Vasaloppets snö är OK i år !

Det är inte lätt att spå om framtiden, men Pär Holmgren har gjort det flera gånger . . .

Björn på Teneriffa påminde om Pär Holmgrens tvärsäkra spådom från 2006 och undrade hur snödjupet ser ut för Vasaloppet idag:

Efter samtal med folk på orten får jag veta att nu finns 10 – 30 cm snö runt Mora och 60 – 80 cm i skogarna runt Sälen. Någon tvekan om att Vasaloppet kan köras även i år finns inte.

Det skall bli intressant att se OM någon journalist frågar Pär Holmgren hur det kommer sig.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Vasaloppets snö är OK i år !

  1. Jajamensan, Vasaloppsarrangörerna anpassar sig genom att göra en massa konstsnö. För att hjälpa naturen, lägger de dessutom ut konstsnö i terrängen, vilket framgår av bilder från loppet.
    Det gäller förresten också från andra tävlingar på skidor nyligen. Det var till exempel SM-vecka i Skövde, och där förekom tävlingar där atleterna använde skidor. Eftersom snö i stort sett hör historien till i södra Sverige, hade arrangörerna gjort massor av konstsnö. Som lagts ut inte bara i spåren, utan också i terrängen.
    Det kunde vi se också från skidskytte-VM, som nyligen avslutades. Det hölls i en del av världen som enligt SVT inte längre får snö, så arrangörerna hade lagt ut konstsnö i både spår och terräng.
    Visst måste det vara så?

  2. Man kan väl konstatera att Pär har tjänat ganska bra på sina undergångsprofetior. Hans (skattefria) lön är säkert på en väldigt behaglig nivå. Långt över vad en genomsnittlig Svensk kan drömma om (annat än som en lottvinst).

    Tror att en del av problemet är att det (tyvärr) är lönsamt att babbla okontrollerat om klimatet.

    Finns nog ett antal personer som insett detta, och lallar med så mycket de kan i förhoppningen om att bli belönade.

  3. Pär Holmgren är lika den eländiga Al Gore , båda är totalt sett ute på helt fel spår , de beror nog på att dom inte är utbildade “klimatforskare med renomee”

  4. Det väsentliga kanske inte är vad Holmgren svarar på frågan, eller hur han bemöter (eller inte bemöter) sin missvisande prognos.
    Just den delen är mer av socialiserande intresse. Sådant intresserar nog lite väl många mycket. 🙂
    Det som BORDE vara av intresse är hur saker är, hur sambanden ser ut och att få alltmer av insikt.

  5. Och var är den eviga våren på Teneriffa?
    Jag talade igår med en bybo som påstod att han aldrig tidigare upplevt den kyla som vi gör idag. Vi brukar normalt fira våren genom att under januari månad åka och titta på mandelblommorna. Ännu finns inget att titta på, den ”globala uppvärmingen” är minst en månad försenad. Så här såg det ut för precis ett år sedan:
    https://youtu.be/oRHoBVQPujQ

  6. Vasaloppsarrangörerna har anpassad sig till det varmare vädret och den mindre snötillgången genom att tillverka konstsnö och lägga ut på spåret där det behövs. Anpassning är mycket bättre och billigare än dyra “klimatåtgärder”.

Comments are closed.