39 thoughts on “Juli blir varmast någonsin !

  1. DN ger dig inte!

    Man skriver att 20.000 dött av hettan i USA. Inte en dag under 40 gr. (rubrik 1:a sidan i webb-upplagan.

    När mm klickar sig in i artikeln skriver man att de 20.000 gällt under det senaste decenniet🤡.

    https://www.dn.se/varlden/amerikaner-flyttar-till-delstaterna-dar-hettan-ar-varst/

    Hur länge väntar DN innan man ändrar på 1:a sidan som säljer? Det borde vara ex för media-nämnden. Sorgligt i dubbel bemärkelse eftersom de både säljer för vinst och för alarmism. Agenda-journalistik kallas det. Skäms!

    Att istället skriva hur svalt eller normalvarmt det blivit gör ju ingen rikare eller gladare. Kanske gör man likadant senare om global cooling bör deras no1 -säljare? Sensmoralen?

  2. # Thorleif

    Alarmisterna utgår väl från Manns hockeyklubba och räknar ju i sina modeller (utan några som helst bevis) med en väldigt hög klimatkänslighet för CO2 samtidigt som man utesluter andra faktorer. Ren pseudovetenskap med andra ord.

    (Pseudovetenskap försöker bevisa ATT något är sant. Riktiga forskare däremot försöker ta reda på OM något är sant. Den skillnaden är viktig.)

  3. Nils H

    Strålande! Ska läsa igenom imorrn. Imponerad över 2:a bilden i länken om vår 5e värmeperiod. Menar alarmisterna att vi riskerar gå ut i tidigare aldrig besökta territorier när de ser bilden? Eller menar de att den är fejk?

  4. Ny NOAA-prognos för oktober. förlåt augusti. Dessvärre till alarmisternas förtret liksom semestrande européers ser det ut som om Tyskland får ett väder som liknar oktober med en del nederbörd, blåst och relativt låga (mer normala) temperaturer. Kort illustration mot senaste prognosen från NOAA och dagens vid 7 min ca. Här sammanfattas prognosen med bilder från tyska wetter. (h/t Notrickzone)

    https://m.youtube.com/watch?v=A9OTe6Zq7FU.

    Kanske blir vädret bättre på andra alpsidan! Det brukar ju ofta vara motsatt.

  5. # Thorleif

    Första diagrammet har jag hämtat från den här artikeln.

    https://klimatupplysningen.se/antligen-borjar-vi-nagra-oss-forsta-framtiden/

    Uppskattningen av temperaturen utgår från mätningar av isborrkärnorna och dom isotoper som finns i isen. Dom tidigaste resultaten som visade hur CO2 och temperaturen följs åt och där man kan anta att det är Koldioxiden som driver på temperaturökningen visade inte det faktiska förhållandet. CO2 halten mäts utifrån luftbubblorna i isen. Luftbubblor som fångas av is anses alltid vara yngre än isen. Det tog man först inte hänsyn till. Det är det man dock senare korrigerat för. Då har man sett att det inte finns nån koppling mellan koldioxid och högre temperaturer. Kanske har man förfinat mätmetoderna ytterligare om 10 000 år. Vem vet.

  6. Nils Hultqvist

    Ang Dina exempel-diagram

    Borrkärnorma uttrycker en viss temperatur i C gr på y-axeln som jag inte kan tolka. Nivån på temp i förhållande till t.ex medeltiden enligt diagram 3? Diagram 2 är extra intressant mht prognosen om att nå lite över medeltidens temperaturer. Potsdam-forskarna hävdar såvitt jag förstår att vi redan nu ligger långt över!? Det saknas temp skala vilket är negativt.

    Diagram 1 är verkligen talande. Har du källan?

    En tanke: Hur kommer världen om 10.000 år tolka dagens temperaturer och CO2-nivåer genom framtidens borrkärnor? Kommer de att stämma?

  7. Nils H

    Stort tack för länkarna. Återkommer med synpunkter!

  8. Benny. Förvisso driver västliga demokratier klimatfrågan – som rent röstfiske i deras egna val. Men klimatmötena är politiska huggsexor om finansiering och fördelning av utlovade 100 miljarder USD per år till verkligt eller förment fattiga länder för att få dem att byta från kolbaserad energi till vind-, sol- och bioenergi – med föregivet klimathot som ursäkt. Det är detta som driver Guterres.

  9. Att granska FN ger samma skräckupplevelse som att i full storm upptäcka att både kapten och styrman lämnat skeppet. Allt är på drift. Vi talar om en korrumperad koloss som i brist på framgång (Jugoslavien, Rwanda) nu hittat på ”egna problem” att lösa, t ex den av västmedia omhuldade stora klimatkatastrofen. Självklart finns det personer i FN som ser charaden för vad den är – men det stör dem inte, för de arbetar i själva verket för ett högre syfte – nämligen, resursöverföring från fungerande länder till icke fungerande länder.

    Det slog mig tidigt att vi i en situation där jordens och mänsklighetens framtid står på spel fortfarande kan flyga till Thailand med barn och svärmor. Och ju mer jag tittade, desto mer förvånad blev jag – för praktiskt taget ingenting av det som experterna hävdar kommer ödelägga planeten Tellus hade förbjudits.

    Men – det hade beskattats.

    Vi har alltså en enorm apparat inkluderande regeringar, myndigheter, NGOs och inte minst gammelmedia som syftar till hemlig resursöverföring eller snarare stöld från hårt arbetande och skötsamma människor. Jag är inte orolig för klimatet men livrädd för vad som händer då detta uppdagas, de politiska och ekonomiska implikationerna är oöverskådliga.

    Under tiden kan vi trösta våra små som nu behöver äta psykofarmaka.

  10. Tege, som jag ser det så är de s.k “demokratierna” i väst som ljuger värst om klimatet och Guterres får nog sina instruktioner Bryssel och Washington och inte från det du kallar odemokratiska länder!

  11. PW
    Så enögd är inte jag utan jag ser helheten.
    Tänk att både sakerna kan sammanfalla. Det ena utesluter inte det andra.

  12. Guterres har både ideologiska skygglappar och sin egen agenda. Enlig Würzburg-universitetets demokratiindex är 35 av 176 listade länder fulla demokratier och ytterligare 46 demokratier med brister = 81 demokratier = 46 procent. Tidningen The Economist listar 167 länder med delvis andra kriteria. Då är 24 länder fulla demokratier och 48 demokratier med brister = 72 demokratier totalt = 42 procent.

    Fulla demokratier är 14-20 procent. 54-58 procent är inte demokratier och bildar alltså majoritet. Men alla har i FN och klimatpanelen IPCC en röst var. Guterres stöds alltså av en icke demokratisk majoritet. Heja!

  13. Göran

    Låt oss hoppas på en varmare augusti!
    Efter kyla kommer värme.

  14. Förutsägelsen för denna sommar i Sverige var att det skulle bli väldigt varm. Blev det så?

  15. Göran J: Så du släpper din första tes för en annan; med lika oklar relevans för de klimatförutsägelser som görs.

  16. Nog är det så att världen styrs av psykopater. Hur kan man annars förklara den totala brist på hänsyn till såväl fakta som till mänskligheten, som de globala ekonomiska maktspelarna uppvisar? Det är just hänsynslösheten i kombination med storhetsvansinnet och girigheten som gjort att de uppnått sina positioner som planetens rikaste. De är präglade av Machiavellis bok “Fursten”, där det hävdas att undersåtarna måste vara ärliga, medan fursten har all rätt att manipulera sin omgivning och ljuga så snart det främjar hans mål. Då dessa “furstar” är de som styr inom FN, EU och WEF kan vi inte vänta oss något gott från dem. De väljer sedan ut vilka de vill ha som underlydande och då vill de inte veta av någon bredare ämneskompetens, utan väljer personer som de lätt kan manipulera och förmå att arbeta enligt deras agenda. Den äcklige FN-chefen är ett typfall på en sådan person som lyder agendan blint och ljuger helt besinningslöst. I klimatsammanhang gör man klokt i att betrakta nyheter som kommer från organisationer som styrs av EU och FN med största skepsis, då dessa styrs av en agenda och inte av att förmedla fakta. Det är bättre att förlita sig på sina sinnen och på mätdata som kan kontrolleras än på aldrig så intrikata klimatmodeller och propaganda. Tyvärr är det just skrämselpropaganda och dito modeller som styr vad media rapporterar. Skrämsel och överdrifter passar utmärkt in i den dramaturgi som media älskar. De tycks anse att det är det mycket viktigare att att uppröra och locka läsare än att ge sanningsenliga nyheter. Slutligen menar jag att det finns absolut ingen anledning att tro på dumheterna att juli blir den varmast månaden någonsin. Påståendet vittar enbart om historielöshet och feg inställsamhet inför propagandan.

  17. Den långsiktiga trenden, sedan miljoner år tillbaka, är faktiskt att världen blir kallare. Den globala medeltemperaturen har sjunkit.
    De klimathotsreligiösa kommer ofta med anklagelser om “körsbärsplockning” (cherry picking). Ett typexempel på “körsbärsplockning” är ju att börja räkna bara från den tid då temperaturmätningar blev vanliga på norra halvklotet. Ja, just norra halvklotet, fast det kallas globalt. Först på 1950-talet blev täckningen av södra halvklotet någorlunda bra.
    Men just den där “körsbärsplockningen” vill de klimathotsreligiösa inte räkna som sådan.

  18. PW

    Vad du tydligen missat är att i den lilla devisen ryms mera “skit” än in och utdata.

  19. Adepten

    Glöm inte Beaufort Gyre som stabiliserats menande att den kan börja släppa ut en massa ansamlat färskvatten till Nordatlanten vilket även sägs destabilisera AMOC.

  20. Atlantic Meridional Overturning Circulation har försvagats – och nya förutsägelser tyder på att den helt kan stängas av mellan 2025 och 2095.
    Det betyder att norra och västra Europa förlorar sin källa till varmt vatten från tropikerna, vilket skulle leda till fler stormar och kraftigt kalla vintrar i dessa områden. Alltså en ny istid väntar i ’närtid’🥺

  21. Nils H

    Potsdam-folket hävdar att denna trend brutits. Har du några bra illustrationer som inkl dagens temperaturer och visar att de har fel?

  22. # Petter Wulff

    Helt fel. Den långsiktiga trenden är att vi går mot kallare tider. Den här mellanistiden är nämligen den kallaste på 450 000 år och dom senaste 10 000 åren visar också på en nedåtgående trend.

    Den kortsiktiga trenden sen Jorden åren 1940-70 blev 0,3-0,4 grader svalare pekar ju förstås uppåt. Men den långsiktiga trenden är alltså att vi går mot kallare tider. Troligtvis befinner vi oss också i slutet av nuvarande mellanistid.

  23. Nils H: Den långsiktiga trenden är att temperaturen ökar. Det har sagts förut.

  24. Göran J: Och vad vet du om indata till datormodellerna? Det framgår inte.

  25. PW

    Har du hört talas om “skit in skit ut” och vet vad som avses med den lilla devisen?
    Det hjälper inte ens att använda superdatorer. Matar du in skit kommer det skit ut även ut ur superdatorer.

    Där sprack de lilla bubblan.

  26. Jag har inte sett nån värme de senaste veckorna. Var är den? Det är bara en stor klimatbluff. Media visar fejkade bilder från bränder och “katastrofer”. Det blir snarare kallare i världen. Nu för tiden måste jag klä på mig långbyxor och tröja när jag går ut. Den bästa observationen av klimatet får man när själv upplever den utanför sitt hem. Klimatforskarna ljuger om sina mätningar och politikerna går på bluffen för att det är populärt just nu och de kan vinna röster. Jag vill ha mer värme inte mindre som fallet är nu.

  27. Brutus, det är nog så att vi som inte tänkt färdigt genomskådar agendan och propagandan som Gueterres babblar om men vi har ju 80% som fortfarande verkligen tror på MSM! Media i väst ägs och kontrolleras av globalisterna till största delen och deras agenda styr innehållet.

  28. Brutus: Folk genomskådar inte hans retorik. Stora horder medborgare jorden runt sjunger glatt med i Co2-kören, drivna av mänsklighetens behov av gemensamma mål och andligt välstånd.

  29. # Benny : Psykopater är väl skickliga manipulatörer. FN-chefen är snarare korkad, som tror att folk inte genomskådar hans retorik.

  30. Vilka mätningar har man utgått från här då?

    Dom landbaserade mätningarna är ju för ofullständiga och osäkra för att kunna ses som tillräckligt statistiskt säkerställda för att kunna ge en korrekt bild av den globala temperaturen. Satellitmätningar har vi ju bara haft sen 1979 och dom visar inte på någon nämnvärd ökning de senaste lite drygt 20 åren och att temperaturen sen 2016 faktiskt sjunkit.

    Låter mest som rena fantasier och falsk klimathotspropaganda. Ska ändå bli intressant att se vad satellitmätningarna visar här efter månadsskiftet.

  31. Självklart behöver klimatprognoserna utnyttja den beräkningskraft som datorer ger. Annat hade varit otroligt omodernt.

  32. Jag ställer en allvarlig fråga: När hade FN:s klimatpanel IPCC rätt sist.!?

  33. Vilka dårar! Men maktfullkomligheten visar upp sitt fula tryne i FN-lögnarens ansikte! Psykopater kan ljuga folk rakt upp i ansiktet utan att blinka…De flesta psykopater söker sig till maktpositioner! Påståendet faller ju på sin egen orimlighet, tyvärr tänker folk inte efter utan låter sig matas med propagandan.

  34. Vi måste ha syndat för mycket. Dags att bli vana vid Helvetets värme.

Comments are closed.