Är allt bara ett politiskt spel i godhetens namn?

Medias rapportering om klimatet skapar onödig ångest hos barn och vuxna

2023-02-29, KrBl, Kristianstadsbladet, Göran Samuelsson:

Är allt bara ett politiskt spel i godhetens namn?

Den 24 februari under ICCC 15 konferensen med Heartland Institute Florida var Dr Patrick Moore en av huvudtalarna. Dr Moore är annars mest känd som en av Greenpeace mest kända förgrundsfigurer de första åren och en eldsjäl för arternas bevarande.

Han förklarar i sitt föredrag att han lämnade Greenpeace när politik fått ersätta vetenskap i organisationen. Därför talar han nu som oberoende och disputerad vetenskapsman.

Talet finns lyckligtvis på Youtube video från konferensen och talet börjar efter 17 minuter och varar ca 30 minuter. Otroligt informativ genomgång av planetens utveckling, vårt varierande klimat och arternas evolution. Googla och se själva.

Konsensus med historiska vetenskapliga fakta som vetenskapsmannen Dr Moore otvetydigt visar är att CO2-halterna har ingenting att göra med den måttliga och gynnsamma globala temperaturökning vi noterat det senaste decenniet.

En naturlig slutsats är att den kostsamma ”häxjakt” som stora delar av västvärlden idag bedriver på CO2 måste få ett slut. Stolleprojekt måste upphöra och konsekvensanalyser bli obligatoriska inför varje ”klimatbeslut”.

De många ”klimatsmarta” initiativ som inte minst kommuner driver på måste upphöra. De kostar onödiga skattemiljoner och tar tid och fokus från väsentligheter. En symbolpolitik som skapar onödig ängslan bland ungdomar. Låt teknikutvecklingen gå i sin egen takt med konkurrenskraftiga lösningar på samhällets utmaningar.

Noterade häromveckan att kommunens nya toppolitiker entusiastiskt deltog i ”work shops” med pussel konceptet ”viable cities” för att bromsa klimatförändringarna. Tror någon verkligen att kommunens insatser kan bromsa klimatförändringarna? Vilken är prislappen? Hur ska insatserna mätas och vilken nytta för pengarna får kommunmedborgarna? Kan våra nya toppolitiker förklara eller är allt ett politiskt spel i godhetens namn. Det mestadels tomma dyra cykelgaraget i Tivoliparken är ett avskräckande exempel där varje ställplats troligen kostat mer än cykeln som hittat dit.

Talet av Dr Pat Moore borde vara obligatoriskt för våra politiska beslutsfattare. 30 minuter som kan spara miljarder skattemedel. Han visar otvetydigt att CO2 har ingenting att göra med vår globala temperaturökning. Han är också oavsett åsikt i klimatfrågan en förgrundsfigur för bevarande av vår artrikedom.

Mera förnuft, sans och konsekvensanalyser i debatten leder till klokare beslut och bättre hushållning med skattemedel.

Göran Samuelsson

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Är allt bara ett politiskt spel i godhetens namn?

  1. Det finns en intressant observation från Patrick Moore, även om han inte tydligt säger det. För 35 miljoner sedan var jorden helt isfri, från den tidpunkten har jorden blivit kallare och den nuvarande istiden startade för cirka 2,5 miljoner år sedan, med upp till 45 nedisningar.

    Under varje nedisning sjunker koldioxidhalten och under den senaste (och långa nedisningen) var den nere på 180 ppm – växter har en nedre gräns på ungefär 150 ppm. En extrapolering indikerar att om cirka 1,3 miljoner år kommer den gränsen att nås och då kommer det liv som vi känner att raderas ut. Om inte växterna kan leva, får djuren ingen mat och heller inte människan.

    Jorden är cirka 4 500 miljoner år och människan har funnit i olika varianter i cirka 2,5 miljoner år. Tänk att människan har utvecklats under så kort tid, tänk om människan skulle börja utvecklas idag och vara på “vår” nivå om 2,5 miljoner år. Den skulle aldrig kunna utvecklas så snabbt och vi skulle dö ut innan vi skulle utvecklats till dagens nivå.

    Nu verkar mest fokus vara på att undvika att livets gas, koldioxid, ska finnas i tillräckliga mängder. Om nu människan finns om 1,3 miljoner år kommer vi inte att dö ut, vi kan frigöra koldioxiden från resterna av fossila bränslen och kalkberg, t.ex. Dover’s klippor. Tänk vad framtidens miljöpartister kommer att gnälla om det, om de nu inte har dött ut av sig själva…

  2. Testade ChatGPT

    “Jag är en AI-modell och har inte tillgång till aktuella nyheter eller händelser som sker efter min kunskapsgräns på september 2021”

    Om man söker på klimat är det gammal skåpmat som redovisas. Lite skämmande om användare, exempelvis politiker som tolkar och beslutar från vad ChatGPT säger

    Skrämmande utveckling

  3. #Henke, PW

    Lite märkligt att en person som ställt sig bakom alla felaktiga profetior:
    – vi har högst 10 år på oss (IPCC de senaste 30 åren)
    – vi når en tipping point inom högst 5 år (Rockström de senaste 20 åren)
    – öknarna kommer breda ut sig (det som inträffat är motsatsen)
    – maldiverna / söderhavsöarna kommer vara under vatten 2020 (det som inträffat är tvärtom).
    – o.s.v.

    Den personen välkomnar “sans och förnuft”. I och för sig bra, men steg 1 borde vara att erkänna att han själv faktiskt stått för allt som varit fel.

    Det är helt uppenbart vilken sida det är som stått för “sans och förnuft” och vilken sida som stått för “propagandistisk alarmism” och vägran att föra en vettig diskussion.

    Om PW anser att vi som är skeptiska till klimatkatastrofen har haft fel. Ge då ett exempel på någon prognos som skeptiker framfört som visat sig felaktig.
    Jag kan ge dussin med exempel på prognoser som alarmister framfört som visat sig totalt felaktiga.

  4. PW – varför är du en sådan typisk vänsterfigur som bara kör med Ad Hominem-argument. Ta något av WUWTs sakliga påståenden istället och falsifiera med konkreta och välbelagda sakargument istället.

  5. PW , du menar likt den sans o förnuft som Al Gore mfl representerar ?

  6. ICCC (International Conference on Climate Change) är förvillande likt IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change). Varför vill man inte mer självständigt stå för sina åsikter? Konferensvärden The Heartland Institute har tidigare gjort sig känd för vilseledande kampanjer både kring klimatets och tobakens skadeverkningar.

    Så gärna mer förnuft och sans i debatten.

Comments are closed.