EU spår nu varmare vinter

severe-weather.eu

I en “Polar Vortex” snurrar vinden i jetströmmen runt polen och blir allt kallare

Den kan också kallas för en “bubbla”, som i år blivit kallare än förr. EU har en särskild sida för “Severe weather” (allvarligt väder), där man idag förklarar följande:

severe-weather.eu

(Nuvarande Polar Vortex har börjat bli mer intensiv, men en betydande stratosfärisk våg av uppvärmning förväntas nu utvecklas, när vi går in i det nya året.)

Notera datumet: 25/12/2022.

Det skall bli intressant att se om deras spådom slår in denna gång, eller om spådomen bara tjänar som försäkring om fortsatta anslag av skattepengar. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “EU spår nu varmare vinter

  1. JonasW

    Du har rätt.

    Först: en instabil polarvirvel gör att luften släpps loss. Du kan titta på wxcharts.com så ser du att hela polarluftmassan rör sig nedåt framåt och parkerar sitt centrum över skandinavien den 6e, det gör den inte om polarvirvlen inte har störts då ligger den på plats. Dessutom bildas ett högtryck vilket trycker ned den extremt kalla luften, den värms visserligen upp lite men då den är -80C så blir det riktigt kyligt. Jetströmmarnas vågighet gör det också kallt, då varmt luft från atlanten trycks ned snarare än upp. Men det beror ju helt i vilken fas/våg man hamnar. Således blir det superkallt eller bara väldigt kallt och snöfall om det blandas med varmluft från atlanten.

  2. Thomas P

    Förr i tiden så stod det i kurslitteraturen för meteorologer att ökad vågrörelse i jetströmmarna är ett tecken på att man är på väg mot ett kallare klimat.

    Det var på den tiden när vetenskap faktiskt var vetenskap, och inte propaganda.

    Numera är alla “tecken” (värme, kyla, torka, nederbörd, blåst) otvetydiga bevis för “klimatförändringen”. Undrar hur det kunnat bli så här lågt. Saknar den tid då vetenskap faktiskt var just det – vetenskap.

  3. Är inte de polära jetströmmarnas stabilitet en funktion av solcyklerna? När solaktiviteten minskat (som t.ex NASA vidhåller) minskar jetströmmarnas stabilitet vilket medför större utbyte av bl.a kall polarluft på lägre breddgrader i norra resp södra hemisfären.

    Polar Vortex påverkas i sin tur av de polära jetströmmarna. Således är solen den dominerande variabeln här.

    Att vissa alarmister skyller på (A)Global Warming innebär bara att man ev kan se varianser pga att det blivit något varmare jmf med förr. Inte att koldioxiden är orsaken till solens cykliska mönster🌞👩‍🎓😎

  4. Ssw betyser bara att luften från startosfären ramlar ned då polarvirveln störs av så kallade rossby vågor. När den faller blir den varmare på grund av kompression. Det betyder inte att temperaturen vid marken blir varmare utan att kallluften från Arktis sprids. Ni kan se på wxcharts.com att den uppvärmning är på gång då temperaturen är 10 grader varmare än normalt på 10hpa över asien.

  5. En propagandist som heter Jonathan Jeppson på Aftonslaskan har nu ryckt ut och “förklarar” för godtrogna att det minsann är den “globala uppvärmningen” och CO2-utsläpp som är orsaken till kylan i Nordamerika? Och visst var det väntat att någon skulle få order att på allvar dra igång en desinformationskampanj från globalist-media för att försöka dölja verkligheten ytterligare en tid. Det mest makabra är att många kommer att tro på denna dynga som den här Knäppson torgför.

  6. Jag rekommenderar en läsning av hela den andra länken, den från severe-weather.eu.

  7. En ssw eller stratosfärisk uppvärmning leder till att kall luft strömmar ned över norra hemisfären. Det blir således kallare. Wxcharts.com 10 hPa över norra hemisfären visar att polarluften kommer parkera över norra europa. Alltså hela luftmassan flyttar ned. Konsekvenserna av detta vet jag ej men det lär inte bli varmare, krockar den med atlantens varma vindar kan drt säkert bli snöstormar som heter duga.

  8. Det förklarar knappast samtidig avkylning av ex Tropikerna och Australien. Möjligen något motsvarande i Australien, men man kan inte räkna borta alla delar som inte fungerar för propagandan. Globala temperaturutvecklingar visar således på en vändning ner i klimatcyklerna långsiktigt.

Comments are closed.