Bjäre elpris december SE4

Bjäre Kraft
Bjäre Kraft har publicerat sin prognos för elpriset under december i elområde SE4

Det skall bli intressant att se hur väl de lyckats förutse utvecklingen. Den mycket taggiga kurvan hittills torde visa att osäkerheten kan väntas bli stor.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Bjäre elpris december SE4

  1. Eric
    Skojade lite med solcellerna.
    Imponerad av ditt hus energieffektivitet.
    Håller på att trimma in en ny Luft-luftvärmepump.
    Det gäller att spara nu när elen blir en lyxvara!
    Om vi skapar ett elområde i hela Sverige skulle inget ändras annat än att hela Sverige får samma dyra elpris-säger experter vid SWECO.
    Då räddas vi från HYBRIS säger jag!

  2. Alla som har installerat solceller och som trycker ut sitt överskott på elnätet borde betala för att den turbulens deras “bidrag” skapar i systemet förutsätter att våra vattenkraftturbiner i varje ögonblick upprätthåller stabiliteten. Varje påtvingad vridning av turbinbladen skapar slitage och kostar pengar.

  3. Lasse
    “Tur att man har solceller på taket!”
    Ja särskilt nu när vi går mot kallare tider samtidigt som solen lyser med sin frånvaro. Lycka till!

  4. Lasse
    Det gäller att ha tur – jag har inte solceller på taket men när jag ritade och byggde min villa för 16 år sedan så fanns det som tur é tankar om att vi alla skulle blir resurssnåla inför en oviss framtid. Min framtid var emellertid klar – jag är nu 94 år gammal – mitt hus na-turligt-vis blev åldrings-anpassat – lika naturligt byggt för små utgifter.
    Nu behöver min 1-plansvilla 170 m2 < 4500 kWh /år- jag har en års-värmeväxlare som heter jordvärme och för att den skall ha god tillgång på energi så infiltrerar jag allt vatten från taket. Naturligtvis har jag värme-växlad ventilation.

    Svenska folket har ju snålat in med 20 % och det påverkar priset men utan mer kunskap blir det minst 3 kronor/kWh om det oturligt blir kallt.

    Eric von Gertten i Hurva

  5. Såg aldrig någon bra analys om orsaken till prisfallet nyligen. Antar att det handlade primärt om fallande gaspris och sekundärt om tillfälligt stängd utlandskabel till Tyskland och start av finskt KKV? Nu kommer dock vintern sakta antågande. Vi får hoppas på milt väder.

  6. Jag förstår att tomatodlarna utanför Helsingborg var tvungna att stänga pga höga elpriser.

Comments are closed.