Greta nu emot VKV i Norge

LRG

Norges största vindkraftpark på Fosen utanför Trondheim

Samerna har fått Högsta Domstolens utslag, som säger att parken inkräktar på deras rättigheter och därför är olaglig.

2023-02-27, Expressen, Jens Möller:

Greta Thunberg stoppas från miljödemonstration

Greta Thunberg har tagit sig till Oslo för att stötta en miljöprotest. Men väl på plats släpps hon inte in på olje- och energidepartementet.

– Det är av säkerhetsskäl, säger säkerhetsorganisationen DSS:s ansvariga.

Sedan i torsdags ockuperar demonstranter receptionsområdet på olje- och energidepartementet i Oslo. Protesterna gäller vindkraftverk på Fosen, ett område utanför Trondheim, där Norges största vindkraftanläggning fortfarande är i drift trots att Norges högsta domstol slagit fast att de inte är lagliga och att de kränker samernas historiska rättigheter. 

På söndagen kom den svenska aktivisten Greta Thunberg till Oslo för att stötta aktionen.

– Vi hade en överenskommelse om att Greta Thunberg skulle komma hit och träffa oss i dag, men nu har vi fått beskedet från vakterna att hon inte släpps in, säger Ella Maria Hætta Isaksen, en av aktivisterna, till VG.

På måndagsmorgonen planerar aktivisterna en större aktion, där alla ingångar till departementet ska blockeras.

+ – + – + – +

Aktivismen inte lika enkel som förr . . .

Det är intressant att Greta nu vill demonstrera EMOT vindkraft, trots att hon ser vindkraft som en viktig del av “klimatkrisens” lösning. Vi hoppas att det blir en nyttig erfarenhet för henne, så att hon väljer vilka framträdanden hon skall göra med större omsorg i framtiden.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Greta nu emot VKV i Norge

  1. Göran, Greta är knappast något geni på något, det är folket bakom Greta som vet hur man manipulerar media! Det är väl klarlagt vid det här laget att ett helt team som fixar vilka upptåg hon ska medverka i för att få största uppmärksamhet. Att det är hyckleri bryr man sig inte om bara pengarna rullar in…

  2. Synd om Greta? Hon mår bra av det hon gör. Tjänar bra med pengar på det. Hon är ett geni på marknadsföring.

    Att sedan några procent tycker att hon hycklar – vilket de förmodligen har rätt i – vad spelar det för roll? Så länge man övertygar majoriteten har det ingen som helst betydelse vad minoriteten tycker.

  3. Egentligen är det synd om Greta. Hon är uppenbarligen vilsen i pannkakan och därmed lättmanövrerad av tokstollar. Inget djup där inte, bara känslor.

  4. Skulle Greta bära sin AFA-tröja vid demonstrationen?

Comments are closed.