenskan den 4/11. Där klipper jag några få satser. De första avser ett helt uppslag med de planer greve Carl Trolle-Bonde har för vindkraftverk på godsets marker:

På en helsida intill tar HD/Sydsvenskan upp planerna på vindkraftverk i Öresund:

Med några förklaringar av det projekterande bolaget Eolus Vind. Eolus är ett sätt att stava namnet på den grekiske vindguden Aiolos:

Men först och mest energiskt jobbar förstås SVT. Redan den 3/11 hade man ett reportage från Rennes i Bretagne, där man visade hur nivån i reservoaren för dricksvatten har sjunkit:

Figur 2. Reservoaren för dricksvatten i Rennes, Bretagne.

Längs stränderna ser man hur mycket lägre än normalt vattnets nivå ligger. I SVT:s program hänförs torkan till “klimatförändringarna”, som självklart beror på utsläppen av koldioxid.

COP27 i Sharm el-Sheikh

Till det som kallas “Klimatkonferens” väntas minst 30.000 delegater, kanske 40.000. Men där får man inte diskutera “klimatet”, utan bara “pengar”, d.v.s. de 100 miljarder USD per år, som lovats ut för att reglera den “klimatskuld” industriländerna erkänt att de orsakat U-länderna under hundra års användning av fossila bränslen.

Det är helt sinnesrubbat att västländerna låter sig representeras av aktivister, som med stolthet lovar bort sina skattebetalares pengar, trots att det inte finns tillräckligt med pengar i staternas budgetar och trots att utsläppen varit VÄLGÖRANDE för U-länderna. Under det sensate halva seklet har deras folk lyfts ur svält och misär, vilket betytt FÖRDUBBLAD LIVSLÄNGD i flera länder.

Utsläppen har varit välgörande för hela mänskligheten och mest välgörande för de fattigaste länderna. OM man skall tala om en “klimatskuld”, så går den åt det andra hållet: U-länderna har en skuld till I-länderna.

Men det är MOLNEN som styr klimatet

Inte koldioxiden. Det har nu de främsta leverantörerna av datorsimuleringar till IPCC insett. De konstaterar enkelt:

Det gamla sättet att räkna är helt fel.

D.v.s. det sätt på vilket IPCC:s larm beräknats under 30 år. Alla larm kan avfärdas ! ! !

Det finns således ingen som helst anledning att tala om en “klimatskuld” till U-länderna.

Det bör betyda: Slut på COP-cirkusarna ! OCH, några “växthusgaser” kan inte finnas.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Energi kräver slott och koja vindkraftverk i Öresund och vattenbrist i Frankrike

  1. Enligt SMHI är medelvinden i Skånes inland 3,2 m/s.
    Det är precis så att dessa kan gå igång. De kräver normalt 3 m/s för drift.
    Vindkraftsverken kan vid denna vindhastighet avge ca 10% av installerad effekt.

  2. Stora godsägare har ofta svårt att klara underhållet för sina omfattande byggnader och annat. Vindkraftverk är sesam öppna dig. Jag kommer ihåg hur salig Jacob Palmstierna välsignade att få in intäkter på de subventionerade vindkraftverk han etablerade – utan anslutningskostnader givetvis.

  3. Molnigheten har p.g.a. minskade luftföroreningar minskat med 20% sedan 70-talet och därför har vi fått det lite varmare. Detta förtigs av media.

    Svensmarks forskning har visat att Jordens klimat påverkas av solfläckarnas antal och storlek. Detta förtigs av media.

    Vulkaners påverkan på klimatet förtigs också av media. Endast den påstådda temperatureffekten av ökad koldioxid tros reglera klimatet. Helkorkat!

    Jag har sett morgonnyheterna på TV4. De var i eld och lågor över hur varmt det nu är och klimatförändringar sades förstås vara boven. Dock noterade jag på deras väderkarta att Madrid endast hade +2 grader kl 8 och +5 kl 9. Detta påtalades förstås inte. Folk skall till varje pris fås att tro att vi nu har en klimatkris. Svt är inte bättre. Varje dag så försöker deras metrologer snacka upp temperaturen. Visar väderkartan att det maximalt kan bli 10 grader, brukar det säga att det nog kan bli 11 till 12 på sina ställen. Jag misstänker att de är beordrade att säga så för att påverka opinionen i klimatalarmistisk riktning.

    Jag hoppas verkligen att Svalövs kommun har vett nog att sätta stopp för familjen Trolle-Bondes vindkraftsplaner. Det skånska landskapet är redan kraftigt förfulat av vindkraftverk och vi behöver inte mer intermittent kraftproduktion, utan det vi behöver är reglerbar och pålitlig kraftproduktion. Samtidigt borde alla planer på havsbaserad vindkraft skrotas. Dessa ligger ofta i flyttfågelsträck och är förödande för våra flyttfåglar. Bra är dock att regeringen föreslagit att vindkraftsägarna i sådana fall själva ska stå för anslutningskostnaderna till land och inte om nu skicka notan till skattebetalarna.

  4. …..Men det är MOLNEN som styr klimatet
    Inte koldioxiden. Det har nu de främsta leverantörerna av datorsimuleringar till IPCC insett…..

    Och globalstrålningen styr sannolikt molnbildningen och alla andra styrande klimatfaktorer.

Comments are closed.