10 thoughts on “Earth Day var i lördags 22/4

  1. Under Irakkriget sattes otroligt många oljekällor i brand vilket medförde att enorma mängder koldioxid frigjordes. Dock visade mätningarna på Mauna Loa inga förhöjda värden av koldioxid. Ökningstakten var helt oförändrad. Så det här med att det mänskliga bidraget av koldioxid skulle påverka och styra klimatet stämmer inte alls.

  2. JonasW
    det du beskriver i ditt inlägg är ju det som är krisen, inget av det man förutspått har inträffat och det är jobbigt att både hitta katastrofer i nutid och nya för framtiden och samtidigt håll jordens befolkningar i rädsla i nutid och för framtida klimatkatastrofer när det man förutspår aldrig inträffar.
    Enklare då att skrämmas med väderhändelser långt bort och skylla på klimatet och hoppas att ingen kollar.
    Verkligheten är dålig på att samarbeta med de klimathots religiösa och vill inte dagens verklighet samarbeta får man försöka hitta på en ny verklighet för klimatet och den består i enstaka väderhändelser och det där med 30års medelvärde för klimat är något man gärna glömmer.

  3. Vad säger Thomas P och PW om koldioxid-infångning? Är det rätt väg att gå och satsa skattepengar på att bygga stora, täta tryckkamrar till “slutförvaring”?

    Samtidigt är det min enkla slutsats att inte ens ni har lyckats räkna bort möjligheten om havet som främsta regulator av atmosfärs-halten av co2?

    Ni hävdar såvitt jag förstår att uppehållstiden av mänskligt tillförd co2 i atmosfären är mycket lång medan vi hävdar att det årliga mänskliga tillskottet bara utgör 5% (om jag fattat rätt)!

    Det enda praktiska bevis vi har såvitt jag förstår rör lockdowns under C-19 då mätningarna visade oförändrad takt. Förr i tiden när experters åsikter även kunde avspeglas i verkligheten tog man beslut därefter. Är det så illa idag att ideologin och korsfästelsen under Paris-ök tar över verkligheten är vi verklighet illa ute. “Other peoples money” och absolut kollektiv ansvarsfrihet?

    Får dessa beslutsfattare inte betala ett privat pris i praktiken lovar jag att deras Karma ordnar detta i framtiden om de inte tar sitt förnuft till fånga.

    Debatten om infångning handlar märkligt nog mest om teknik och inte om orsak/verkan eftersom “vetenskapen är överens” över hela linjen oavsett delområde. Mycket märkligt.

  4. @Petter W

    Du bekräftar igen och igen att du inte förstår vad denna blogg handlar om: Verkligheten.

    Min utnämning av de saknade solfläckarna som “största klimatnyhet” var helt motiverad. Den markerade inledningen på det vi nu ser hända: Klimatet blir kallare. Den sensationen blir ju bara större ju mer media förtränger fakta, vilket du tycks oförmögen att förstå.

    Öppna ögon och öron och ansträng dig att tänka själv.

  5. Bra få listan över gamla farhågor, men Ehrlichs förutsägelser i det förflutna är ingen grund för hur klimatet kan utvecklas.

    Andra felaktiga förutsägelser:
    att Titanic var osänkbar eller
    att solfläckstatus i september 2018 var ”Årets största klimatnyhet” (Klimatsans).

  6. Jo, alla profetior är fel. Havsnivå, korallrev, polarisar, extremväder, …

    Har funderat på hur media/FN/politiker hanterar att alla “förutsägelser” är fel.
    Min analys är att man hanterar det genom att sluta prata om det man “förutsåg”.

    Numera är det väldigt lite rapporter om t.ex. polarisen, Jakobshamnsglaciären eller Stora Barriärrevet. Fokus numera verkar vara att blåsa upp lokala väderfenomen (t.ex. 2 veckors torka i Europa eller ett monsunregn i Pakistan) som bevis. Alla lokala väderfenomen rapporteras med tillägget att “de kommer bli vanligare i framtiden” (oklart när framtiden är).

    Man har helt enkelt inget vettigt att säga längre. Den katastrof man förutspådde inträffar inte. Lik förbenat klänger man sig fast vid att den kommer inträffa “i framtiden”. Om rapporteringen var någorlunda saklig så borde den vara positiv.

    “Rädslan för klimatkris har visat sig överdriven. Inga allvarlig tecken finns” .

    En positiv nyhet. Något som alla borde glädjas åt. Tyvärr verkar ett antal människor envisas med att undergången är nära, fast de har numera lite svårt att precisera vad undergången består av och när undergången kommer inträffa. Deras uppfattning bekräftas numera av en bushfire i Australien.

    Man skulle önska att de kunde tagga ner. Det finns inga fakta bakom påståendet om klimatkris. Klimatkrisen finns helt enkelt inte.

  7. En av världens klokaste och kunnigaste på områden som kopplar samman hälsa, näring, jordbruk och människans livsexistens. Zach Bush här i en video-intervjuv som blir bara bättre och bättre ju längre du lyssnar. Och om koldioxid och virus har han en syn som helt går emot etablissemanget. En sann läkare och forskare.

Comments are closed.