Svenolof Karlsson: Larmen om Arktis havsis för 100 år

NSIDC

Havsisens utbredning i Arktis de senaste 15 åren fram till den 20:e november i år

2022-11-20 var utbredningen 9,895 miljoner km², vilket ligger bland de övre kurvorna.  Isen ser alltså inte ut att försvinna i år heller. Den röda streckade kurvan avser 2012, då ett absolut minimum noterades efter ihållande stormar, som blåst upp höga vallar längs Kanadas kust. Notera att det årets maximum var högst för dessa år.

Den kunnige Svenolof Karlsson gör en läsvärd genomgång av alla larm om den smältande isen i Arktis under 100 år:

Första larmen om smältande arktisk is gavs för 100 år sedan

(Klicka på den röda texten.)

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Svenolof Karlsson: Larmen om Arktis havsis för 100 år

  1. Hypoteser inom det socialvetenskapliga fältet utan antydan till belägg.

  2. När FN ska få spela en överstatlig roll med PPP är givetvis förutsättningen för detta, “en röst per medlemsnation”, att fattiga och diktatoriska medlemsländers bifall till politiken måste säkerställas. Det gör finansiärerna till själva FNs existens genom Klimatagendan (Agenda 2030), Klimatmigration samt kriget mot Ryssland (Klimathotet nr 1 pga av dess beroende av fossilexport).

    Hittills är flera fattiga länder dock på Brics-sidan vilket utgör ett dilemma för finansiärena.

  3. Ja, att föda maskineriet är precis vad det handlar om. I krig och andra orostider drabbas de flesta av svåra umbäranden, medan ett mycket litet fåtal istället tjänar storkovan. Där är vi nu. Bill Gates har tjänat miljarder på Covid-19 genom att gå tungt in i vaccinationsbranschen, medan andra tjänar på energiomställningen. Det omtalade “World New Order” har sitt ursprung i att de allra rikaste bland de rika vill öka sin makt och förmögenhet ytterligare och detta försöker de på ett klassiskt tyranniskt uppnå genom skrämsel och hot. De vill uppnå samma gudomliga status som Egyptens faraoner. Inget kan vara mer felaktigt än att tro att de satsar sitt kapital på den gröna omställningen av välvilja. De vill ha rädda och utfattiga undersåtar som intet äger och är helt beroende av dem. Det är bedrövligt att skåda hur de flesta av västvärldens politiker sviker de egna befolkningarna och låter sig hänföras, indoktrineras och dresseras av deras handgångne man i Davos. Det borde inte vara alltför svårt för en skicklig journalist att undersöka hur penningströmmarna gått från tyrannerna till covid-19 spektaklet och den framtvingade gröna omställningen. När får vi se något sådant? Klimatmötet i Egypten senast visar hur illa det är ställt med deras egna ambitioner att leva som man lär. Över 40000 deltagare och över 400 privata jetflyg där, talar sitt tydliga språk. Vad har detta spektakel kostat, vilka klimatavtryck har det gjort och till vilken nytta?

  4. Naturligtvis måste katastrof-scenarios och tipping points ständigt pumpas ut i media för att föda maskineriet. Det är fortfarande oklart för mig hur många som verkligen tjänar på detta, men eftersom de fortfarande är i majoritet så fortsätter bombardemanget av dessa – med tveksam sanningshalt.

    Som jag ser det finns det ofta en viss sanning i vad som sägs, men sedan dras bara den värsta tangenten ut från observationsmaterialet och så har vi plötsligt ett katastofscenario.

  5. Man måste ändå till slut fråga sig hur många som får sin utkomst av att ständigt larma. Jag vill inte påstå att sådana människor medvetet ljuger (de flesta alltså) och ligger det inte något djupt mänskligt i att för mänskligheten bevaka att vi inte förstör för oss själva? Alltså till största delen oskyldiga människor som bara vill väl och som drivs utifrån ett enögt perspektiv. Detta till skillnad från sämre karaktärer som opportunisterna A Gore och Obama som bygger/köper enorma jättevillor längs låglänta strandlinjer i 8-15 miljoner dollar-klassen och samtidigt kräver stora uppoffringar för vanligt folk i klimatets namn. Båda med etablissemangets finaste priser i bokhyllan. Hyckleriet kan antagligen fortgå så länge det finns avund och risk att förlora det envar lyckats skapa i sina liv.

Comments are closed.