Oden möter kanske mer is

DMI:s rapport 2023-04-11: Havsisens avsmältning har sakat in

Med rött visas de två senaste veckornas utveckling. Utbredningen är nu nära den största för de senaste fem åren. Det behöver inte ha någon betydelse för sommaren, men kan indikera en långsammare avsmältning, som Oden får möta.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

5 thoughts on “Oden möter kanske mer is

  1. Petter Wulff
    “Men det har forskningsstöd.”
    Mmm och vilka betalar forskarna så att de säger det som finansiärerna vill? Hur bedrivs forskning utan ekonomist stöd?

  2. Peter, kom inte med forskningsstod flosklet. Skall du dra upp skronan om 97% ocksa.
    Du borde begripa att hela denn klimatskrona baserar sig pa pengar och makt.
    De vill oka FNs makt pa bekostnad av de olika landerna och dess individer.
    Vakna upp innan det ar forsent.
    Mvh

  3. Bo S: Om det nu vore vansinne. Men det har forskningsstöd.

  4. Dessa manniskor ar tokiga i huvudet. Birdbrain Biden skall transferera biltillverkningen till elbilar sa att 2/3 ar eldrivna vid 2032. Detta efter att Ford forlorat 2.3. miljarder dollar
    under 2022 och beraknar att de forlorar 3.5 miljarder dollar under 2023 pa elbilstillverkningen. Samtidigt vagrar han att godkanna att gruvindustrin okar angaende Lithium etc. Kineserna gnuggar handerna hela vagen till banken. Vi kommer aldrig att ha el att ladda alla dessa bilar. Finns bara en man som kan stoppa detta vansinne, Trump!!!!

  5. Egentligen spelar det ingen roll om avsmältningen ökar eller minskar. Syftet med Oden-utflykten är att visa att klimatet ändras med tiden och att det enbart är koldioxidhalten i atmosfären som styr klimatet.
    Den 15 maj stänger Tyskland ner sina sista atomkraftverk och 15% av Bayerns elförsörjning försvinner. Inga problem, Tyskland har massor av kol. Kol blev den viktigaste energikällan för elproduktion i Tyskland under 2022. Kolkraften skall vara kvar under 15 år, sedan får man hjälpas åt att blåsa på möllorna.

Comments are closed.