Bangladesh går om Sverige

Våra grusvägar behöver sladdas jämna då och då, Fryksdalen

Bland våra medlemmar finns en oändlig skatt av erfarenheter från världens alla hörn. Calle mejlade så här:

+ – + – + – +

Sveriges utveckling

En liten tanke med anledning av posten om Bangladesh’ nya kärnkraftverk.

När jag bodde i Bangladesh på 60-talet kunde dom knappt bygga ordentliga vägar. I Sverige byggde man kärnkraftverk.

Idag bygger man kärnkraftverk i Bangladesh men i Sverige verkar man inte kunna bygga vägar (åtminstone inte i Göteborgstrakten).

Calle i Götet

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Bangladesh går om Sverige

  1. Göran

    Håller med (som det blivit) men kollektiv finansiering är annars mycket smart betr vissa tjänster. Problemet är förstås hur politiker använder skatterna. Nästa val t.ex är ett av problemen liksom att välfärden är deras största akilleshäl, missbrukare som de är.

  2. Haha…Ja, det byggs kärnkraft i Bangladesh men det är inte de själva som bygger kärnkraftverken utan Rosatom. Men visst ligger det något i vad Calle i Götet skriver…Frågan är om Sverige av idag skulle klara av att bygga kärnkraftverk eller om man skulle bli tvungna att hyra in ett utländsk bolag för uppgiften? Bilen är för staten en outsinlig kassako och man undrar ju hur staten ska få in pengarna när bilen av allt att döma kommer att bli ett nöje för rika och politiker i framtiden? Politiker bidrar ju inte heller med något vettigt utan kostar bara pengar och till på det bara är parasiter på samhällskroppen.

  3. Bilismen i Sverige drar in runt 90 miljarder kronor per år. Av dessa pengar lägger vi lite mindre än 25 miljarder på underhåll och byggnation av nya vägar.

    Tänk om vi helt och hållet privatiserade alla offentlig vägar i Sverige och lät bilisterna finansiera dem själva, då skulle kostnaden för varje bilist kunna sänkas med 70 %.

Comments are closed.