Hans Jensevik: Sveriges el !

Hans Jensevik granskar Sveriges energipolitik med de svek den visat

Han ser arg ut och det med rätta, när det gäller politikernas svek mot folket, väljarna.

Sedan 20 år känner jag honom som en glad och trevlig person. Med ett djupt kunnande om ekonomin i kommunerna efter många år som ledare för företaget “Svensk Kommunrating”.

I en ny video diskuterar han den politik som fört till dagens galna elpriser med ruinerad ekonomi för många privatpersoner och företag, en gigantisk olycka för landet. Han sätter fingret på ett uttalande i SVT av Socialdemokraternas energipolitiske talesperson, Fredrik Olovsson i minut 17:55:

Vi är ett parti som gärna tar ansvar, som alltid ser till svenska folkets bästa.

Hans frågar:

Gjorde man verkligen det när man avvecklade fyra kärnkraftreaktorer, när man kom till makten 2014 ? Det gjorde man för att blidka Miljöpartiet. Annars hade man inte fått makten. Gick inte “makten” då före “folkets bästa” ?

Många experter varnade för det läge som vi har idag !

Hans ser det som ett svek mot partiets väljare. Men konstaterar att väljarna inte svek partiet i det senaste valet. Jag har också noterat att både (S) och (MP) fick fler röster i det senaste valet än 2018. Trots den stora oredan de ställt till med i landets elsystem. Då måste man fråga sig:

Vad röstar väljarna egentligen på ?

Titta på Hans video:

Energipolitik utan folkspäkning

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Hans Jensevik: Sveriges el !

  1. Thorleif, du har helt ratt. Jag har i manga ar kallat EU for ESSR. Den socialistiska/fascistiska lekstugan baserad pa manniskans dumhet och den
    nya religionen Climate Change.

  2. #Thorleif Tyvärr tror jag att du får vänta förgäves på ett uppvaknande. Vanligt folk är så indoktrinerade av allehanda postmoderna faktoider att de reagerar med ilska och hat mot den som dristar sig till att kritisera klimatkyrkan, hbt-sekten, genushittepå eller annan valfri politiskt korrekt galenskap. Men jag kan ha fel. Putins och/eller Xis maktambitioner kan möjligtvis tvinga även de fredsskadade, försiktiga (fega), svenskarna att räta på ryggen, rensa hjärnan från destruktivt trams och åter bete sig som ett fritt folk som står pall i storm. Det är drygt 300 år sedan svensken började leva knästående och med mössan i hand så det är verkligen hög tid.

  3. Det vi idag ser med stigande energipriser är designat. Det är ingen slump att det sker i princip varje land i hela världen samtidigt.

    Sluta tro på dessa löjliga politiker och deras lekstuga Riksdagen.

    Och sluta tro på att folk väljer parti efter någon form av rationellt handlande. I stort är det enda folk bryr sig om känslor. Det är viktigare att t.ex. partiledaren säger rätt saker än att partiledaren gör rätt saker.

  4. Missade ovan att lägga till fascism när det gäller ev kommande EU-socialism där det mer tydligare än “någonsin” står klart att de förmögnaste står bakom utvecklingen (FN/WEF). Det inkl även det militärindustriella komplexet i USA et al.

    Det är pengar från USA (Denokraterna) och privata intressen (Wellcome Trust, Bill Gates) som bl.a styr WHO. Givetvis är Kina med!

    Ett uppvaknande bör komma när allmänheten vågar närma sig syftet med Klimatagendan och dess koppling till US DoD (Darpa). Populationskontroll!

    https://rumble.com/v1wac7i-world-premier-died-suddenly.html

  5. Trump gjorde USA oljeoberoende av andra länder men det forstorde Biden med ett pennstreck och oljepriserna skot i hojden med start efter valet 2020. Trumphatarna har i USA och Europa sade 2016 att Trump skulle forstora varldsekonomin samt starta ett tredje varldskrig. De var en president for tidiga i sina spadomar.

  6. Den finansiella eran går mot sitt slut under 20-talet och förmodligen kommer väst uppleva att vänstern och publika finanser och inte företagen övertar styrningen av ekonomin. Alltså en ny cykel av skattehöjningar väntar. Frågan är om denna vändning sker under oket av en genomförd EU-federation (totalitär socialism) eller nationellt efter ett EU-sammanbrott?

  7. En mycket stor skillnad mot hur världen var “förr i tiden”, dvs före 90-talet var att vi idag drivs av känslor snarare än förnuft. När det politiska slagfältet mycket länge har handlat om mitten har ideologi och narrativ till slut blivit viktigare än logik, vetenskaplig fakta och debatt. Nya generationer har fått växa upp med detta. Kvinnornas starkare roll i samhällets topp och nya akademiska ämnen (högskolor) har skapat underlag för nytt tänkande och nya rörelser där klimatagendan och massmigration givit dessa nya grupper näring. För 12 år sedan trodde fortfarande bara ca 20% av Sveriges befolkning på CO2 som ett alarmistiskt hot mot jordens existens. Idag är siffrorna kanske omvända tack vare massiv propaganda där systemmedia (och FN) spelat oerhört stor roll. Och det är i den urbana miljön där påverkan är som störst (där flest också bor).

  8. Det är en av de stora gåtorna – var verkligen aversionen mot SD så stark bland stora grupper att dessa väljare föredrog att få höjda skatter, ytterligare reduktionsplikt, inga krafttag mot gäng, ökad invandring etc. etc., eller trodde de på klimatpropagandan som spreds att det var nödvändigt med att ta på sig tagelskjortan och vänstersidan var den enda sida som kunde lösa det.

    Det som är än mer förvånande är att i senare opinionsmätningar går vänstersidan starkare än högersida och deras senaste budget (som är en per parti) är en uppvisning i motstående krav.

    Jag har många kring mig som jag vet inte röstar vänster, jag försöker fortfarande förstå varför många gör det. Det är via valanalyser helt klart att det är tre grupper som dominerar, kvinnor, äldre partitrogna och de som inte varit i Sverige så länge. De äldre partitrogna håller på att dö ut, de som inte varit i Sverige så länge kompenserar nog dessa. Nyckeln är att övertyga kvinnor att det inte är farligt att rösta höger.

  9. PW

    Visst är de människor men de har under sin vågmästarroll blivit allt extremare och har lyckats uppbåda främst en urban ideologisk grupp unga människor som fjärmat sig från livets verkliga förutsättningar (och fakta) t.ex på landsbygden. De har börjat likna en sekt som drivs av drömmar och ett antal överstepräster typ Rockström.

  10. #PW

    Varifrån kommer denna din filosofiska fråga från? Vad triggar dig att på detta forum belasta läsare med den? Oavsett vad du funderat på innan ditt inlägg, ta och titta på det igen och försök förstå varför ingen svarar dig ( jag svarar inte på frågan, men undrar över den……)

  11. Om Miljöpartiets väljare inte tillhör folket, vad tillhör de då?

  12. Rolf H
    Sveriges satsning på tungvattenreaktorer, för att kunna utveckla kärnvapen, var nödvändig för att USA skulle ta in Sverige under sitt kärnvapenparaply. Inte officiellt men inofficiellt. Sedan kunde planerna på tungvattenreaktorer och kärnvapen läggas på hyllan.

  13. Det här citatet som Patrik Engellau anförde idag passar utmärkt som kommentar till Sveriges av politikerna skapade energikaos!
    ”Om du visste, min son, med vilken ringa visdom världen styres!” sa Axel Oxenstierna till sonen Johan och det hade han rätt i.
    Det är stor brist på riktiga statsmän i Sverige sedan Gripenstedt – som satt vad som är bäst för hela landet. Erlander var på gång när han satsade på kärnkraft, men sedan blev det vid det som alltid SAP prioriterat: Makten före allt annat!

Comments are closed.