Håll immunförsvaret alert

Ett riktigt vaccin stimulerar kroppens immunförsvar, så det är berett att bekämpa virus och bakterier om dessa skulle inkräkta

Detta är en klimat-blogg, men lite mer om immunförsvaret finner jag motiverat. Ingvar Åkesson bidrar med några väsentliga uppgifter:

+ – + – + – +

Starkt förenklat är det så att kroppens immunförsvar bygger på B-celler (antikropps-produktion) och T-celler (vävnadsimmunitet).

Dessa medverkar vid produktionen av cytokiner (signalmolekyler), som håller koll på ev. inkräktare och aktiverar kroppens immunförsvar.

För att säkerställa/stärka kroppens immunförsvar, av B- och T-celler, behövs framför allt tillräcklig mängd Zink och D3-vitamin i kosten/kosttillskotten. Givetvis behövs också övriga nödvändiga mineraler och vitaminer. Många gånger har man på äldreboenden, etc. för dålig mat i detta avseende. Fokus kan ha legat på mättnad och kalorier/proteiner.

D-vitaminets betydelse framgår av den tidigare posten: “Vitamin D motar Covid 19 !”

Även om man har ett normalt eller starkt immunförsvar får man virusangrepp, men kroppen har själv större möjligheter att ta hand om det.

Vid multisjukdomar kan kroppens immunförsvar sedan tidigare vara nedsatt.

Har man inget eller nedsatt immunförsvar hjälper inga mRNA-sprutor. Det finns inget eller litet att trigga igång. Risken är snarare tvärtom.

Cytokiner finns att köpa som kosttillskott, men det hjälper föga om inte immunförsvaret i övrigt är intakt.

Ett riktigt vaccin produceras i många fall med odling av t.ex. ett virus på en bädd, där ägg utgör basen, för senare bearbetning.

Enligt 1177:

  • ”De flesta vaccin innehåller hela eller en del av den bakterie eller det virus som orsakar sjukdomen. Oftast fungerar det att vaccinera med döda bakterier eller virus. Det kallas att vaccinet är avdödat eller inaktiverat.”
  • ”Ibland behöver viruset eller bakterien vara levande för att fungera i vaccinet. Då måste viruset eller bakterien vara så försvagat att du eller barnet inte blir sjuk.”

Tänk på att m-RNA är inget vaccin. Det är en RNA-budbärare.

Ett starkt immunförsvar är därför grunden för kampen mot alla typer av virus och bakterier.

Ingvar Åkesson

+ – + – + – +

Hur vaccin ger immunitet genom att stimulera immunförsvaret

Hos “www.barnakuten.nu” finns en utförligare redovisning under ovanstående rubrik, som du når genom att klicka på den röda texten.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather